.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 12. 14. - apuska
Közért bár
pixel cégér Helyszín: 1051 Bp., Erzsébet tér 13. Terminál B.
Látogatás: 2012. december 12. 18:00-21:05
 Bezárt, megszűnt! 

> Kaja, pia, melódia, avagy mindenki a közért - a sarki boltok, falatozók, apró klubok összes funkciója 2 szinten.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: http://kozertbar.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/kozertbar
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 12-02; P, Szo: 12-04; V: zárva
Extrák: büfé, wifi, Dj

Árlap

Csapolt sör (0,4l) Üveges sör (0,33l)
Tuborg, 390 Ft Carlsberg, 380 Ft
Kronenburg búza, 650 Ft Budweiser Dark, 450 Ft
- Holstein eper, 450 Ft
- Coronita, 690 Ft
Bor (1dl) Rövid (3cl)
Közért bora fehér, 190 Ft Unicum, 490 Ft
Közért bora rosé, 190 Ft Kalinka, 350 Ft
Laposa Friss rizling (0,75l), 2500 Ft Ballantines, 490 Ft
Gere Portugieser (0,75l), 2500 Ft Hírős pálinkák, 590 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Naturaqua, 260 Ft Tea, 250 Ft
Szénsavas üdítők, 290 Ft Capuccino, 290 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 290 Ft Párizsis zsömle, 250 Ft
Red Bull, 490 Ft Dogdrink (4dl tömény + 1l üdítő), 2900 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Itt, a belváros közepén, az egyre élhetőbb Erzsébet téren, az 1948-49-es építésekor még modernnek számító Sztálin, később Engels téri nemzetközi buszpályaudvar a Kosztolányi Dezső téri műfajtársához hasonlóan kikezdhetetlen műemlék, s miként ott a Tranzit Art Café megtalálta benne a helyét, itt a Közért bárnak nyílik erre jó lehetősége. Úgy tűnik, a 4bro csapata meg is tett mindent a sikerért!

A Design Terminálként elhíresült 'A' épület tavaly óta nyitva, így igazán ideje volt, hogy a Bazilikához közelebb eső 'B' szárnnyal is kezdjen valaki, valamit. És miként a két tömb között késő őszig működő Fröccsterasz beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a további jó forgalommal számolva annak személyzetét berakták télire a raktárba, épp csak kikupálták előtte, hogy ne pusztán a boroknak és a szódának legyen ott hűlt helye, de a vendégnek is meleg, ha megátalkodott ilyenkor is enne-inna.

Mert hogy ez a Közért bár lényege. Kaja, pia, melódia, avagy mindenki a közért - a sarki boltok, falatozók, apró klubok összes funkcióját bezsúfolni 2 szintre, ahova jó betérni egy bármire, de leragadni is könnyű, mert magával ragad egy érzés, egy zene! Ugyanakkor a koncepció kiegészül a bulikat megelőző 'vásároljunk be a közértben, majd öntsük össze és menjünk' szokásjoggal, ami az V. kerületet is érintő 'este 10 után tilos alkoholt árulni a boltokban' szankció miatt mostanában sérül, avagy egy a diákok tömegét érintő igényt néhány pillepalack hadrendbe állításával egy szempillantás alatt orvosolják, szinte ABC-s árakon.

A december 4-i megnyitót is népszerűsítő vírusvideójuk egyébként megvan? Mert hogy sokan látták. Ebben egy fiatal páré a főszerep, ahol a srác esti mesét néz a kanapén, maga mellé hívja a csaját, de az meg inkább tünci-münci és szórakozni menne. A srác nyilván tök hülye, a csajszi meg rafinált, ezért az 1998-as Sziget reklámfilmek mintájára leugrik tejért a Közértbe, majd azt mondja, reggel jön. Mindezt minden apró poénnál aláröhögéssel, mi meg nem tudjuk eldönteni, hogy ez most így mennyire jó? Persze a szereplők szépek, ügyesek és ismerősek: Herrer Sára (Kesh, Mary Popkids) és Felcser Máté (Punnany Massif), ekképp a karakterek nagyon szerethetőek.

A Közért bár kialakítása során nyilván született egy csomó kompromisszum, hogy mit lehet jelen formájából kihozni, és mit nem. Bár a törvényeknek eleget téve kívülről ma is régi önmagát idézi, viszont egykori hófehér belső tere köszönőviszonyban sincs a maival, amiért részben a 2010-ben mintegy 3 hónapot megélt exkluzív Rumpuncs kávéház tehető felelőssé, akik megörvendeztették a világot, a közönséget megosztó jellegzetes fémpöttyös falfelületeikkel, illetve a pultot borító színes mozaikcsempékkel. Ehhez képest a most hozzátett lambéria, az egyedileg legyártott bádogborítású hentespultok, a közértes csillárokra emlékeztető színes neonkolosszusok, a pécsi tejgyárból származó keretes fotók, a vaterán lőtt csemege pultos mérleg, kávédaráló és fényorgona csupán apró, de értékes adalékok, mely összképen a külső fények ellen a napokban az ablakokra felkerülő reluxa sem oszt érdemben vagy szoroz.

