.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 09. 28. - apuska
Középfölde
pixel cégér Helyszín: 6720 Szeged, Újszegedi liget
Látogatás: 2011. augusztus 24. 14:00-15:40

> Miféle színház ez itt a szomszédban? Mi az a kocka ott felhúzva a fára? Miféle tehén ez, aminek a mellső lábai gyékénybe vannak csavarva? Azon a fehér zongorán esténként játszik valaki? Hogy kerültek birkák a falra?

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 566 6665
Web: http://kozepfolde.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/kozepfolde
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 14-22; P, Szo: 14-04; V: zárva
Extrák: konyha, biliárd, csocsó, darts, társasjáték, kerthelyiség, koncert, tánctér, tévé, kivetítő, újság

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Holsten, 340 Ft ...
Carlsberg (0,4l), 480 Ft ...
Kronenburg búza (0,4l), 480 Ft ...
Floris Kriek (0,4l), 480 Ft ...
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Borok, 100 Ft Unicum, 400 Ft
... Becherovka, 400 Ft
... Jack Daniels, 600 Ft
... Panyolai pálinkák, 600 Ft
Üdítők (5dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 350 Ft Capuccino, 220 Ft
Szénsavas üdítők, 350 Ft Tea, 200 Ft
Ice Tea, 350 Ft Zsíros kenyér, 150 Ft
Ásványvíz, 250 Ft Somersby Cider (0,33l), 450 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Bár a szegedi kocsmablogos fiúk legfőbb élményanyaga, hogy hol mennyire olcsó a sör, mikor a segítségüket kértük a következő helyszín kiválasztásában, prioritásainkat figyelembe véve elhangzott egy olyan, hogy Középfölde.

Hmm. Nagyon jó név! A Középfölde ugye a legtöbbeknek a Gyűrűk ura trilógiából lehet ismerős, mert ez volt az a vidék, ahol oly hosszan folytak a történések, ezért a földért ment a harc, itt laktak a nyomorult kis hobbitok, akik Zsákos Frodóval az élen felvették azt a félelmetes csatabárdot, amit Középfölde déli végén Szauron elejtett, s amit az egy Gyűrű mind fölött szövetségével karöltve megannyi véresszájú orkon és trollon át – kis képzavarral élve - hamvaiba temették volna el a Végzet hegyében… és akkor a végére itt egy kis áthallás:

A rendszerváltás környékén a szegedi Középfölde megálmodóit szintén a gonosz elleni küzdeni akarás éltette, mikor bandáztak az újvárosi ligetben. Gondolataikat tett követte, és a kertmozi melletti terület létesítményeit kihasználva az akkori korszak legendás anarchista/punk zenekarait (pl. rendszeres fellépő volt a CPG) meghívták, sikeres koncerteket szerveztek, mely alternatív kultúrintézmény idővel és néhány tulajdonosváltással később egy Zöld Pardon típusú szórakozóhellyé szelídült, de a Szegedre kevéssé jellemző kritikus tömeg híján, jellemzően csak péntek és szombat este.

’Mi van, rockerek’, üdvözölte odabaszósan a folyamatosan szervezkedő főnök tetovált haverjait, miközben pakolt, szendvicseket készített, főzött és készítette elő a SZIN-nel párhuzamos életet. Szerda, délután két óra volt. Még a néhány száz méterre lévő fesztivál területén se aktivizálják maguk ilyen korán a népek, tényleg csak néhány frissiben érkező fiatal keringett a kerítésen kívül hátán zsákkal, de azok még véletlenül sem jöttek volna be, ha egyszer piálni a parkban is lehet. Ergo a nyár legmelegebb napján ketten voltunk vendégek. Nem zavart minket senki és semmi, a figyelemből kijutott bőven, de még a kérdezősködéseink sem okoztak meglepetést, hisz annyi volt itt a látnivaló, hogy az még egy egyszerű halandó szájából is normálisnak tűnhet. Miféle színház ez itt a szomszédban? Mi az a kocka ott felhúzva a fára? Miféle tehén ez, aminek a mellső lábai gyékénybe vannak csavarva? Azon a fehér zongorán esténként játszik valaki? Hogy kerültek birkák a falra? Mi a rák a plakáton meghirdetett Nyaff?

