.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 09. 26. - apuska
Műhely kávézó és galéria
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 1027 Bp., Fő utca 49.
Góg Emese üzletvezető válaszol.
 Bezárt, megszűnt! 

> Az enteriőr hangulatát az évek alatt bolhapiacokon, antik vásárokon összegyűjtött bútordarabok, apró tárgyak teszik egyedivé.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 380 9071
Web: http://muhelykavezo.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/muhely.kavezo.galeria
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 8-22; Szo: 9-22; V: bejelentkezés szerint
Extrák: kiállítás, wifi, társasjáték, sörkorcsolya, színház, gyerekprogramok

Kocsma10!

01. Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan a név?
- A Műhely = Kávézó és Galéria egy rendhagyó budai szeglet a Fő utca és a Csalogány utca sarkánál. Teljes személyzete és tulajdonosa 1 anya és 2 lánya. A „Műhely =” augusztusban nyitott meg, melyet Rostás Ibolya üvegművész két lányával Góg Angéla formatervezővel és Góg Emese videóművésszel üzemeltet. A hely eredetileg anya műhelyeként funkcionált, majd közös elhatározásból ezt a zárt alkotóteret, melynek kulisszái mögé kíváncsi szemlélők ritkán pillanthattak be, kinyitottuk. Így lett a műhely - amit az arculatunk is tükröz - egyenlő = egy kortárs galéria kulturális pezsgésével és egy otthonos hangulatú kávézó kulináris élményével.

02. Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?
- Munkanélküli kreatív élete fordulópontján; grafikus, akinek hat bringája áll otthon, és a hűtőjére már nincs szüksége, mert hozzánk jár; negyvenes nő, akiről itt vették le az átkot; egy katona, akinek vajból van a szíve és „éjszakánként eszik, iszik, forgolódik”; élet- és videóművész, aki Amerikába készül; egy a Királyfürdőből betérő cigányember, akinek sukár a kávénk; a szomszéd házban lakó szendvicsimádó jóképű fiatal srác, a környékbeli kozmetikus és optikus vendégei; a pizzás fiú és a wales-i kivitelező, aki a kávézón is kézjegyét hagyta. Akadémikusan: mindhármunknak nagy baráti és munkatársi köre van, közülük számos naponta betérő vendégünk van már. Arra is figyeltünk, hogy a környék kora reggel munkába igyekvőinek kávézós, reggelizős igényeit is kielégítsük. Már 8-tól nyitva vagyunk, ennek köszönhetően sokan kezdik nálunk a napjukat. Bízunk benne, hogy az őszi-téli időszakban, sokan választanak majd bennünket esti borozgatós, beszélgetős programjukhoz is.

03. Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?
- A Műhely törzsvendégei a hely hírvivői is egyben, ők jórészt barátok és ismerősök, akiktől már a kivitelezés időszakában is sok támogatást és segítséget kaptunk. Azt szokták mondani, hogy a családias hangulat nálunk különös értelmet nyer, hiszen ennek a helynek egyrészt minden négyzetmétere hármunk közös ízlésvilágát tükrözi, másrészt egyikünk sem tanult vendéglátós, a máshonnan hozott tapasztalatainkat szeretnénk kamatoztatni a kávézóban. Az enteriőr hangulatát az évek alatt bolhapiacokon, antik vásárokon összegyűjtött bútordarabok, apró tárgyak teszik egyedivé.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?
- Forrai Ferenc grafikus és tipográfus boros címke kiállítás megnyitójának tetőfokán mintegy 50 vendég „peticionált” egy szalvétán azért, hogy a saját recept alapján készített padlizsánkrém kerüljön fel az étlapra. A próbanyitás estjén, augusztus 20-án pedig, egy a város távoli részéről, a tűzijátékra érkező jósnő ígéretes jövőt ígért a helynek.

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen árszegmensben?
- Üveges sörök: Soproni, Staropramen, Hoegaarden és hamarosan bővül a kínálat 420-650.-. Borok: Dúzsi Tamás és családja Pincészet – Szekszárd  (kékfrankos rozé, vörös borok) 320.-/dl, Balatoni fehér borok a Horváth Pincészettől 260.-/dl. Italok: Limonádék – narancsos, epres, klasszikus (360.-/3dl). Gyümölcsturmixok – tejjel vagy anélkül (420.-/3dl). Ételek: helyben készült szendvicsek választható feltétekkel (mozzarella, feketeerdei sonka, camembert, szárított paradicsom, padlizsánkrém, spenótos-ricottás krém) natúr vagy olivás - paradicsomos ciabbata-ban (620.-). Friss saláták (1190.-), házi sütemények egyetemistabarát árakon (390.-).
Ajánlat reggelire: Dallmayr kávé, akár különleges ízekkel, elvitelre is: Presszó 280.- Cappuccino 360.- Tejes kávé 420.-, frissen sült croissant (220.-), szendvicsek. Ajánlat uzsonnára: házi sütemény, szálas tea (300.-), habos kakaó (380.-), forró csoki (420.-). Ajánlat estére: fröccs, sajtos tallér, saláták. (A változás jogát fenntartjuk.)

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?
- A Műhely galériájában kéthavonta kortárs magyar képzőművészek mutatkoznak be, akik kiállításait a művész karakteréhez választott, de más területekről érkezett hírességek, színészek és zenészek nyitnak meg, kötetlen stílusban. A művészekről kreatív portréfilmek és videós promó anyagok készülnek, amelyek a kávézó weboldalán és a Facebookon tekinthetők meg. Ami a zenét illeti, ez itt „online Párizs”, a FIP online rádiója szól, Mozarttól az Ain’ t no sunshine-on és sanzonokon át, Björk-ig. A Műhely a közeljövőben további kulturális programokkal is jelentkezik. Borkóstolók, kisebb zenei és egyszemélyes színházi és felolvasó estek, és gyermekprogramok szervezését tervezzük.

07. Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?
- A helyiség kb. 20 fő befogadására alkalmas. Helyfoglalás lehetséges, a galéria kisebb összejövetelekre teljes egészében is lefoglalható. A kerékpártároló engedélyezése egyelőre szervezés alatt áll.

08. Mi a véleménye a dohányzásellenes törvényről, hogyan oldja (majd) meg?
- A Műhely nem dohányzó helyiség, egyrészt a mérete, másrészt a kiállítások és a gyermekprogramok miatt. Minden elektromos cigarettával „füstölgőt” szívesen látunk, tavasztól a kávézó előtti szabadtéri teraszon várjuk majd dohányzó vendégeinket.

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?
- Itthoni etalonnak kínálat és design szempontjából a Lumen Galéria és Kávézót, az Olasz Intézet kávézóját és a Kino mozit tekintjük, utóbbit elsősorban a sütemények miatt.

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?
- Sűrűbben jelentkeznénk kulturális programokkal.

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr223249870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.07.30. 08:05:24

Az egykori Műhely helyén nyílt meg, nagyjából egy hete a Kávé Műhely, amely ígéretes játékosnak tűnik a még viszonylag kiaknázatlan budai piacon...
welovebudapest.com/kavezok.ettermek/mindenkinek.ilyen.kavezot.kellene.nyitnia.kave.muhely.1
süti beállítások módosítása