A mindig mozgalmas Erzsébet térre néző hatalmas ablakok meglepően jól szigetelnek, nem húz be rajtuk a hideg, nem hallatszik ki a zene, így a jelenleg kényszermegoldásból az emeleten helyet kapó DJ legnagyobb baja csak annyi, hogy se ő, se más, nem mehet ki cigizni az erkélyre, és hogy a különálló lépcsőházon át nem érzi a közönséget. 240 fő lenn, 50 fenn, ennyi elég is a telt házhoz. Az eddigi tapasztalat alapján az emberek két turnusban jönnek, munka után csapatostul, majd éjfél körül, oda vannak az árakért, az egyszerű kajákért, igazi átjáróház lesz ebből, már érzem."

bal:

"Kettős érzés. Új, de mégsem. Régi, de mégsem. Kicsit nagy a merítés. A dizájn e kettőssége mégsem annyira zavaró, cserébe tényleg jó a hangulat, az árak a Deákhoz képest teljesen rendben vannak. Igazából arra tökéletes a hely, hogy bármikor beugorj egy sörre és egy rántott húsos szendóra. Jó Áron és Érték Elek."

kalimpa:

"Könnyed retro hangulatot idéző idill a Deák tér közepén. Nem tudtam, hogy ez még trendi, de ha az, akkor nekem mindegy. Azt hiszem, ezt a csontot párszor már lerágták.

Az alapötlet nem rossz, iskolai hangulat, menza tea, párizsis és rántott húsos zsemle, márka meggy, traubi szóda és társai. Ezzel együtt hiteles, piros pont.

A zene szerintem szar (ízlés dolga), a wc büdös, a sör jó."

balu:

"A dizájn az egyetlen, amibe bele lehet kötni. Szerintem más hozzáállást igényelt volna belülről a hely, egyszerűen nem illik össze az eredeti és az utánérzett retro, de a hangulat barátságos, nem is vészesen drága, és végre kihasználják ezt az épületet.

A retro életérzés igazán a wc előtt ütött szíven, amikor megláttam az alagsorban nagykabátban kuksoló nénit, aki egy becsületkasszába gyűjtötte a pénzt... Olyan volt, mint mikor valaki gyerekkel vagy kutyával koldul, na jó, árnyalatnyi különbség azért van, de azért nekem kellemetlen érzés."

lilla:

"Terka néni, szeretlek!!! A csemegepult dekoráció és felszereltsége kiváló, svéd gombasaláta, túró rudi, PEZ cukorka, tampon, óvszer, de még harisnyanadrág és zokni is kapható. Kíváncsi lennék, itt milyen esetben merülhet fel igény az utóbbiakra.

Szinte hiányoltam az itallapról a bulicsomagot, ahogy mi is a közértben vásároltunk egy-egy buli előtt anno be, majd kiszúrtam KözértBár Dogdring fantázianéven a pillepalackba felszolgált töményital és üdítő keverteket.

A tüntető diákok látványa szívet melengető momentum volt, hála  a küszöbtől plafonig üvegfalnak!"

out:

"Autentikusság! Koszosabb lambéria kellene ide, a pultban a salgó helyett fapolcok, és minden olyan koridegen tárgy mellőzése, mint a hangszórók és spotok. Szóval azt érzem, hogy nekiálltak, de még nem vitték végig a koncepciót. Viszont  jutyubdiszkó szól! :)"

juli:

"Nagy az öröm, hogy a régóta nem használt autóbusz-pályaudvar másik oldalába is funkció költözött. Az ötlet alapvetően jó, egy régi műemlék épületbe retró életérzésű vendéglátóhely nyílik. A kivitelezés már kettős, a retró jegyek keverednek az új és trendi dizájnnal, néhol vitathatóan. Ennek ellenére az érzés jó, munka utáni sörözésre kiváló."

joci:

"A modern és retro hangulat tökéletes egyvelege. Kicsit talponálló, kicsit klub, nagyon kulturált. Jókedvű a kiszolgálás, finomak a szendvicsek, és még a vécés néni is kedvesen kisegített, amikor elmesélte, hogy ez csak becsületkassza, a vendégeknek nem muszáj fizetnie."

dsila:

"Hipszter retro, avagy hogyan adjuk el a kollektív 20 évvel ezelőtti tudatalattit!"

"Ez itt technikailag a Gödör. Megoldod."

Értékelés

  apu anyi kali joc bal out dsi lil balu jul fb
dizájn 4,5 3,5 4,5 4 3,5 4 3 4 2 3 3,5
kiszolgálás 4 4 5 4 4 4 4 4 5 4 2,5
közönség 4,5 4 3,5 4 3,5 4 4 4,5 4 4 4
zene 4,5 4 3 4 3 4 2 2,5 3,5 4 3
mosdók 3 3 3 4 3,5 3 2 3 3 2,5 3
árszínvonal 4 3,5 3,5 4 4 4 4 4 4 3,5 3
  4,08 3,67 3,75 4,00 3,58 3,83 3,17 3,67 3,58 3,50 3,17

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr864959725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.12.22. 19:18:33

Pedig ez is mennyire menő volt... Mielőtt flancos borbár lett belőle. Konkrétan: Prosit! Mármint Prosit Borbár, tematikában igazodva a szomszédos Fröccsteraszhoz.
süti beállítások módosítása