.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 07. 15. - kocsmablog
Hogy hívják a törpét Zamárdiban?

pixel

Ezzel a bugyuta kis szóviccel romboltuk egymás agyát a vasárnapi bő félórás áramszünet alatt, a Balaton Soundon...

- Szóval, hogy hívják a törpét Zamárdiban?
- ... ???
- Soundi.

... majd vihogva eljátszottuk a hét törpét, akiknek épp kifogyott a petróleum a lámpásából, a bánya gyomrában - természetesen özönvíz után.

Az első pár percben az izgalom a tetőfokára hágott a tópartot elborító sötétségben, a Balaton Soundon, az utolsó hajnalon, úgy három magasságában, majd ugyanilyen vehemensen jelent meg az önmagát szórakoztató közönség hangja is. Stadioni hangulat kerekedett, ahogy egy barátunk jellemezte a helyzetet.

Aha, esik. És?

balatonsound.jpg

Ennél már csak az volt viccesebb, amikor a nagyszínpaddal szemközt felfedeztük az ingyenes mobiltöltőket, azzal a szlogennel, hogy áramra mindenkinek szüksége van... Igen, főleg nekünk, a sárban dagonyázó prémium-fesztiválozóknak. Sokakból ömlött a mocsokkal együtt a panasz is az időjárásra, amiről egyetlen kérdés ötlött fel bennem a méltán esős jelzővel illetett fesztiválon, a VOLT-n miért nem nyüsszög soha senki?! Vagy hallottatok már esetleg a Glastonbury fesztiválról olyan híreket, hogy sár volt?! Annak a fesztiválnak köszönhetjük, hogy a városban is trendi lett gumicsizma.

Már-már apokaliptikus volt a helyzet a Balaton Soundon, ebben a pár napban, az eső eleinte elszántan ömlött, a fesztiválra érkező divat-macák pedig a sátras színpadoknál kerestek menedéket, így a mindig teltházas Jäger Aréna lett a fesztivál favoritja. Az amúgy is remek zenei kínálatot hozó stage felé tartva, az utolsó napon, olyan alternatív előadókkal is találkozhattunk a magyar elektronikus szcénából, mint a Tilos Rádióban lemezeket pakoló és műsort is celebráló Minek a Robour Busznál, vagy már az arénánál az underground közegből maintsreammé lett Neo.
jagerarena.jpg

Gerendai nosztalgiázik

Vasárnap a Jäger Aréna ebéd után ébredt Zoohackerrel és hajnali 5 órakor zárta az idényt Statikkal. Kiemelkedően erős a zárónapi program volt itt: bandázott vagy 5 órán át, Marge, Akkezdet Phiai és a már citált Neo, míg héttől a drum'n'bass legenda Roni Size vette át a hangok irányítását, MC Dynamite-tal. Roni Size nevét mindenki ismeri, aki az elmúlt negyedszázadban - akár rövidebb, akár tartósabb ideig - kapcsolatba került az elektronikus zenei kultúrával.

Rita "Miss Ellenállhatatlan" Ora csodás előadói képességekkel megáldott és lehengerlő, karizmatikus egyéniség. Nála kívánatosabb jelenséget nehéz megnevezni, kicsit sajnálkoztunk is, mikor őt követően berobbant, este 11-kor a Brains klasszikus ritmikája, akik Jon Gooch, a többek között Spor művésznéven alkotó brit drum'n'bass, dubstep és electro house DJ-producer legfiatalabb, leglátványosabb és legszórakoztatóbb aktuális side projektje, a Feed Me előtt romboltak. Végezetül Sigma, majd Ian Autoran & Markov párossal, valamint Statikkal partyzhattunk, amíg fel nem fogtuk, hogy a Balaton Sound csütörtöktől vasárnapig tartó, egybefüggő öröm- és zenei élménye véget nem ért...

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr796512581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása