.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 03. 10. - Fehérbálna
I. Burger & Beer sörvacsora

pixel

sortura-csik.jpg

> Az elmúlt évek két legfelkapottabb gasztro témája talán a hamburger és a kézműves sör. Szinte elkerülhetetlen volt a találkozásuk, és most megszületett a közös gyermek, aki az I. Burger & Beer Sörvacsora névre hallgat. A videó után tovább is van!

Gyakorlatilag már vártam, mikor lesz az első ilyen rendezvény, mert gyakorlatilag kívánta a nép, hogy a kettőt házasítsák. Egyben aggódtam is amiatt, hogy az ilyen vacsorák nem azt a színvonalat ütik majd meg, amit kellene, mert több olyan tapasztalat is ért az elmúlt években, hogy a "kézműves"/"burger" jelzővel mindent el lehet adni, és ezt ki is használják. Jelen esetben is pár óra alatt(!!!) elfogyott minden hely a vacsorára, és ebből kifolyólag meghirdettek egyet a következő hétre is, ami szintén másnap betelt! Eddig minden stimmelt az általam felvázolt forgatókönyvbe, miszerint a két slágertermékkel mindent eladható. Szerencsére, ez nem csak kívűlről nézett ki egy tuti rendezvénynek, hanem tényleg egy új élményt adott a résztvevőknek.

Az ötlet a Burger Blogos Jancsa Jánostól jött, hogy kellene egy ilyet csinálni, mert igény lenne rá, és mivel ismerte Lacit, a séfet, gyorsan sikerült is közös nevezőre jutniuk. Mondanám azt, hogy az első ilyen sörvacsora volt ez, ahol a hamburgereket (továbbiakban burger) különleges sörökkel párosították, de a Borssó-ban már rendeztek egy ilyet még tavaly. (Összehasonlításképpen ott nem magyar kézműves sörök voltak, hanem nemzetközi különlegességek, illetve 10.900 Ft-ba került fejenként a 6.990 Ft helyett.) Visszatérve jelen alanyunkra a Kandalló Pub egyáltalán nem volt ismeretlen terep a Burger Blog számára, hiszen eddig is szerves részét képezték a különféle burgerek a Kandalló kínálatának. A másik fontos részei a kézműves sörök voltak, amik szintén nagy választékban kaphatóak az egységben, és ha ki is fogynának belőle, akkor az utca másik oldalán majdnem szemben található a Csak a jó sör. Tehát minden adott volt ahhoz, hogy egy felejthetetlen estét kreáljanak nagyobb átalakítások és fennforgás nélkül.

 

Mint azt már írtam, a sörvacsora ára 6.990 Ft volt fejenként, ami elég megosztó volt a kommenteket olvasva, de ha belegondolunk kicsit, akkor ezért az összegért kapunk 1 előételt, 5 burgert, 1 desszertet és 7 pohár sört, aminek a végére örülhetünk, hogy egyáltalán levegőt tudunk venni annyira tele leszünk. Tehát megérte az árát, nem kétséges! Valójában az első alkalom után kicsit változtatni is kellett a menün, mert elég sok volt ez a mennyiség az emberek nagy részének, és az Angus, illetve a desszert kicsit el lett hanyagolva. A finomhangolás eredménye az lett, hogy az előételként felszolgált sörlevest kivették a képletből, mivel az túl laktató volt, hisz egy jó hagymakrémleves mintájára buciban szolgálták fel szép nagy adag sajttal. Én a módosított menüt próbáltam csak ki, de már azután is gurultam haza, annyira tele voltam.

A további sörvacsorákról a Kandalló FB oldalán és a Burger Blogon értesülhettek!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr127270371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása