.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 04. 15. - apuska
Yes Pub

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 1.,
Látogatás: 2013. február 27. 17:20-20:30.
Google Maps

Az értékelésünk szisztematikája nem hasonlít az ELTE HÖK gyakorlatához!

Telefon: -
Facebook: fb.com/yesbp
Web: http://yespub.hu

Vélemény

apuska:

Az első személyes emlékem a Yes Pubról 2007-ből való. Akkor egy legénybúcsú utolsó momentumait ünnepeltük itt a szombat este megkoronázásaként - már egy cseppet sem voltunk szomjasak -, valaki lefoglalta a mélyben az egyik kistermet, ott a fal mellett szépen libasorban helyet foglaltunk, majd megérkezett a vőlegény szórakoztatásáért felelős bőséges csecsű hölgy, hogy néhány erotikus mozdulat kíséretében ledobja magáról a textilt (11:25-től a kapcsolódó videóban). És ami a legszebb! Mikor nálunk végzett, átsétált egy másik különterembe, megismételte a cirka 5-10 perc hosszúságú show-t, persze teljesen kizárva a nagyterem nyilvánosságát, majd mint aki jól végezte a dolgát (igen, jól végezte a dolgát), a nagydarab sofőrjével együtt tovament.

Most, hogy 6 évvel később, immáron hétköznap délután ismét beültünk ide, egész más arcát mutatta a Yes Pub. Miként a földszinten, a pult mellett, a helyszínidegen Tiffany lámpa alatt nem jutott szabad asztal, a lépcsőn ismét lefelé vettük az irányt, de a felfokozott hangulat helyett most csendes ülős fogadott, melyben a rojtos lámpatestek okozta pirosas félhomály jótékonyan takargatta, mi az idők során megkopott. Őszintén? Nincs túlbonyolítva. A viseltes kőpadló, az össze-vissza kábelek a falon, a hideg pince ellen küzdő hősugárzó, a mélyen karcolt felületek, a szűkre mért padok, a keretbe tett fekete-fehér filmes fotók, a lepukkant WC, mind-mind felújításért, újraértelmezésért kiált, már ha lenne rá pénz, vagy tenni kéne valamit azért, hogy besétáljanak ide a vendégek a körútról. De nagyon úgy tűnik, nem kell! A koncepció működőképes, hisz a kaja-pia olcsó, bár az erősen házi jellegű Mister sör nem lesz mindenki kedvence. A legény- és leánybúcsúk, születésnapok, osztálytalálkozók, évfordulók, céges rendezvények, karaoke partik megszervezésében bárkinek szívesen segítenek, valamint kezdő zenekaroknak is kínálnak péntek-szombatonként fellépési lehetőséget. Csak a példa kedvéért az aktuális heti nevek: Sörösalapítvány zenekar, Rockszilánkok és Jacki zenekar.

Már-már abszurdba illően vicces, amit magukról írnak, már ahogy magyarázzák, a kocsmának miért is az a neve, hogy Yes Pub. A Facebook oldalon pl. így: Egy haverom megkérdezte: - Te biztos ott leszel ezen a koncerten? Csak annyit válaszoltam: - YES. Utána azt kérdezte: - Az okés, hogy olcsó a sör és pizza, de jó is? - YES! S megkérdeztem tőle: - Akkor jössz Te is? Annyit felelt: - YES. De ha már a honlapjuk fejlécét nézzük, akkor ott kicsit leegyszerűsítve annyi az elmélet, hogy Kaja, pia, zene... mondj igent mindenre! Oké. Csak ne az MSZP egykori kampánydala jutna erről eszembe!

strasszi:

Yes Pub? Yes, please! Sőt! YEAH! Mert ez egy nagyon korrekt kocsma! A nyugatitól pár utcára majdnem a körúton az Angyalföld szélén. Barátságos bokszos elrendezés, két szinten. A pincében foglaltunk helyet, és amikor odaérkeztem, épp az előttem érkező rendelését hozta ki a pincérhölgy. Ennek ellenére nagyon kedvesen felvette a rendelésemet és mosolyogva késedelem nélkül teljesítette azt. A kiszolgálás tényleg kiváló volt, mert mikor már ürült a korsónk, a mosolygós hölgy ott is volt és kérdezte, hogy hozhatja-e a következőt. Mintha Csehországban lennénk! Ráadásul még csinos is volt, de mi természetesen szigorúan szakmai szempontokat vettünk csak figyelembe a pontozásnál, és értékelésünk szisztematikája nem hasonlít az ELTE HÖK gyakorlatához!

A végén a számla is gyorsan jött és a rajta szereplő összeg is barátságos volt. Bár most csak söröztünk, az itallap alapján más se lett volna sokkal drágább. A kocsmában halkan, kellemes zene szólt, amit egy DJ kevergetett, de pont olyan hangerővel, ami mellett még kényelmesen lehetett beszélgetni is. Ha jól láttam, itt bulik is vannak, legalább is a hely belső terme lehetővé teszi az ilyen rendezvényeket, valamint a nagyobb asztaltársaságok leültetését.

Étlap is van, és bár a konyha is a pincében van, nem volt kaja vagy olajszag mindenütt. A mosdó volt csak kicsit lehangoló, mert az egyik piszoár-t egy szemeteszsák takarta, illetve a papírkéztörlő is elfogyott, pedig nem volt még késő. Lehet, hogy pont rosszkor jöttünk? Ezt az apróságot leszámítva csak ajánlani tudom a helyet. Szerda ellenére eléggé tele volt az intézmény, amikor nyolc óra felé eljöttünk onnan, így nem hiszem, hogy sok reklám kell nekik. Bár a két extra helyiség a plusz pulttal nem volt nyitva ekkor sem.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Mister, 299 Ft
Üveges sör: Edelweiss, 520 Ft
Bor (1 dl): Bujdosó Boglári Rosé, 110 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 390 Ft
Üdítő (2 dl): Bravo rostos gyümölcslevek, 160 Ft
Meleg ital: Capuccino, 390 Ft
Harapnivaló: Hamburger tál, 950 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr985213032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása