.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 09. 19. - anyiii
Krákora Restaurace Bar
pixel cégér Helyszín: Csehország, Prága 2, Kunetická 2
Látogatás: 2012. május 24. 12:00-13:00

> Az udvaron egy hatalmas ketrecben két amerikai puma él. Komolyan! Néha meg át is sétálnak kocsmán keresztül.

Adatlap

Elérhetőség: +420 720 388 283
Web: http://krakora.net/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 12-23; Szo: 18-23, V: zárva
Extrák: kerthelyiség, konyha, csocsó, zongora, zenegép, koncert, puma

Árlap

(1 CZK = 11,86 HUF)

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,33l)
Svijansky maz 11°, 29 Kč Master Gold 15°, 35 Kč
Pilsner Urquell 12°, 35 Kč Master Dark 18°, 35 Kč
Démon 13°, 29 Kč Desperados, 60 Kč
- Birell (alkoholmentes), 25 Kč
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Olaria (Portugiese), 17 Kč Fernet, 40 Kč
Üveges borok (0,7l), 160 Kč Becherovka, 40 Kč
- Jagermeister, 50 Kč
- Jameson, 60 Kč
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 18 Kč Chips, 30 Kč
Rostos gyümölcslevek, 26 Kč Semmi, 27 Kč
Szóda, 10 Kč Nakládany Hermelín, 65 Kč
Red Bull, 50 Kč Chili Con Carne, 159 Kč

Fotók

Vélemények

anyicska:

"Prága klasszikus belvárosától kicsit távolabb van egy különleges hely, és nem csak spéci atmoszférája és furcsa falrajzai miatt, hanem az itt élő pumák okán is. Mert hogy ez itt a pumás hely!

Most a honlapjukról idézek: Ha már unod a mogorva pincérlányt, a savanyú bort, az állandó félelmet, hogy rossz lesz a kaja vagy büdös a sör, akkor gyere hozzánk! Ezért nyitották meg pár éve ezt a helyet, illetve hogy kényelmes kifutópályája legyen a tulaj vadállatainak, ami már a Krákora sajátos vonzereje.

35 férőhely van a kocsmában, 50 az ún. szalonban, és 50 a kerthelyiségben. Rendeznek itt koncerteket, van csocsóasztal és bérelhető teniszpálya a szomszédban, menü ebédre. És azon kevés kocsmák egyike, ahol hűtött korsóba csapolják nyáron a sört!"

petra:

"Krákora, avagy a „pumáknál”, az egy olyan hely, ahova nem lehet véletlenül betévedni az utcáról. Ennek több oka is van – először is olyan helyen van, ahol senki sem szokott céltalanul sétálgatni, másodszor a nagy faajtó sem néz ki igazán barátságosan.

És mégis mindig tele van a hely. Ennek is több oka van. Elsősorban az segíti, hogy a prágai közgáz közelében van, aztán azt is figyelembe kell venni (és egy kocsmánál számomra ez a legfontosabb), hogy jó söröket kínálnak, és ezek mellé finom kajákat is. Na meg a kiszolgálás is kedves... vagyis legtöbbször az – kedves és mosolygós, de este néha kicsit feszült arcot vágnak, aminek csak az az oka, hogy nagyon sok a sörre vágyó személy, és akármennyire is igyekeznek, nem győzik. Mindennek ellenére akárhányszor voltam ebben a kocsmában, mindig jó volt a hangulat.

Ja, meg van még egy különlegessége, amit lehet hogy elsőnek kellett volna említenem – az udvaron egy hatalmas ketrecben két amerikai puma él. Komolyan! Néha meg át is sétálnak kocsmán keresztül, természetesen rövid pórázon.

Már így is szerintem kicsit bizarrul hangzik. Nos, ezt még fokozzák a fura festmények a falon (szegény bárányka megkapja a magáét), és a zene, amely olyan, amilyenek a vendégek, azaz a zenegép széles kínálatából lehet válogatni. Ja, meg meg kell említenem a kicsit falusias faelemeket, amelyek főleg a kerthelyiségben jelennek meg.

Ezt nem is lehet leírni, ezt látni kell. Én személy szerint imádom."

apuska:

"Beszarás ez a hely. Mikor először hallottam róla, tudtam, hogy ezt nekem látnom kell. Az előző napi feszes kocsmalátogató ütemterv végére éjfélkor ez már nem fért be, zárva találtuk, így Prágától való búcsúzkodásunk előóráján muszáj volt visszatérnünk, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy nyitásra ott voltunk. Nem bántam meg!

Először Metallica szólt, aztán csend. Majd megint valami jó ízléssel megválogatott anti-pop,s közben olyan jó ízű sör került az asztalra, hogy a rövid időprés ellenére még egy utána kívánkozott. Miközben többen betértek ebédelni. Sőt. Ebéd után elszívni egy dzsointot. Nekem sem kellett több, ha már mindenki ilyen merész, akkor egy életem, egy halálom, az itallapon található 27 koronás Nic tételt kipróbálom, melynek jelentése: semmi.

Mindenek előtt persze kérdezősködtünk róla, hogy ez mit is takar. A bájos felszolgáló lány titokzatoskodott, mosolygott, de nem mondott róla semmit, csak javasolta, hogy ha ennyire kíváncsiak vagyunk, próbáljuk ki. Így történt, hogy kikértük, aminek a vége: semmi. Se egy sorsjegy, se egy chips, se még egy sör, egyszerűen csak semmi. 27 koronáért! Ha egyszer kocsmám lesz, az tuti, ilyet én is fogok árulni!

Na de a kocsma fő-fő szenzációja itt úgyis a pumák! Akik a teniszpályától és a kerthelyiségtől gondosan elválasztva egy nagy játszóházban hálók és teherautó gumik között élik mindennapjaikat, melyből több kifutó is bevezet az ablakon át a házba - talán pont a konyhába - biztos nem vágynék velük aludni."

"Szinte kertvárosi ez a rész, ekképp nyugodalmas, így az utcai elemek talán jobb szívvel használhatóak kikötésre."

Értékelés

  apu anyi pet
dizájn 4,5 4,5 4
kiszolgálás 5 5 5
közönség 4,5 4 3
zene 4,5 4 3
füst - - -
mosdók 4,5 4,5 4
árszínvonal 4 4 4
  4,50 4,33 3,83

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr744689915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása