.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 10. 11. - anyiii
Bar Mydlo
pixel cégér Helyszín: Csehország, Brno, Traubova 3
Látogatás: 2011. szeptember 19. 16:55-19:15

> Minden emberen, akit megfertőzött a Szappan, hamarosan látszanak a betegség tünetei: szürke bőr, végtelen csocsózástól megkeményedett sárga ujjvégek, saját vélemény mindenről, füstszagú haj, zöld morzsa a zsebekben.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: http://mydlo.uprumyslovky.cz/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 16-02
Extrák: csocsó, biliárd, tévé, társasjáték, kerthelyiség, sörkorcsolya

Árlap

(1 CZK = 11,60 HUF)

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Starobrno 11°, 26 Kč Krakonos 10°, 20 Kč
Krakonos 12°, 28 Kč Bireli (alkoholmentes), 20 Kč
- Frizko (0,33l), 25 Kč
- Pilsner Urquell, ...
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Folyóbor, 13 Kč Becherovka, 28 Kč
- Fernet, 26 Kč
- Borovicka, 39 Kč
- Jim Beam, 45 Kč
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, ... Tea, ...
Rostos gyümölcslevek, ... Kávé, ...
- Utopenec, 35 Kč
- Hermelin, 40 Kč

Fotók

Vélemények

anyicska:

"A Mýdlo (magyarul szappan) már 1995 óta működik, és ez a jó pofa brnói kocsma minden évben tematikus szülinapját ünnepli. Az üzemelői és a vendégei egy nagy család, baráti kör, sajátos humorral. A Szappan honlapján olvashatjuk: 'Minden emberen, akit megfertőzött a Szappan, hamarosan látszanak a betegség tünetei: szürke bőr, végtelen csocsózástól megkeményedett sárga ujjvégek, saját vélemény mindenről, füstszagú haj, zöld morzsa a zsebekben.' Bár van benne némi túlzás, elég hiteles leírást ad a kocsmáról. Egy pincében található, minden napfény nélkül, ami hosszútávon biztos rossz hatással van a bőrre, ugyanúgy mint sűrű cigarettafüst. A zöld morzsa a fű iránti általános rajongásra utal, a csocsózás meg nyilván egyértelmű. De hogy mi az én véleményem minderről?

Mindenki nagyon barátságos, és csak azért, hogy folyjon a duma, képesek bármiről beszélgetni, de még akkor is, ha halványlila gőzük sincs az adott témáról. A reál csevegő fórum mellett sok egyebet kínál még a kocsma: csocsót, pókert, asztali jégkorongot, biliárdot, mely kategóriákban versenyeket is rendeznek. De nemcsak a kocsmai sportokat űzi lelkesen a Szappan közönsége. Van nekik saját focicsapatuk is, emellett szerveznek sí- és hajókirándulásokat. De vissza a kocsmába! Nem is tudom, hogy miért Szappan, talán a kontraszt miatt, mert a hely egyáltalán nem a fényes tisztaság jelképe, miközben a falra kirakott régi alumínium reklámtáblák különböző szappan márkákra, gyárakra vagy vegyipari cégekre utalnak. Egy külföldi anonim vendég elég jól fogalmazta a kocsmát: 'smelly, dirty, good fun'.

Hangulata szerint underground. A fő terem és játékterem mellett egy kerthelyiséggel is rendelkezik a hely, valamint a Regeneráció nevű multifunkcionális teremmel, ahol a vendégek rendezhetnek koncerteket, kiállításokat, zártkörű bulikat, vagy fantáziájuk szerint bármit, ami elég izgalmasan hangzik. Úgyhogy ha Brnóba mentek, készüljetek valamivel!"

apuska:

"Állítólag ez olyan környék, ahol éjjelente illik óvatosnak lenni, mert több erre a kétes roma elem, mint ahol eddig ittunk (Tungsram / Poutníka), a parktól vissza Brno belvárosa felé.

Ez a tény, magára a Mydlora mégsem nyomta rá a hangulatát. Bár a minden trendiséget nélkülöző mosdóban egy ’Let’s fight white pride’ feliratú matrica még elcsattant, a vendégkör válogatott volt, a húsz centi vastag bejárati ajtó záróra után a nemkívánatos személyek számára áthatolhatatlan. A belső termek, annak minden antik díszítőelemeivel együtt hihetetlenül barátságosak. A székek, az asztalok, a lámpák, a táblák, a kályha, a szirénák, s legfőképp a sörcsap, melyhez foghatót működőképes állapotban talán még nem is láttam. Alatta meg a híresen szar sörnek titulált Starobrno-ból egy hordónyi, kiegészülve az általunk már jól ismert trutnovi sörgyár remekével, a Krakonossal, plusz a vörösréz burkolatra ragasztva a tömények kiadását segítendő egy kézzel felfirkantott árlap, s egy egyszerűsített szorzótábla 1-től 12 korsó sörig. A szomszéd játékszobában a hajópadlót imádtam. A lépcső alján van egy ún. regenerációs szobába, mely régen koncert- és moziteremként is funkcionált, ám oda ezúttal nem nyertem bepillantást, mert az már a szomszéd háznak a pincéje, s épp egyeztetések folynak velük, hogy hogyan tovább? A társasház belső udvarából kialakított kerthelyiségben áll egy hatalmas gesztenyefa, az egyik átjáró mellett egy gyönyörű kézi kapcsolású telefon, s ha lenne kedvem folytatni az írást, akkor a hasonló finomságokat tovább is sorolhatnám."

"Ha tényleg bringával járnál erre, vidd csak le a lépcsőn, azt támaszd neki odabenn a falnak."

Értékelés

  apu anyi sark
dizájn 5 5 4,5
kiszolgálás 4,5 5 5
közönség 5 5 5
zene 4,5 4 4
füst 2 3 4
mosdók 3 3,5 4
árszínvonal 3,5 4 4
  3,93 4,21 4,36

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr63293508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Göndör 2011.10.11. 17:03:30

Kis háttérinfó: Azért hívják Mýdlo-nak, mert valamikor ez a pince egy szappangyár volt.

Az ide látogató embernek egy idő után olyan érzése lesz, mintha a Fallout univerzumban lenne, szedett vedett bútorok, a pult hullámpalából van, meg hasonlók. A hivatalos leírás a közönségről egyáltalán nem túlzó, elsőre ijesztő, de a végletekig barátságos emberekkel lehet itt hódolni a tudatmódosító szereknek. Fűtési szezonban egész kellemes hely, a péterkályha egész szépen megoldja a gondokat, viszont nyáron elképesztően dohos tud lenni a levegő. Ez nem kifelyezetten a kocsma, mint inkább a neki helyt adó épület visszássága, első ránézésre csoda, hogy még nem dőlt össze.

Mindent összevetve, jó kis hely, ha a hangulat kedvéért az ember hajlandó elviselni a nem éppen luxus körülményeket.

szega85 2011.10.12. 14:18:16

Göndör kolléga jól mondja, ez a hely régen egy szappangyár volt, amit mi sem igazol jobban, hogy a hely padlózata ilyen régi cementlapos, kissé középre lejt, ahol egy lefolyó van, lúgot eltávolítandó....
Tényleg kedvesek, közvetlenek, múltkor egy új Starobrno-s korsóban kaptam sört, megkérdeztem a csapost ilyet honnan lehet szerezni, mert újnak tűnik és még nem láttam, erre elmosta és egyszerűen ideadta. :)
Ja, és beszélnek angolul, ami nem olyan általános dolog itt Brünnben...
süti beállítások módosítása