.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 09. 23. - apuska
Fekete Kutya

Cím: 1074 Budapest, Dob utca 31.,
Látogatás: 2014. február 28. 23:55-02:20.
Google Maps

A legjobb egy rövid szőrű közepesen nagy termetű lenne, de végül egy macska méretű zsebcirkálóval is megelégedtem volna.

Telefon: +36 20 580 3151
Facebook: fb.com/feketekutja
Web: -

Vélemény

apuska:

Ugass kutya, boldog így se vagy! - szólalt meg bennem a mélyen elásott Moby Dick a 8. sör környékén, mikor idevezetett az utam. Méterekre a Méter bártól, olyannyira, hogy még az árkádok alatti teraszt is egybefüggőnek láttam, akkora volt odakinn a forgatag, hogy inkább bekívánkoztam.

Hát mi ez? Csak nem egy kocsma? Ezt még részegen is konstatáltam. Fapados, sötét, állatbarát. Nincsenek trendi kellékek vagy csilli-villi megoldások, mi több, itt még a feles is 5 cent, és ettől fellelkesülve azt is ittam - nem kellett volna. Hozzá sört, mert világos és barna tételt is rejt a csapolt cseh paletta, de magyar kézművesekből is tartanak szép számmal palackban, aki a divatos hazai ízeket vágyja. És a boraik dettó megütik a nívót. Vagyis az olcsó kocsmákhoz képest így lesz a Fekete Kutya drága, de a minőségiekhez képest korrekt áron szolgáltatnak.

Vérszagra gyűlik az éji vad. Valamiért ez a tételmondat is eszembe jutott, amikor előkerült az a rohadt mikrofon, és kizárólag a kapahangú nagyon részeg emberek voltak annyira bátrak, hogy karaoke címen beleüvöltsenek torkuk szakadtából. Jobb lett volna valami akusztikus koncert, ahol bambán bólogatok. De nem csak a vendégek, hanem a pult mögött állók is elég érdekes fazonok, pont beleillenek abba a képbe, amit a Fekete Kutya berendezése sugall.

Tompított fényű világítótestek, úgyis mint bádoglemez vödrök lógnak a plafonról. A helyenként megtört olcsó padlólap, pont olyan, mint a legtöbbünknél otthon a konyhában, a roskadozó könyvespolcok, a kopott bútorok, a személyes töltetű rajzok a falon, de még az bénán festett bábú is fejmagasság fölé felültetve, ha már semminek sincs praktikus helye abban a ficakban.

2013. május 15-én nyitottak az egykori paróka kölcsönző helyén, amikor is ezt mondták magukról: 'Hülye nap a szerda, úgyhogy nyitunk. Gyertek Ancsihoz, meg az Andrishoz (valaha Gh) mulatozni, szép képek is vannak a falon, illetve van sörcsap is nem szokványos sörökkel, aztán még ehettek is, de semmi sem akármilyen, illetve tényleg minden pont olyan, amilyennek látszik. Pár méterre a Métertől, az árkád alatt. Ilyet szerintem még nem láttatok, mások is ezt mondják (akik már látták.)' Ergo a kezdeti koncepció és a valóság összecseng, és a Végre egy kocsma a 7kerben! szöveg is teljesen helytálló, bár tudok én még ilyet.

A Fekete Kutya gasztrokocsma, művészeti galériában - bazmeg, csak most tűnt fel a teljes neve, nincs min feszülni. Halálosan laza az egész, mit egy alkoholista kézfeje (nézd meg a logót és megérted), kora este nyugis kultúrkocsma, ahol egészen jókat lehet kajálni, az éj közepén meg már inkább hasonlít egy házibulira a haverokkal, érdekes. Jut is eszembe róla egy kísértetiesen hasonló állatkocsma: a Macska. Érdekes lenne összeereszteni őket.

kalimpa:

1.kép : iszonyatosan bebaszva megérkezünk valami nyüzsgő kocsmába

2.kép : visítva üvöltök egy bedugatlan mikrofonba karaoke-t utánozva

3.kép : parókák és maszkok vesznek körös-körül

4.kép : valaki egy bechert nyom a kezembe

5.kép : otthon ébredek

...gondolom jó kis hely, egyszer megnézem fittebb állapotomban is :)

balu:

Kerestem a teraszon, az asztal alatt, ingujjban, hónalj alatt, de sehol sem találtam a címszereplő állatot, aki valójában bennem lakik és cimborálni támadt kedve. A személyzet szimpatikus volt, de egyik sem az a kiköpött kutyafejű.

Az emberszabású nagy- és kiskutyák élőzenével(!) és jóféle cseh sörrel táplálkoztak, gyorsan meg is telt az egyébként nem túl nagy méretű helység. Csak a négylábú barátom nem került elő. Hol lehet?

A legjobb egy rövid szőrű közepesen nagy termetű lenne, tudom is én mondjuk labrador, vagy német juhász.

A jazz adta az ívet a felém ívelődő képzeltbeli kupolához, amiben egyre jobban éreztem volna magam, ha nem keresgélek tovább szüntelen.

Az első sör végeztével már beértem volna egy kisebb méretű göndör vagy rasztás ebbel is, aztán fokozatosan adtam lejjebb az igényeimet.

Végül egy macska méretű zsebcirkálóval is megelégedtem volna, de semmi... egy árva pormacskát sem találtam.

A barbár ital felkavarta a gyomrom, és kezdtem kutyául érezni magam, mégis csak a világosabbat kellett volna választani.

A galériás wc-ben találtam meg a lelki útravalót a "this nothing is more than this anything" formájában.

Kedves ide tévedők, előre szólok: fekete kutya nem lesz, és ne is számítsatok rája!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Konrad, 450 Ft
Üveges sör: Fóti Pils, 600 Ft
Bor (1 dl): Neszmélyi Cserszegi fűszeres, 330 Ft
Rövid (5 cl): Unicum, 720 Ft
Üdítő (2 dl): Szénsavas, 320 Ft
Meleg ital: Capuccino, 380 Ft
Harapnivaló: Sült kecskesajtos bruschetta, 950 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr246070258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása