.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 01. 31. - apuska
Közhely
pixel cégér Helyszín: 1053 Bp., Kecskeméti u. 3.
Látogatás: 2013. január 9. 17:45-22:30
 Bezárt, megszűnt! 

 > Hosszú lányok, rövid ruhában.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 651 3170
Web: http://www.kozhely.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/kozhelybar
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 9-02; V: 9-22
Extrák: konyha, különterem, wifi, tánctér, filmvetítés, koncert, játékgép

Árlap

Csapolt sör (0,4l) Üveges sör (0,33l)
Tuborg Green, 540 Ft Tuborg Green, 390 Ft
Carlsberg, 660 Ft Tuborg Gold, 410 Ft
Kronenburg búza, 660 Ft Budweiser Dark, 530 Ft
- Carlsberg, 420 Ft
Bor (1,5dl) Rövid (4cl)
Lesencei Sauvignon Blanc, 280 Ft Unicum, 670 Ft
Lesencei Rosato, 280 Ft Becherovka, 670 Ft
Lesencei Cabernet Sauvignon, 420 Ft Jameson, 670 Ft
Frizzante, 430 Ft Hírős kecskeméti pálinkák, 760 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 320 Ft Teák, 370 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 320 Ft Capuccino, 380 Ft
Naturaqua, 290 Ft Ham&eggs, 590 Ft
Red Bull, 590 Ft Hasábburgonya, 390 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Közhely: elcsépelt, elkoptatott motívum, formaelem, frázis. Vagy? Közösségi tér.

Változatosnál is változatosabb helyeket nyit sorra a 4bro csapata, ami kezdődött anno a 4BRO bisztróval, majd évekkel később az Ötkerttel, tavaly a BoB-bal, a Közért bárral, és az év legvégén a Közhellyel, mely mind közül a leg, leg, leg... Na, ezt a mondatot a még befejezem.

A Közhely épülete réges-régen hotelként funkcionált, majd némi állapotjavítást követően, értsd ezalatt, hogy a falakat hófehérre meszelték, sokáig várta új bérlőit. Ez egy 6 szintes ház! Ide fészkelte be magát 2011-ben az alsó két szintre a Közhely, most a másodikon a Werk akadémiások osztják a stílust és az észt, a harmadikon jelenleg egy ügynökség tanyázik, a negyedik-ötödik még építkezési terület, ahol szintén irodák lesznek, a hatodikon meg ott vannak a Közhely kevésbé közösségi asztalai, ahonnan a csodás panorámát kínáló tetőre is fel lehet jutni - a munkatársaknak. Szóval brutálisak itt a méretek, többeknek kell itt együtt élni, de szerencsére sehol egy lakó, aki ezt a jórészt a szomszédos ELTE jogász hallgatóira építő vállalkozást fúrná, mert hogy ő nem tud este 10 után aludni.

Hozzáteszem, a Közhely alapvetően nem is egy hangos partihelyszín, koncertek, bulik, inkább csak kivételes napokon vannak - nekünk szilveszterkor volt hozzá szerencsénk -, akkor az első emelet arculata komolyan megváltozott: a zene, a tér, a fények, a közönség félelmetes, hogy mennyire trendi. Persze nem mintha a hétköznapokon nem emelkedne felül kinézetével, étel-ital kínálatával, a DJ szolgáltatta háttérzenével, keddenkénti filmklubjaival a környező helyeken. Mondjuk az igaz, a tervezőknek bőven volt idejük ezt a társaság alapú koncepciót kitalálni, a Közhely ugyanis már 2012 nyarán nyitásra kész volt, de az önkormányzati engedély kiadása jó magyar módra csúszott, így addig csak az alkalmanként megrendezett zártkörű rendezvények résztvevői láttak bele abba a csodába, ami itt a részletekben rejlik.

Az enteriőr egyszerű és barátságos. A 4 különböző hangulatú terem hangulata egy-egy polgári otthon nappaliját idézi, melyeknek csak egyik különlegessége Kalmár Bence látványtervező falvéséses munkái, mely spéci technikáról egy videóban maga is beszámolt, amikor azokat készítette. Az eredmény? Egy a burkolat visszabontásával és rétegelésével megjelenített Monica Vitti és James Dean fej, illetve egy PAX és LOVE felirat, ami valójában mind-mind egy-egy üzenet, hogy itt mindenki felettébb közvetlen, gyere vissza, legyen ez a törzshelyed.

Ahogy a Steindl Imre tervezte csigalépcsőt egy fénylő izzósorral körbefuttatták, szerepét és formáját hangsúlyozták, az valami gyönyörű, nekem az volt a kedvencem. De hihetetlen volt hallani, ahogy a koncepcionálisan koptatott falak történetéről teljes odaadással mesélt annak megálmodója, az egyik falfelület mintájául pl. egy olyan régi bérház lépcsőháza szolgált, ahol kukákat tároltak, s az egyik kigyulladt. Igen, tudom, ez így nagyon mesterkéltnek tűnik. De ami furcsa, hogy a valóságban mégsem az, mi több nagyon is működik, mert úgy marad könnyed, hogy az nem ósdi, nem koszos és nem sok.

A tudatosság a bútorok egységes stílusán is remekül látszik. Hiába lettek összehordva azok a legkülönbözőbb lelőhelyekről (pl. magyar vintage bútorkereskedőktől, az Ecseri piacról, egy milánói bolhapiacostól, erdélyi parasztbútorok a netről, más kocsmákból levetett darabok), ez most így kerek és egész, de ha minden beszerzési forrás eldugul, akkor még mindig ismernek egy profi öregítőt, aki képes az új asztalokat úgy antikolni, mintha néhány szú család is lakott volna benne azelőtt.

És akkor láttad már az egykor élőként betelepített borostyánt, ami most némi kemikáliával meg van kenve, hogy bírja? A vízvezeték csövekből összerakott könyvespolcot? A Mortal Kombatot idéző 24 színben megjelenített verekedős játékot, aminek használatáért még fizetni sem kell? Az emeleten a deszkaajtók mögött képregényesre festett WC-t? Higgy nekem, több ezer apró csoda vár a Közhelyben, és ezt a kijelentésem egyáltalán nem közhelynek szánom!

És akkor a kínálatról még nem is beszéltem. Igazából ez sem mondható szokásosnak, az előtérben kialakított nyitott konyhán át pl. bepillantást nyerhetünk a kemencében sülő apró sörkorcsolyák születésének, melyek tudatosan inkább csak amolyan falatkák, a pikoló sörök mellé, mert így lehet minden és mindig friss. De itt nem állnak meg. Mert a Közhely nem csak egy piázós, kajálós kocsma, itt lendület van, itt ismerkedésre hangolnak, mert azzal a projekttel, hogyha többet veszel, kevesebbet fizetsz, több asztal összefoghat. Nem is kocsma ez, inkább mulató. Talán van is benne némi Mika Tivadar stílusra utaló, mégis annyira egyedi hangon közvetíti, mint majd az a Breakfast DJ, aki képes lesz ezen a bitang helyen kimuzsikálni a reggeli rántottát a szádból.

Engem most megvettek kilóra, a Közhelynek pedig a leg, leg, legjobbakat kívánom!"

kalimpa:

"2012. 12. 31. szilveszter, buli a Közhelyben. hangzott a felkérés a társaságon belül, gondoltam miért is ne, már évek óta amúgy is a házibulik mennek év utolsó napján. tettem egy próbát, s csalódtam, de hál'istennek pozitív értelemben: szeretem mikor ilyen komplex egy szórakozóhely.

kajálós rész, iszogatós-beszélgetős rész, tánctér dj-vel s nem rádió bömböléssel, ötletes designal megáldott WC-k két szinten is, több italpult a tülekedés elkerülése végett, és egy fogorvosi szék. nincs túlcicomázva a design, inkább mondható már-már minimálnak, keverve a romkocsmák sajátosságaival, értsd faszékek s asztalok, kopott falak, pasztel színek, fa burkolatok, kovácsoltvas korlátok. a kiszolgálás szilveszterkor korrekt volt, leszámítva a fejetlenséget az árakkal kapcsolatban: ugyanannak a csaposnak egyszer sem sikerült eltalálnia a házmester árát, de legalább finom borból volt.