Minden mindennel összefügg. Bár a Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmi helyszíne a Dóm téren van, a vászonától megfosztott kertmozi számozott ülései annak kicsinyített mására kísértetiesen hasonlítanak, s tényleg, alkalmanként itt is rendeznek színházi előadásokat, együttműködve Középfölde uralkodóival. A tölgyfák alatt, a lehullott makkok között, a szőke Tisza partján apró szökőkút. A sérültnek látszó tehén mögötte valójában egy bebújós jelmez, amit a Marica grófnőben használtak, a fehér zongora a Csárdáskirálynő díszleteiből való, a bárgyú tekintetű birkák pedig a János Vitézből. Itt maradtak. Ahogy egy goa partiból itt maradt a fán az a neonszövésű kocka, ami a napkollektoros lámpák fölött baromi jól tud kinézni a sötétben – állítólag. És akkor ott van még a Nyaff. Úgy is mint Nyárvégi Alternatív Fennforgás, zenekarok és lemezlovasok két napon át tartó attrakciója, ami csak cseppet visz félre az amúgy is megszokottól, mikor péntekenként funky, szombatonként rock dübörög, s terv szerint e jó szokásuk a rossz idő beköszöntével sem múlik el, mert már fennforog a fejekben a téliesítés gondolata.

Miközben az étel-, italválasztékra is adnak. A különböző nemzetek grill ételei mellé válogatott söröket csapolnak – sajnos műanyag pohárban-, de igény szerint koktélokat is kevernek, jégkrémet kínálnak, így miként ezt megfogalmazták, ’a nyári grill gasztronómia köré szervezik a programokat’. Azt már én teszem hozzá, ennek Budapesten is sok irigye lenne, mert tényleg válogatottat! Abban biztos vagyok, ha egyszer az életben úgy alakulna, hogy tartósan Szegeden kellene tartózkodnom, a Középfölde lenne a legtöbb estém margója és origója."

anyicska:

"Amikor a szegedi kollégáinktól kérdeztem, van-e a Sun City-ben olyan szabadtéri kocsma, ahol éjszaka táncolni is lehet, a többi más hely mellett elég közömbösen említették a Középföldét. Pedig ez nem egy mindennapi hely! És bár éjszaka a SZINEN táncoltam ki magamat, a Középfölde napközben is nagy élmény volt!

Hosszú, picit fárasztó séta után a Belvárosi hidat elkerülve a Római körúton át eljutottunk végre a szegedi Népligetbe, melynek majdnem a végén ott volt Középfölde… Már a neve is misztikus. Mesés, ahogyan az egész hely. A sárga-zöld rácsai és tégla falai egyszer csak felbukkantak az erdő közepén, mi meg még a kapu előtt leültünk egy padra egy sakk asztalok mellé, élveztük a csendet és néhány percig vártuk a kocsma nyitóóráját. Nem is tudom, talán a kocsma nem is jó kifejezés. Inkább nyári szabadtéri szórakozóhely. Vagyis oázis, ahol mindenki megtalálja, amire vágyik. Szomjas az italt, éhes a kaját, fáradt a pihenést, játékos a csocsót vagy biliárdot, táncot imádó a zenét, kultúrára vágyó a koncerteket és színházi előadásokat. Persze nem mindent egy időben, de aki figyeli a programot, megtalálja a szíve csücskét. Mi pont akkor léptünk be, amikor a kocsmárosokon kívül nem volt ott még senki, és ezért élvezhettünk a hely csendes, nyugodt arcát. Szereztünk hideg italt, leültünk a nagy napernyők alá és bámultunk.

A Középfölde varázslatos. Kékszemű tehén, repülő bárányok, fehér zongora, rokokó székek, kis tavacska, lombokban úszó színes lampionok, óriási fa, amelynek a törzse átnő a tetőn keresztül – ezek az elemek díszítik a helyiséget, ahol egy színpad is található, valamint a kis kinti konyha, ahol a szemünk előtt készülnek finom illatú, csábító ételek – egy kis otthoni, kerti parti fíling. Részemről a Középföldében semmi kivetnivalót nem találtam, talán csak azt, hogy messze van Budapesttől és legalább egy évig kell várnom, amíg megismerkedem az éjszakai pezsgő arcával."

"Bringabarát hely. A kerítéshez kötés és a tökéletes rálátás együtthatója ideális."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4,5 5
kiszolgálás 4,5 5
közönség - -
zene - -
füst - -
mosdók 4 4
árszínvonal 3,5 4
  4,13 4,50

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr813187543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása