.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 11. 6. - apuska
Práter Pub

Cím: 1083 Budapest, Práter utca 3.,
Látogatás: 2012. szeptember 19. 18:05-22:00.
Google Maps

Végre találtunk egy olyan helyet, ahol igazán jó sört inni olcsón is lehet.

Telefon: +36 20 259 9227
Facebook: fb.com/praterpub
Web: http://praterpub.hu

Vélemény

apuska:

A bajor csapolt sör feliratot már régen kiszúrtam a körútról, és mellette a korsónkénti 280 forintos árat. Ilyen egyszerűen indult kalandunk a Práter Pubbal...

Oké, akkor menjünk be a kocsma méretéhez képest amúgy túl sok ülőhelyet nem kínáló kocsmába, hátha. Kis mázli kellett hozzá, de pont volt szabadon két összetolt asztal, így átrendeznünk sem kellett a helyet, csak leülnünk, és rácsodálkozni mindarra, ami körbevesz.

Érzéseim ambivalensek. Egyrészről a Práter Pub mérhetetlenül igénytelen a maga koszos sárga falaival, gagyi hangfalaival, megereszkedett sötétítő függönyeivel, mindenféle színű és méretű keretekben a főként sörös tematikájú képeivel, idétlen elrendezésével, fémvázas-gumitalpas, tarka mintás székeivel, másrészt átörökít valamit a kedvenc prágai sörözőinkre jellemző puritánságból, amit ha a vendégkör nem csesz el, mi igenis tisztelni szoktunk. Márpedig a vendégkör ezt nem cseszte el. Mi több, a pultban álló lányok hozzáállása is határozottan tetszett, bár az is igaz, mi nagy tanulság, hogy a kocsmablogos póló és a vaku folyamatos villogtatása kérdés nélkül is nyilván elárulta ottlétünk másodlagos célját (Goldenblog díjátadóra készültem, azért öltöztem ki, de túl jó volt itt a sör, az időjárás meg förtelmes, így oda el sem mentem), tehát vagy ezért, vagy amúgy is, mindent széles mosollyal és megértéssel tűrtek.

Pedig még azt is belengettem, hogy esetleg csocsóznánk, akkor be lehet-e üzemelni a kisteremben a fal mellé állított gépet? Mi sem természetesebb. A söröket épp csak megkóstolnám, hogy melyikből is kérek. Azt is lehet. A dohányzóknak kivinni a kocsma elé a korsókat. Csak jöjjenek vissza vele. Szóval igényünk az volt, de panasz ránk nem, és mi ezt így szeretjük. Ezek után várhatunk-e bármi többet el egy jó kocsmától? Ha most férfiakról beszélünk, akkor adott esetben BL meccsek közvetítését, esetleg a SuperOne HD pornócsatornából minimál ízelítőt este fél 8-kor (valami szuperhekkelt netes tévészolgáltató adhatja a jelet, mert egyszer felvillant a Linux pingvin is a maroknyi kivetítővel vászonra játszott képen), persze nem direkt. Vagy úgy is mondhatnám, hogy kevésbé direkt, mint a női WC-ben az ifjú és félmeztelen Arnold Schwarzeneggert ábrázoló kép, vagy mint a férfi szakaszban a 60-as, 70-évek modelljeinek nőtípusai.

A baráti végösszeget felfedő nyugtán a Nyócker Kft. név szerepelt. Na igen! Ha meg kimondottan úgy nézzük, hogy ehhez képest? Végre találtunk egy olyan helyet, ahol igazán jó sört inni olcsón is lehet.

kalimpa:

Ez egy tipikus kis kocsma, Prágában egész biztos örülnénk is neki, hogy mennyire autentikus. Amolyan füstös-koszos, fa lambériás, sok sörös témájú képpel a falon. Kellemes és kedves a kiszolgálás, visszafogottak az árak, finomak a sörök. Ez egy valódi kocsma a javából. Tetszik!

bal:

Hmm- Hát a szent szerdás csapásirányt meghatározó kézműves sörök e-mail bevezető után kicsit másra számítottam. A hely kb. úgy néz ki, mint egy vasúti resti. Nem mintha ez engem zavarna, csak valami puccosabb lebegett a szemem előtt, ha már minőségi söröket kínálnak. Viszont az árak nagyon jók, a kiszolgálás szuper aranyos, de zene az nincs.

Viszont később volt egy apró szórakoztató jelenet, mikor a projektoron (mert az is van) a focimeccs szünetében egy vicces kedvű kolléga egy abszolút hardcore pornócsatornára váltott. Pár percig volt ott minden, amit a műfajban el tudtok képzelni. Jókat kuncogtunk.

baller:

Semmi különös, de a nyóckerben ez nálam jó. A férfi mosdó szürrealitását 'A cső nem kapaszkodó!!! Köszi.' felirat adja, mélyen szántó, René Magritte-ot idézi. A sör pedig Polanskit, bár a Keserű Méznek könnyebben értem a végére.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Fóti Pils (bajor házi), 280 Ft
Üveges sör: Paulaner Premium Pils, 580 Ft
Bor (1 dl): Hárslevelű, 55 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 400 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 160 Ft
Meleg ital: Capuccino, 280 Ft
Harapnivaló: Sült kolbász, mustár, csalamádé, kenyér, 399 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr14804097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.05.15. 11:32:14

Ez az a hely, amit az Élesztőből kijőve az ott összeszedett új sörkedvelő ismerőseimnek ajánlottam, mondván, itt töredékébe kerülnek a kézműves sörök, mint bárhol máshol. Átsétáltunk közösen. Aztán meglepődve tapasztaltam, hogy a "töredéke" kifejezés már régen nem igaz, kiderült, azok a felmérés idején csak bevezető-beszerzési árak voltak, ám azt még most is el lehet mondani, hogy ebben a kategóriában mind közül a legolcsóbb. Az aktuális árak a következők:
Fóti Pils: 280 Ft, Fóti Zwickl: 580 Ft, Keserű Méz: 580 Ft, Keserű Méz Winternacht: 680 Ft, Paulaner búza: 680 Ft, Békésszentandrási meggyes: 420 Ft
Már csak úgy tájékoztatás végett!
süti beállítások módosítása