.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 10. 28. - apuska
Kővári Gergely

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Kővári Gergely
Születésnap: 1977. június 29.
Foglalkozás: sörfőző, sörkereskedő, sörivó

Mottó: Keep clean the world!!! I've made some inspections in the world of mass-producted beer-goods, and I am definitely not going to hesitate... My favourite style: craft beers.

> Diplomás sörfőző, aki az egyetem után egy kicsi és jellegzetes magyar sörüzemben, a vecsési Ilzernél tanulta ki a szakmát. Amikor a multikkal való egyenlőtlen versenyben a gyár csődbe ment, 2008 őszén Csak a jó sör! néven sörkereskedést nyitott, s ha már tekintete a minőségi sörök felé fordult, ezzel párhuzamosan a kisüzemi sörfőzdék ügyét is felkarolta, s elkezdte vezetni a Főzdevadász blogot. Az ő és a Folyékony kenyér blogot vezető Bart Dániel nevéhez fűződik a Főzdefeszt gondolata, melynek sikere bizonyítja, hogy valóban megkezdődött Magyarországon az ún. sörforradalom.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Asszem 14 éves koromban, vörösbort ittam, rengeteget, természetesen osztálykiránduláson - borzasztó volt kijózanodni, azóta nem is nagyon iszom bort, csak ha vészhelyzet van.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Más kocsmájába kb. hetente jutok el mostanában.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Hely hangulata, ha lehet, nemdohányzó legyen, általában hallgatok másra, ha jót mond róla, általában mehetünk. Amúgy nem vagyok kísérletező fajta.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Mostanában nem nagyon van ilyen, talán a Macska a Bérkocsis utcában, leginkább személyes kötődések miatt.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Sör, ezenkívül még sör, ritkán egy kis sör (abból is természetesen a minőségi) - ha nem muszáj, nem iszom más alkoholt, a töményre igen nehéz rávenni, fizikailag az illatától is rosszul vagyok.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Eddig csak a holland és angol kocsmákat látogattam meg, ami nagyon pozitív volt, pár kivétellel. Ha tudtok, az amszterdami DeWildeman-ba menjetek el! A cseh (prágai) helyeken a pincérek taplók és durvák.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Azért én hál'istennek ennyire nem vagyok ismert.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Miben? Ivásban? Néha igen, legtöbbször nem.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Aprócseprő dolgok biztos, nagy horderejű még nem.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Nincs trükköm másnaposság ellen, az van és kész. Talán segít, ha sok vizet iszol elalvás előtt. Persze nem mindig ez a legnagyobb gondod, ha alaposan beittál... illetve nem szabad dohányozni, mert attól sokkal, de sokkal szarabb a másnap.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Ne higgyetek a reklámoknak, mert hazudnak!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr513330669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása