.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 04. 29. - apuska
Mika Tivadar mulató
pixel cégér Helyszín: 1075 Bp., Kazinczy u. 47
Látogatás: 2011. április 1. 21:20-02:20

> Van még remény az éjszakában, hogyha pezseg a vér és a csillagegyüttállás is a táncos ismerkedéseknek kedvez.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 965 3007
Web: http://mikativadarmulato.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/mikativadarmulato
Nyitva tartás: H-Szo: 16-04; V: zárva
Extrák: dj, tánctér, koncert, kultúrprogramok, konyha, kerthelyiség, kivetítő, különterem, bankkártya elfogadó

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 450 Ft Soproni, 460 Ft
Zlaty Bazant, 500 Ft Gösser Bock, 460 Ft
Soproni Démon, 500 Ft Gösser Zitrone, 460 Ft
Edelweiss, 690 Ft Coronita (0,33l), 700 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyóbor, 200 Ft Unicum, 600 Ft
Jackfall Chardonnay, 250 Ft Becherovka, 600 Ft
Nyakas Irsai Olivér, 300 Ft Jim Beam, 700 Ft
Légli Rosé, 300 Ft Csetényi pálinkák, 800 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 40 Ft Tea, 300 Ft
Happy Day gyümölcslevek, 280 Ft Capuccino, 360 Ft
Szénsavas üdítők, 280 Ft Forró csoki, 400 Ft
Bomba, 380 Ft Kacsamájkrém bagettel, 680 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Mi? Felháborítóan jó pontokat adtunk a Mika Tivadar mulatónak. Hogy a viharba? Hiába péntek, nem vesztettük el józan ítélőképességünk, alig-alig alkoholizáltunk előtte a Könyvtár klubban... épp csak az íze végett, hogy aztán átruccanjunk Budapest új kult helyére, a Négyszázzal szembe, de ki a fene az a Mika Tivadar?!

Mika Tivadar rézáru gyáros, esztergályos, fémcsiszoló. Volt. Kb. 100 éve már annak, hogy piszkosul ment neki a bolt, a mai mulató helyén Marton Jenő tervei szerint egy olyan szecessziós stílusú lakóházat húzatott fel, aminek egyik szegletében megnyitotta műhelyét. Na de az idő vasfoga! A tulajdonosok olyannyira elhanyagolták, hogy 2004-ben már csak életveszélyes tákolmánynak hatott, így az önkormányzat saját hatáskörében kiüríttette.

A mulató Facebook oldala a Hócipő legviccesebb fotóregényes lapjait idézi. A történelmi képsorok komolyan adják a naiv mátkáknak az ívet, de az 1904-es megnyitón a bejutásért falat mászó embereknél combközéptől kilóg a lóláb. Nem baj, lájkoljuk mi a humort és a lóhúst, és ami külön jó hír, hogy a Mika Tivadar mulató imidzse nem csak a százéves legendától kerekedik.

A szépen felújított épület külleméből a fronton az OSB lap és a szomszédos üres telken lévő sitt egy szemernyit levesz, de bizonyára lesz ez még másképp, koncentráljunk inkább arra, mit építettek fel a rézgyáros emlékére odabent.

Bolondok! Legalábbis balon a falon eme nem épp hízelgő felirat alatt ücsörögtek a sorba rakott kanapékon többen, akikre jobbról, egy kétszemélyes létrás páholyból, illetve az aprópénzzel mozaikkarikázott pultból mutogathattak a nyilván felettébb értelmesek.

A padló minőségi (bár nem tapadna hozzá a mágnes), a fal színes, a lámpák, csillárok diszkréten szórják a fényt csiszolt üvegköveikkel. A magas beltér a cigarettafüstöt annak ellenére jótékonyan bújtatta el, hogy az unott arcú dohányárus hostess a maga szerény eszközeivel megtett ellene mindent, bár a földszint végébe telepített szükséggalérián nemhogy nem ugrálnék, de hegyi levegőért sem állnék sorba, hogy aztán konzerváljam befőttes üvegekbe.

Akkor irány a mély, a pince, ahol messze a legtöbb volt a szabad hely. Kolera nem pusztított, csak este 10 előtt nem volt meg hozzá a kritikus tömeg, a diszkógömbök alatt a DJ még kivárt, a lerácsozott pultban a lakatot még nem szedte le flexszel a kulcsot elkavaró személyzet, de ami késik, az nem vészfékkel lassító vonat, minden csak idő kérdése.