a kaják elfogadható ár/érték aránya szemrevaló, csak ne kellene olyan sokat várni rá. amúgy kerek s komplex kis szórakozóhely ez, remélem nem eszi meg az enyészet, mint már annyi jó helyet."

strasszi:

"Hosszú lányok, rövid ruhában..."

lilla:

"Instant flashem volt a Közhelytől, de sokkal emészthetőbb a dizájn. Abszolút pozitív, a lépcsőház a kedvenc, bár a fogorvosi szék oda nekem nem illett. Kár, hogy hátul ültünk, az első tér ahogy belép az ember, nekem sokkal szimpibb (látványkonyha, a pult, utcára kilátás stb.).

Árak rendben, a sörkorcsolyaként felszolgált házilag sütött pizza FENOMENÁLIS. Kiszolgálás kifogástalan! Kár, hogy nekem egyáltalán nem esik útba sűrűbben."

out:

"Már a príma beharangozó teaser videó elég pontosan mutatta mire számíthatunk: látszik a helyen, hogy a belsőépítész csapatnak teljesen szabad kezet adtak, így sikerült is a lehető legtöbbet kihozni a helyszínből. a k:ozhely így engem kicsit az instantra emlékeztet, egy elit instant. a zene jó, a bejáratnál vinylről játszott a dj aláfestőzenét, pluszpont. a wc-be a festett csempefalra kiírni hogy "ne karcold össze", egyenértékű volt egy keringőre felhívással, sokan éltek is már vele. szóval tetszik."

balu:

"A dizájn nagyon rendben van, fűtéscsövekből hajlított könyvespolc, spéci izzókkal, mintára vert vakolat, pályaudvarról, metróból, kapualjból átmentett hangulati elemek. Radikális eklektika, vagy minden, amit egy romkocsma elbír? Álrom!

A férfi wc-ben található az egyik legeredetibb illusztráció, rég röhögtem ilyen jót csempén, már csak ezért is megéri benézni."

nova:

"Mikor múltkor privátban itt voltam, a sörös korsót, ami 4 decis, nótoriusan szint alá csapolták... kicsit idegesítő, főleg az árak fényében."

joci:

"A szilveszter éjszaka csodálatos volt. Kiváló közönség, csodás lányok, értelmes és kulturált férfiemberek. Jó hangulat, remek zene - annak ellenére írom ezt, hogy nem vágyom az elektronikus zenét. De öt órán át táncoltam! Az ital minőségi, a felszolgálás remek, és most, hogy másodjára vagyok itt, újra sikerül visszaidézni mindent."

"A szomszédos egyetem előtt vannak tuti kis formatervezett kerékpártárolók, leginkább oda érdemes kötögetni, esetleg a Közhely előtti fához."

Értékelés

  nov anyi apu jul bal joc kali lil out
dizájn 4,5 4 5 5 3 5 5 5 4 5
kiszolgálás 4 5 4 4,5 4 5 5 5 5 5
közönség 4 4 4 5 3 4 4,5 4 3,5 4
zene 5 4 4 5 4 5 4,5 5 2,5 5
mosdók 5 5 5 5 4 4 4 4 5 5
árszínvonal 2 2,5 2 2 2 2 3 3 3 2
  4,08 4,08 4,00 4,42 3,33 4,17 4,33 4,33 3,83 4,33

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr624985021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2014.01.31. 15:18:16

2013 októberétől "ATELIER az új KO:ZHELY". Ki érti ezt?

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.03.21. 08:13:52

Volt már Közhely, Atelier, ennek tetején a Tip Top Bár, s most délkelet-ázsiai étterem és bár: Urban Tiger. És hamarosan a Hotel Rum is megnyílik fölötte.
süti beállítások módosítása