.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 08. 8. - apuska
Kertész söröző

Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 24-28.,
Látogatás: 2013. június 5. 18:30-21:35.
Google Maps

Falunapokon jellemző ennyire vegyes felhozatal, és a szűrrealitás ezen foka.

Telefon: +36 1 782 6990
Facebook: fb.com/KerteszSorozo
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

A legjobbkocsma hálózat erősen nyomul. Sorrá nyitják meg a már jól működő helyek mintájára (Akácfa, Bakegér, BlackSheep, Előre 57, Füge, Olimpia) az újabbakat, nemrég a Hétkertet tették magukévá, az UdvarRom is idén nyáron rajtolt, 2013. május 4-én egy frappáns névadással pedig ez, a Kertész söröző, az összes eddig létező, a csóró magyarokat lenyűgöző italakciós kocsmák csimborasszója. A szlogen, hogy minden létező ital csak 290 Ft! Én mondjuk emlékszem még a rövid életű Boat 300-ra, ami hasonló elven gyorsan elhasalt, de itt az árkorlát ellenére is széles az italpaletta, cserébe az egységnyi tételekkel ügyesen játszanak. Ízlelgessük pl. ezt az egyenletet: 5dl Arany Ászok = 5dl Kozel, = 4dl Dreher = 4dl Dreher Bak = 3dl Pilsner Urquell = 3dl HB búza.

A koncepció világos, a vendégkör széles, a kialakítás meg olyan, amilyen. Mivel egy percig nem akartak többnek tűnni, mint egy bárki számára elérhető kocsma, nem is volt túl bonyolult a feladat, az eredeti helyszín meglévő adottságait maximálisan kihasználni, költséghatékonyan kipofozni, és már készen is volt.

A Kertész söröző a maga irodai álmennyezetével és térelosztásával le sem tagadhatná, hogy egy ügyfeleket kiszolgáló hivatalnak, nevezetesen az Általános Közlekedési Hitelszövetkezetnek adott azelőtt otthont. Ugyanerre a tényre utal a homlokzaton az 'Általános Italszövetkezet' felirat, ahol is a régi szöveget és betűstílust vagány módon meghekkelték. Ehhez képest a kőpadló mintha egészen új lenne. Csak sajnos annak kiválasztásakor, hogy egy-egy darab mennyire csúszik - különösen a sárga -, nem volt döntő szempont, így az italokkal folyamatosan egyensúlyozni kell, nehogy bődületes borulás legyen egy-egy kör eleje és vége.

Viszont mi jó hír, hogy a falakra remek fotók tapéta méretűvé felnagyított darabjai kerültek, adva egy kis bájt a szokatlan egyterűségnek. Koreai rendőrsorfallal pózolni kimondottan menő, fröccsgyári munkásként eltengetni a napjainkat sem kell kimagasló képzelőerő, az meg hogy Woody Allen és Eva Mendes életnagyságon túl személyesen beköszön, na bumm. De hogy az oszlopokra festett 'J', 'L', 'O', 'P' betűk mi a rákot jelentenek? Még a ping-pong meccs közben is ezekkel szókirakóztunk, majd sikertelenségünket megunva a pultban inkább rákérdeztünk. Eszerint? Joci, Laci, Oszi, Peti. A nevekhez tartozó kezdőbetűk. A nevek gazdái meg persze olyasvalakik, akik így vagy úgy azért felelősök, hogy mi a sörpadokhoz szorulva aznap olcsón kertészkedtünk, és még be is basztunk."

...A beszámoló pont egy sorral feljebb ért volna véget, ha minap nem sétálunk el megint arra, és látjuk azt, hogy az egykori(!) Kertész söröző egyik fele eladó-kiadó, míg a másik fele Padisah Török Büféjévé lett. Ezt meg hogy? 4 hónap működés után. Facebook oldalukon kerestem, kutattam, ami szerint a jelen állapot egy ideiglenes megoldás, ugyanis 2013. július 29. és augusztus 23. között filmforgatás miatt zárva tartanak! Majd szeptember 1-től lehet megint visszaszokni, és a szemközti foghíjtelek kőkerítésén maradt hungarocell szigetelésbe továbbra is gusztusosan elnyomkodni a csikkeket, mint egyfajta odavaló kortárs művészeti alkotás.

kalimpa:

Érdekesen berendezett kocsma, ahol a kiszolgálás sem mindennapi. A kényelmetlen padokon nem éreztem magam túl komfortosan, de a rendőr sorfalas fali dekor elég jó - még fotózkodtunk is vele - , plusz vicces a ping-pong asztal, a játékhoz kölcsönözhető ütők ütősek.

A WC tűrhető. Bár az ott trónoló néniket nem értem, ha fizetek az italért, a hugyozásért pluszban minek fizessek?

Összességében semmi extra, gyenge közepes. Könnyen felejthető, kihagyható.

szilvi:

Aula hangulat, ahol keverednek a stílusok. Igazából nem is tudom eldönteni, hogy mihez hasonlít, kicsit egyetemi szórakozóhely, kicsit iskolai büfé, kicsit sörsátor.

balu:

A WC-s nénit nekem kellett felvilágosítanom - igen, itt ilyen is van -, hogy Woody Allen törzshelyén vagyunk.

Ping-pong, csocsó, darts: igazán játékos hely ez, hirtelen, furcsán betévedt, radikálisan eklektikus közönséggel. Falunapokon jellemző ennyire vegyes felhozatal, és a szűrrealitás ezen foka.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 290 Ft
Üveges sör: HB búza, 290 Ft
Bor (1 dl): Üveges fehér száraz, 160 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 290 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslevek, 230 Ft
Meleg ital: Capuccino, 260 Ft
Harapnivaló: -

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr745414533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ribai Péter 2016.02.28. 21:00:16

Először voltam ezen a helyen, nagyon tetszett.
De könyörgöm, nagyon kérlek titeket, ha valaki tudja az alacsony, fekete hajú pincérlány nevét, valahogy juttassa el nekem. Bármint megteszek az információért ! :D

Előre is köszönöm szépen a kedves nyomravezetőnek.
süti beállítások módosítása