.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 04. 6. - apuska
Korcsma a hattyúhoz

Cím: 1015 Budapest, Hattyú utca 1.
Látogatás: 2012. március 28. 16:40-18:35
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

A Hattyúnak ez még nem a halála, de a lecsúszott budai elitnek biztos vesztőhelye.

Telefon: +36 1 212 4987
Facebook: fb.com/pages/Korcsma-a-Hattyúhoz/177715315619973
Web: -

Vélemény

apuska:

Tévedés ne essék, a Hattyú utca eleje nem a magyar organikus építészeti Makovecz-stílusra emlékeztető Hattyúháznál van, hanem pont a másik végében, meghosszabbításában a Batthyány térre vezető útszakaszon, az előkelő Korcsma a hattyúhoz nevet viselő vendéglátó egységnél. De hogy is jellemezhetném kellő méltósággal ezt a fekete hattyú címerállattal felvértezett italmérőt? Mások szavaival? A Belváros, Budapest blog szerzői Hattyú témakörben írtak már egy erőset:

'Budapest, Korcsma a Hattyúhoz, Hattyú, I. kerület, Jordán Tamás, kocsma, Magyarország, Pub, Várnegyed, VízivárosKisbüdös, Büdi, Kislepra, Kistetves, Köpködő, Fingóhely: néhány alternatív elnevezése a Hattyú utcában, a Kapás utca sarkán levő vendéglátóipari intézetnek. Ide sem mosolyért jár a jónép: a tulaj házaspár nem ismeri ezt a fajta arcgimnasztikát, általában a hangos jónapotra és köszönömre is vmi bugyborékolásszerű motyogás a válasz...'

De ha végképp semmi önálló gondolatot nem akarnék belefeccölni e budai kiskocsma jellemzésbe, a Korcsma a hattyúhoz Facebook oldala akkor is beszédes lenne. A megszólítás: 'Ha eleged van a drága pubokból és valódi magyar retro-kocsmaélményt szeretnél! Vállaljuk 20 főig céges rendezvények lebonyolítását valódi retro-környezeteben igény szerinti italválasztékkal, házias cateringgel és akár valódi retro-törzsvendégekkel.' De az idevágó Tankcsapda idézetben is ott a büszkén felvállalt önirónia: 'Ez egy ócska kocsma, egy mocskos lokál, a zongoránál hamis a vokál, a Chivas csempész a cigi ukrán, szia kis pimasz, gyere bukj rám!'

Ezek után érdemes lenne a Hattyút szapulni azért, amilyen? Olcsó bornak híg a leve. Ez itt a hívószó! A belvárosiak által csak Retkes Odúnak becézett két nyomorult asztallal bíró hátsó szobában pont a magunkfajta alkalmi látogatók foglalnak természetszerűleg helyet, a kétkezi munkásemberek és nyugdíjasok meg maradnak a tévét és a pultot is egyszerre belátható tágas magasságba, miközben ők közösségi emberek lévén egymással is beszélgetnek.

Egy közelmúltbeli felújítás nyomai azért tetten érhetőek. A citromsárga falak és az alsóbb szinteket óvó préselt bútorlapok feltűnően tiszták (különösen a villamossági berendezésekhez képest), és még az ablakokon is bejön a fény. Viszont minden helyiségben vannak kannák (csak a WC fala mellett vannak tele), a WC szűk, a közös kézmosó a porral oltó, a sörös rekeszek és a kutya edénye mellett, a csillárba meg akár valódi gyertyákat is tehetnének, illene.

A kiszolgáló hölgy mellett a pult mögött a sarokban megbúvó úr itt mindennek a tudója és ismerője lehet. Egyszer kávét is főzött! Az italválaszték gyér, az üres szendvicspultot feltölteni a tapasztalatok alapján már nyilván felesleges, bár a Hattyúnak ez még nem a halála, de a lecsúszott budai elitnek biztos vesztőhelye.

nova:

Végignézett a pultos, és mert valószínűleg kilógtam a törzsközönsége közül, adóellenőrnek nézett. Rutintalan mozdulattal egy blokkot varázsolt elő a pénztárgépből. Járt a kikért sör mellé, mi friss volt, s a kiszolgálásról is mondhatni, kedves.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 350 Ft
Üveges sör: Kozel, 360 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 70 Ft
Rövid (5 cl): Unicum, 500 Ft
Üdítő (2 dl): Juice, 100 Ft
Meleg ital: Kávé, 160 Ft
Harapnivaló: -

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr834361211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.04.06. 13:33:35

Ez egy kurva jó hely pedig, hát nem egy modoros Szimplakert meg Grandio, az biztos :)

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2017.02.26. 19:29:55

Buda nem tűri meg a lepukkant kocsmákat. Úri huncutság kell ide, és tódul a nép. Csokizó jöhet? A neve legyen Coco7 Csokoládé Bolt és Látványműhely!
süti beállítások módosítása