.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 09. 17. - apuska
Kelet kávézó és galéria

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.
Látogatás: 2014. március 29. 17:30-19:10
Google Maps

Basszus. Ez nagyon durva. Ez tényleg egy kávézó!

Telefon: +36 20 230 0094
Facebook: fb.com/keletkavezo
Web: -

Vélemény

apuska:

2012-ben itt még kínait kajáltam. 2013 novemberétől? Soha nem léptem volna át a küszöbét magamtól! Más kérdés, hogy ezúttal muszáj volt, hiszen jó barátom, kalimpa festményei voltak fellógatva a falra, így mintegy árukapcsolással a kávézóról is szólok.

Basszus. Ez nagyon durva. Ez tényleg egy kávézó! Nem olyan, mint ami különböző Café megnevezésekkel Pesten százszámra fut, és ahol bármikor tetszés szerint bebaszhatok, mert itt az emberek valóban kávéznak. Párok, csajok, tanulókörök egymással diszkréten csacsognak, elvétve néhány csendes tömeggyilkos forma magában ücsörög, amolyan budai úri murinak tűnően, látszólag céltalan. Csak mert megtehetik. Pedig ez nem is egy cukrászda.

A szabály kőbe van vésve: hétköznap este 8 előtt nincs alkohol. Ilyet még nem éltem. Fogalmam sem volt, mihez kezdjek ezzel a szituval, 10 percig némán néztem az itallapot, hogy ebből most mit? Miden ütőkártyám kijátszva próbáltam hatni a pultosokra, ugyan már, nem mondom el senkinek, elbújok vele egy sarokba, intézek egy jó cikket a helyről, csak csepegtessenek valami erőset a teámba, csapolják ki műanyag pohárba a sört elvitelre és már itt sem vagyok, de mind-mind eredménytelenül. Csoda, ha kínomban a könyvekhez fordultam?

Mert könyvek szép számmal vannak. Egy könyvtár teljes tartalma, az egész földszint körbe van polcozva, és roskadoznak rajta a különféle kötetek, magazinok. Ha valaki szereti a betűket, itt nagyon el lehet veszni!

És ha így nézzük, hogy elveszni jössz be és nem eszmélet veszteni, akkor mindjárt más a gyerek fekvése. Ahhoz tényleg nem kell bódító nedű, a kézműves kávék (Casino Mocca), a holland prémium kakaó és forró csoki, a minőségi szálas teák, a keleti ízek, a torták, sütik (Édes Sári) péksütemények, az izgalmasan változatos kenőcsökkel tálalt kovászos kenyér szeletek segítenek, hogy elmélyülj a világ szépségében. Ehhez grátisz jár a remek aláfestő zene, és az emeleti galérián az aktuális kiállítások adta vizuális gyönyör - kis szerencsével. Ha pedig egy fokkal még ennél is jobban jön ki a lépés, a Kelet kávézó és galéria alkalmanként akusztikus koncerteknek is helyt ad, amilyen élményre a két kisüzemi cseh sör egyikével én valós igényt tartok, szóval lesz még olyan, hogy visszatérek. És ezt nyugodtan vegyétek fenyegetésnek!

kalimpa:

Pesti ember lévén kevésbé ismerem a budai helyeket és kocsmákat, de a Kelet abszolút kedvencem a Duna azon oldalán. Bárkinek csak ajánlani tudom, mind hangulatában, mind szolgáltatásaiban első osztályú.

Mindig kedves kiszolgálással találkoztam a nap bármely szakában is voltam ott, akár este kissé spiccesen, akár egy reggelire szombaton 10 órakor. Az a szép az egészben, hogy nem bíznak semmit a véletlenre, legyen az egy szimpla tejeskávé vagy bodza szörp, mind nagyon finom, jó minőségű és pénztárca barát budai árakon mérve.

Amit extrának lehet idesorolni pl. az, hogy a könyveket, amikkel tele van a hely, azokat nyugodtan leveheti bárki a polcról s kedvére lapozgathatja, sőt ha hoz helyette másikat, akkor el is viheti, ergo kikölcsönözheti, mint egy könyvtárból. Szerintem ez kedves gesztus, főleg hogy egy kávézóról beszélünk, s nem egy bolhapiacról.

A berendezés letisztult, az emeleten berendezett galériában folyamatosan váltakozó kiállítások adnak helyet a kiállító művészek számára, kedves megnyitókkal tarkítva a mindennapok szürkeségét.

Gratulálok a tulajnak, még több ilyen hely kellene!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Pernstein, 480 Ft
Üveges sör: -
Bor (1 dl): -
Rövid (4 cl): Unicum, 680 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 330 Ft
Meleg ital: Capuccino, 480 Ft
Harapnivaló: Grill szendvics, 850 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr776070260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.04.27. 15:18:01

Ügyes kezdeményezés, hogy innen induljon az emelt szintű budai szabadulós játék: index.hu/urbanista/2015/04/27/szabadulos_jatek_2.0_budai_barangolassal_a_megfejtesig/
süti beállítások módosítása