.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 08. 19. - apuska
Kárpit Cafe

Cím: 1073 Budapest, Wesselényi utca 12.
Látogatás: 2014. február 28. 20:20-23:40
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

A lakók nyilván repesnek a boldogságtól, hogy a nappal betérő szerepjátékosokat felváltották a hajnalig dajdajozó fiatalok.

Telefon: +36 1 782 6990
Facebook: fb.com/KarpitCafe
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Nekem egyre többször ugrik fel fizetett hirdetésben a Facebookon a Kárpit Cafe oldala, hogy legyek olyan szíves, lájkoljam már, mert biztos tetszene. Biztos?

Ugorj be, ragadj itt, barátokkal vagy nélkülük, nyüzsögni vagy „csak úgy lenni”,
nevetni, szurkolni, beszélgetni, elkortyolni valami hideget vagy lehúzni valami tüzeset
– A lényeg, hogy jól érezd magad!

A legjobbkocsma idevágó aloldalán hívogat e kínrím. Mert hogy a Kárpit Cafe a legjobbkocsma hálózat újabb fenegyereke, ahol megint nincs semmi más, csak a már jól bevált recept, na de most 3 szinten!

Akácfa, Bakegér, Előre 57, Füge, Kertész, Olimpia, UdvarRom. A megállíthatatlanul terjeszkedő hálózat kocsmáiból eddig ezeken a helyeken jártunk. Hogy meglepett volna bármelyik? Nem jellemző. Ha egyet láttál, mindet láttad. Persze az olyan helyeken, mint amilyen a Kárpit is, ha nagyobb az alapterület, befér több fiatalos élményelem. Nem csak csocsó, de pingpongasztal is, nem csak tévé, de kivetítő is, nem csak egy pincehelyiség, hanem földszint, emelet, de még egy apró terasz is. És a siker záloga, az alaphangon olcsó italárak mellett a folyamatos ital akciók. Egyre közelebb a a város szívéhez, a bulinegyed határán, bár ez esetben kevésbé mondanám, hogy a funkciója szerint alapozó, mert nagy az a közönség, aki nem akar táncolni menni, akinek itt a buli eleje és a vége.

Itt is minden 290 forint - állítják -, pont mint a Kertész sörözőben. Hogy ez hogy lehet? Ez a tétel a mértékegységekkel való ügyes játszadozás eredménye, vagyis a drágább italokból egész egyszerűen kevesebb jut a pohárba, illetve ténylegesen nincs akkora haszon egy-egy terméken.

De mi volt itt a Kárpit előtt? Az örök kérdés, mert a magunkfajtának amíg valami nem kocsma, az fel sem tűnik. A Google Maps fotói ilyenkor milyen nagy segítség: 2013 júliusában Kárpit söröző, 2013 júniusában még csak üres bolthelyiség, amelyen kiolvasható a felirat: Holdfény Fantasy játéküzlet.

A lakók nyilván repesnek a boldogságtól, hogy a nappal betérő szerepjátékosokat felváltották a hajnalig dajdajozó fiatalok. Ráadásul az árkád alatt engedélyeztek egy hangszigeteléstől mentes teraszt, vagyis ha fokozódik a hangulat, van feladata a hegyomlás méretű biztonságiaknak, állandóan nevelni a kontrollját vesztett fiatalokat, akik néha észre sem veszik, hogy adott esetben az utca közepén üvöltve dohányoznak.

Hogy miből jött a Kárpit elnevezéshez az ihlet? Lövésem sincs. Talán anyagmaradékból tartottak kiárusítást a diegos fiúk, és jó ötletnek tűnt bevásárolni belőle, mondván akkora itt a falfelület, amire a hagyományos díszletek kevesek. Vagdostak hát a sokszínű darabokból szögleteket és íveket, amatőr lakberendezőként fejben összepárosították az irodai álmennyezet színes elemeivel, és azt mondták rá, ez így jó lesz. Azt láss csodát, a 3 szint teljes kárpitozásához így pár hét se kellett, miközben a padló maradt olyan szürke, amilyen, de mentségükül szolgáljon, hogy sikerült néhány igazán remek posztert is elszórni fönt-lent-középen.

Amúgy vicces, hogy belépsz, és az első ami szembetűnik, hogy valakik pingpongoznak. Mint egy sportegyesületben. Majd a játékosok mellé, mögé és fölé tekintesz, és kirajzolódik kis trillió italozó fiatal. Akik kezdő lendületüknek hála képesek viszonylag gyorsan berúgni, mi több, ettől felettébb boldoggá válnak, így folyamatosan szeretgetik és ölelgetik egymást. Nem mellesleg, piszkosul befűtöttek a tél végével a gazdák, emiatt mindenki vetkőzött, ameddig tudott, tomboltak a hormonok, szóval izgalmas szoció-korzó volt ez nekünk, öregeknek.

kalimpa:

vicces és ötletes a design, nagyon tetszett a kárpit anyagból összerakott dekoráció.

abszolút olcsó a pia, direkt a fiatalok pénztárcájához alkalmazkodó kocsma, jó ötlet, a buli előtti alapozást miért ne itt végezzék el?

volt is tömeg rendesen, de piszkosul, már-már zavarba ejtően fiatalok italoztak körülöttünk nagy jó kedvben.

így kell ezt csinálni, kígyózott mind a két pultnál a tömeg...

ügyesek.

kék:

Ha nincs sok pénzem, de valami oknál fogva mégis inni kell, a Kárpit nem rossz választás. Mert nem csak gátlástalanul olcsó a pia, de jó a mozi is, ahogy gátlástalanra isszák magukat a gimnazista lányok.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 290 Ft
Üveges sör: Dreher Bak, 290 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 80 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 290 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 230 Ft
Meleg ital: Kávé, 90 Ft
Harapnivaló: Grill szendvics, 440 Ft

Értékelés

2,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr986070257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása