.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 07. 27. - apuska
kis Viku

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Bihari Viktória
Születésnap: 1977. január 28.
Foglalkozás: karitatív szociopszichiáter és gyermekmágnes

Mottó: "amit birtokolsz, az birtokba vesz." /Harcosok klubja/

> Egy lány a tékából, akinek hihetetlen történetei vannak, és szerencsére kikívánkoznak belőle. Ismerősei kérésére 2010-ben blogot indított, hogy ott gyűjtse csokorba őket, de szókimondó stílusa, éleslátása, és rendkívül pikírt humora ennél szélesebb körben hozta meg Tékasztorik oldalának a népszerűséget. Írásainak legfőbb szereplői saját családja és közvetlen környezete, akik egytől egyig annyira zseniális karakterek, hogy az olvasó sokszor elbizonytalanodik, mennyire valós személyek? Innen már egyenes volt az út. Könyvbe fűzték, 2012. április 1-től rendelhető, és azóta az orvosok is ezt ajánlják mélabú ellen.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Hát kérlekalássan, az ember természetesen a szülő apjával rúgik be életében először, de nagyoncsúnyán. 15 éves voltam, Fater leültetett a konyhába, nagyon komoly arcot vágott, gondoltam most leszek felvilágosítva méhecske meg bibe ügyben, de egyszercsak előrántott egy üveg Tokaji Aszút és azt mondta:
- Kis Viku, itt az ideje, hogy megkóstold életed első alkoholos italát. Nem akarom, hogy ilyen sokszor előforduljon majd, de azt sem akarom, hogy első lerészegedésed valami házibuliban vagy diszkóban legyen és esetleg megijedj. Szóval, itt vagyok, tessék, megihatsz 1 deci bort, én meg vigyázok rád közben.
Így is történt, én megittam 1( +1+1+1) decit, fater 2 üveget, elaludtunk békésen a konyhakövön, aztán másnap irtó büszke volt rám, de megtiltotta, hogy igyak, ha ő épp nincs jelen, így aztán nagyobb koromban sokat mászkáltam vele és a haverjaival kocsmázni.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Középiskolában párszor elhajoltam, de alapvetően nem vagyok egy ivós fajta, nem bírom az alkoholt és nem szeretek részeg lenni, szerintem 20 éve nem is voltam úgy komolyabban beállva. Ha elkap az ideg vagy a melankólia, akkor elszopogatok egy kis vörösbort vagy 3-4 cent Jégert, de sajnos nem vagyok és sosem voltam az a "Vikivel kúrvajó bulizni, mert bírja a piát és atom jófej lesz tőle" fajta...

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- A fő szempont, hogy mennyi pénzem van (nincs) és mennyi a Jéger az adott helyen. Régebben szempont volt a dohányzós/nem dohányzós mizéria is, ma már ez ugye nem faktor. Amúgy meg a társaság a fontos, ami már rég nincs, mert tisztességes nő, ebben a korban épp feláldozza magát a gyerekeinek, a pasik pedig dolgoznak, szóval... erről ennyit, nagyrészt a saját társaságomat élvezem.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- A Korcsma a Hattyúhoz a kedvencem a Hattyú utcában. A tulaj egy végtelenül intelligens, jó humorú, rendes úriember, nagyon kedvelem. A hely hangulatos és olcsó, pedig Budán van.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Ha iszom (mondom, ez évente kábé kétszer, háromszor fordul elő), akkor száraz vöröset vagy Jégert nyomok, mértékkel. Faterral meccsnézés közben rozé fröccs az ital, nameg nyáron a telken focizás közben is.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Angliában élek február óta, a múltkor egy csávó 2 marék jeget tett a csapolt sörébe, attól picit betérdeltem, de amúgy teljesen jók a pub-ok. A kaja az minősíthetetlen, de a dzsintonik meg a bodzaszörp az rendben van. Mivel sört életemben először és utoljára akkor ittam, mikor megkóstoltam, ezért arról nem tudok nyilatkozni. De biztos finom, mert az egész világ issza!

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Nem szoktak felismerni, nem vagyok celeb! Néha ez persze szar, mert jó lenne ha meghívnának egy tál pacalra és nem nekem kéne kiköhögnöm, de mindegy. Majd ha a blogolásról átváltok a pornóra, akkor remélem nagyobb sikerem lesz... :)

08. Tudod-e, hol a határ?
- Igen, sajnos (vagy szerencsére) tudom, ezért is nem tudok berúgni, mert mikor elkezd zsibbadni a karom, akkor már nem iszom többet és könyörgőre fogom, hogy valaki vigyen már haza!

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Mindent megbántam és ennek az alkoholhoz semmi köze.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Nem voltam még másnapos. Tudom, ez kicsit furán hangzik de... talán egyszer fájt a fejem, bevettem egy algó izét és elmúlt. Nincsenek nagy sztorijaim sajnos erről a témáról.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Járjon mindenki kocsmába, kajáldába, közösségbe, mert növeli az élettartamot. Maradjatok szociálisak, egyetek és igyatok jóízűen, nevessetek sokat és szeressétek egymást. Béke.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr64679618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocak-HUN 2012.07.30. 20:13:36

A szöveg teccik.
De szegény Latinovits annyira a lelkemhez szólt, hogy le kellet állítani, mert erős késztetést éreztem a számílógép háromba hajtására. (Ebből csak kettő a gyárilag tervezett. Origamiról szó se volt.)
Szóva köszi. Itt vidéken is teccik amit gondosz.
(Azt a Hattyút megnézem, ha már ott járok.)
süti beállítások módosítása