.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 12. 7. - apuska
Silenus Pub & Rézangyal Bistro
pixel cégér Helyszín: 1052 Bp., Petőfi Sándor u. 17-19.
Látogatás: 2012. október 20. 19:45-23:55
 Bezárt, megszűnt! 

> 21 féle csapolt sör, 71 féle üveges, plusz 7 alkoholmentes és 6 féle cider!

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 999 2211
Web: http://silenusetterem.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/silenuspub
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 12-05; Szo: 18-05; V: zárva
Extrák: terasz, koncert, konyha (ebéd menü), tévé, különterem, kivetítő, telefontöltő, bankkártya elfogadó, pesti est, rockinfo

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Silenus házisör, 550 Ft Dreher Bak, 590 Ft
Soproni, 550 Ft Wells Banana Bread, 1190 Ft
Kilkenny, 990 Ft Ft Scottish Stout, 1100 Ft
Erdinger Hefe Braun, 990 Ft Paulaner Original, 790 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Nyakas Budai Chardonnay, 390 Ft Unicum, 890 Ft
ZEKK Mátrai Irsai Olivér, 390 Ft Finlandia, 890 Ft
Három Lépés Rosé, 390 Ft Ballantine's, 890 Ft
Gere A. Villányi Portugieser, 490 Ft Hírős pálinkák, 1090 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 390 Ft Dilmah teák, 490 Ft
Szénsavas üdítők, 390 Ft Capuccino, 590 Ft
Nestea, 390 Ft Pizzák, 1290-1790 Ft
Red Bull, 550 Ft Tatár beefsteak 2390 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"100 különböző fajta sör, angolul hirdeti a Szervita téren az egykori Matáv/Telekom épületre kifeszített molinó. Bár egy szakmai látogatáshoz ez önmagában is elég indok lenne, van még a helyben muníció!

Az 1976-ban épült Szervita téri vasbeton monstrum eredeti funkciója szerint – jól tudom, én is dolgoztam ott -, távbeszélő központ és irodaház. A külső homlokzat látványvilágát jellemző, függőleges irányban alumínium merevítő bordák között színezett üvegfelületek és ablakok idézik vissza a rút építészeti megoldásokkal dolgozó szocreált, de mert elhelyezkedése miatt otrombaként is értékes, a Magyar Telekom 2009-ben majd az egész épületet piacra dobta. A Petőfi Sándor utcai fronton bérbe adott üzlethelyiségek egyike már akkor is Nagyi palacsintázó volt, a másik egy T-Pont, és a kettő közé akkor tette be a lábát egy pizzéria-étterem, mely azóta keresztben-hosszában kinőtte magát.

A mostani Silenus Pub & Rézangyal Bistro két üzlethelyiség egymás mellett, különböző stílusokat képviselve,  átjárhatósággal, közös kínálati elemekkel, egymást okosan kiegészítve.  Így együtt hatalmas a hely, szinte féltem körbenézni, tudván hogy ezzel majd megint mennyi munka lesz, ráadásul fogyasztani itt is és ott is, hogy érezzük a különbséget. Az angyaloknál kezdtünk.

A remek brand-et felépítő Rézangyal egyre több helyütt van jelen bisztróival az országban, az imidzs mindenütt hasonló, így ez a rutinos kocsmalátogatóknak nem is igazán okoz meglepetést. A sárgás falakon pufók angyalok piálnak, a plafonról pálinkás üvegekből kialakított lámpák lógnak, a Rézangyal Bistro logo meg kb. mindenre rá van nyomva: ablakok, falak, ital akciókat hirdető táblák, ajándékdobozok, itallapok. A falatnyi színpadon este 8-tól az élő zene varázsa barátságos klubhangulatot teremtett, jól gurul közben a sör, de ha nem a sztenderd Silenus házi vagy Soproni csapoltból innál, akkor neked kell érte átsétálni a szomszédba.

A szomszédba, úgy is mint a Silenus Pubba. Kicsit furcsa megoldás, de a Rézangyal és a Silenus között van egyfajta zsilip, egy üvegfallal elválasztott, két modern sarokgarnitúrával és mosdóbejárókkal telibe vert helyiség, ahova látszólag nem kívánkozik senki. De ezen és a mobiltöltő állomáson túl már felsejlik a valódi cél! A 21 féle csapolt sör, a 71 féle üveges, plusz 7 alkoholmentes és 6 féle cider. Csak hát ez mindjárt hozza is magával a következő problémát, hogy nehéz választani. Szerencsére a sörlap egy leheletnyi segítséggel szolgál, melyben származási országok szerint vannak a sörök bontva, feltüntetve zárójelben annak alkoholtartalmát, kiszerelésének méretét, és természetesen az árát. A csapokon magyar, angol, ausztrál, belga, cseh, dán, francia, holland, ír, német és osztrák sörök közül válogathatunk (mindegyikhez saját korsó) 550 forinttól 990 forintos ártartományig, üvegesből a kínálat még színesebb: magyar, angol, amerikai, belga, cseh, dán, francia, izraeli, német, orosz, osztrák, skót, spanyol, szlovák 490 forinttól 1290 forintig.

Ennyi féle sörhöz persze jó hosszú pult dukál, ami néhány asztalokká alakított hordó köré kanyarítottak a klasszikus angol/ír/skót pubokat idéző fogadótérben. Aztán a kirakati üveg mellé odatettek a korán érkezőknek a mázsás bőrfotelekből párat, melyekből a dohányzók védelmére kialakított átlátszó műanyag borítású teraszra is jutott - nem is értem, ez mitől nem minősül zárt térnek -, tökéletes terepet kínálva a sör és cigaretta szerelmeseinek. A pizzájuk? Az is jó!

Az emeletről jóféle zene hallatszódott le, ami mindjárt fel is csalogatott. Azt a betyár! Mi lett az egykori gépteremből? Sajnos az eddigi jó ízlésből ide egy csipetnyivel kevesebb jutott, aminek első legbiztosabb jele a lépcsőfordulóban az Ádám teremtését a Sör teremtéseként újraértelmezett giccses fali freskó, majd odafönt a ritka formai megoldásokat mutató oszlopok antik térképrészletekkel, illetve a WC ajtók emberi/isteni alakokkal megfestése. Viszont felettébb kényelmes, és egy-egy szerencsés pillanatban a zene itt is élő. Mi a Blue sPot koncertjébe szaladtunk bele, vagy jobban mondva inkább annak közönsége közé egy meglehetősen nagy tánctérre, és roptuk, amíg tartott. Mikor a zenekar befejezte, egy meghitt, sötét sarokba visszavonultunk, ott ittam még egy Kilkennyt, korlátlan sörfogyasztással ideképzeltem a következő céges bulinkat, s néha szemérmesen átpillantottam a szomszéd boxba, ahol egy frissiben megismerkedett fiatal pár a nyelveik végével egymás szájában kutakodott."

anyicska:

"Már régi ismerős a Silenus Pub, de mindez idáig csak kívülről. Gyakran mentem el előtte, de soha nem mentem be, mert azt gondoltam, hogy úgyis túl puccos lesz és drága. De amikor egy görög kollégám meghívott a koncertjére, nem haboztam, sőt, igazából örültem neki, hogy van egy jó apropóm a Silenus meglátogatásához.

A Silenus név eléggé misztikusan hangzik. Vajon a bor és mámor istenének, Dionüszosznak a tanítójára gondoltak, amikor nevet kerestek ennek a kocsmának? Végül is Silenusnak bőven volt köze a piához, nagyon szerette a bort, egyfolytában részeg volt, gyakran járni sem tudott, ezért szamáron közlekedett. De állítólag nagyon bölcs volt, és még jós képességgel is rendelkezett.

Aki ezek után a Silenus Pubnak sikeres jövőt jósolt, nem nagyon tévedett. Óriási helyiség, tele vendégekkel. Legalább is ezt láttuk azon a szombati estén, amikor mi is eljöttünk.

A kocsma sokrétegű. Először egy kisebb különálló teremben voltunk (Rézangyal Bistro), ahol meghallgattuk a Rita Soul band-et, amiben fent említett görög barátom gitározik. Rita hangja hasonlít Amy Winehouse-éra, akinek dalait többek között ők is játsszák. Nagyon jó, hangulatos kis zene, és gyakran játszanak a Silenusban, úgyhogy érdemes figyelni a programot és elmenni megnézni, meghallgatni. És a 100 fajta sörből megkóstolni néhányat!

Koncert után átmentünk a nagyobb terembe (valójában ez a Silenus Pub), ami már inkább egy ír kocsmára emlékeztet a sok faanyag és a kényelmes bőrfotelok miatt. Sajnos az árak a belvárosi szintet hozzák és eléggé “nyugatiak”, így a vendégek is többnyire külföldiek. A kocsma a dohányzóknak is kedvez – fűtött, fedett teraszon lehet cigizni anélkül, hogy törvénnyel szembe menne vagy megfagyna az ember.

Végezetül a felső szintre is felmentünk, ahol megint egy koncertbe futottunk bele, a színpad előtt meg volt egy nagy tánctér, ahol rendesen ki is táncoltunk magunkat.

Bár az árak miatt nem lesz a törzshelyünk, de ha bulizhatnékunk támad, ez is egy opció lesz, szívesen visszajövök majd a Silenus Pubba."

"Egy rendes a jövő utcája típusú P kerékpárparkoló csoport kínálja magát pont a Silenus Pub előtt."

Értékelés

  apu anyi pet tam
dizájn 5 5 3 5
kiszolgálás 4,5 4,5 4,5 4
közönség 4 4 4 3
zene 5 5 5 4
mosdók 4 4,5 3,5 3
árszínvonal 2 2 2 2
  4,08 4,17 3,67 3,50

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr154905410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.08.27. 14:46:40

Mostanság nagyon úgy tűnik, hogy valami oknál fogva zárva. FB oldalukon egy április 27-i állapot szerint: "A Silenus Pup újranyitásának időpontjáról időben tájékoztatást fogna adni."
süti beállítások módosítása