A nívós földszinti rézfúvós díszletből ide már csak néhány kétdimenziós példány jutott, talán hogy ne csábítsák be és kísértsék a rézgyűjtő szenvedélyből élő szegényeket. Ellenben gyűjtőtégelye lett mindazoknak, akikkel öt vagy tíz éve is össze lehetett futni az aktuális trendi helyeken: régi Csacsa, West Balkán, a Holdudvar a kezdetekben, Corvintető, Instant..., akik mindig remélnek valamit, ami az előzőekből idővel elveszett. És ez jó. Mert van még remény az éjszakában, hogyha pezseg a vér és a csillagegyüttállás is a táncos ismerkedéseknek kedvez, akkor a Mika Tivadar mulató ideális kikötő lehet a csendkirállyal fegyelmezett Kazinczy utca tarka mámort kínáló sűrű szövevényében."

kalimpa:

"nem is oly régen, Budapest szívében, a Kazinczy utcában, a 400-zal szemben nyílott a Mika Tivadar mulató. hallottunk róla sok jót és biztatót, na meg hogy nem más üzemelteti, mint a Kőlevest futtatók, hát gondoltuk, ott a helyünk, meg kell néznünk nekünk is. meg is tettük eme hatalmas lépést április elsején, pont bolondok napján, hogy milyen volt, azt elmondom:

elsőre azt gondoltam, hogy na bazdmeg, ismét egy lepukkant romkocsma, áááá... és nem! ez kérem szépen egy jól kitalált, rendesen kialakított mulató, úgy tűnik, hogy kitermelődött egy már-már igényes közeg itt Budapesten is, akinek van hajlandósága az efféle szórakozóhelyre.

bejutottunk, noha már 9 órakor is nagy volt a tömeg, megoldottuk, giliszta módjára összekapaszkodva elértük a pultot, ahol ismerős arcok mérték a nedűt. ennek is megörülve gurítottuk magunkba a söröket. a kedves és figyelmes kiszolgálástól és mérhetetlen szomjunktól felpezsdülve kedvet éreztünk rázni egyet testünk apró porcikáin, így nyomban le is csattogtunk a pincébe. jó zene volt, teljesen jól táncolható, és még csak hering üzemmódba sem kellett kapcsolnunk.

ugyan a WC-be jutásért a végén már majdnem sorsjegyet kellett húzni, kapargatni és a nyert feliratú mehetett csak annyian lettek, bár kárpótlásul átlátni a női szakasz mosdójához, ez akár még meglepetéseket is szülhet a két helyiség közti üveglap miatt.

egyedül, amit még kezdetlegesnek és elég silánynak ítéltem, az a kinti kert rész, üres, csak pár szék és asztal díszeleg egymagában, meg az a kevés köszörűpor a sarokban."

anyicska:

"Szeretem azokat a helyeket, amelyeknek van egy jellegzetes genius locija. És Mika Tivadar mulatónak van! Egy kedves helyi pultostól megtudtam, hogy Mika Tivadar egy rézműves bácsika volt, aki már nem él, a mulató helyén volt a műhelye, az üzlete, és itt is lakott a családjával. A rézműves feladatainak egyike volt, hogy vendéglátó helyekre készített sörcsapokat. Miután meghalt, a család mindent eladott, így lett az épületből Mika Tivadar mulató.

A Mika Tivadar mulató facebook oldalán az áll, hogy '1907 óta, amikor elkészült az épület, folyamatosan nyitva tart, hol látványosan, hol kevésbé...' Azt kell mondanom, hogy mostanában nagyon látványosan!!! Nem tudom pontosan, mi a valódi múltja ennek a helynek, de végül is nem is olyan fontos. Ami fontos, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és biztos nem voltunk evvel egyedül.

Már a kapuja is pompásan néz ki. A piszkos, poros, kutyaszarral teli utcát megvilágítja a mulató hófehér homlokzata, picit meg is ijedtem, hogy ez is egy Ötkerthez hasonló rongyrázós, sznob hely lesz, ahova alkalmanként sztárok érkeznek helikopterrel, és együtt celebkednek. De nagyot tévedtem. A Mika Tivadar mulató barátságos hely, nyitott mindenkinek. Az óriási benti résznek köszönthetően sokan beférnek, és egész este folyik a buli. Bár vannak asztalok, sokan szívesen álldogálnak a pultnál és ismerkednek. Van még egy fenti emelet, egy kerti helyiség, és alul egy terem, ahol vadul kitáncolhatja magát minden táncra vágyó.

Imádom a helyi dizájnt – a rézműves bácsi nyoma megmaradt, rézből készült csövek, korlátok és trombiták őrzik a szellemét. Talán a csapok, amelyekből szünet nélkül folyik a férfidzsúz (sör, érted???), maga Mika Tivadar kezének remekei. A mosdók is elég izgalmasak. Az ember csak bámul, annyira ötletes és hangulatos az egész. De lányok, vigyázzatok, nem vagyunk egyedül!!! A tükör mellet van egy üveges rész, amelyen keresztül át lehet látni a férfi mosdóba – és sajnos fordítva is így működik. Számítsatok rá, ha a tükör előtt operáltok a make-uppal, púderrel vagy fogselyemmel, a fiúk is megnézhetik az egész szépítő procedúrát. De van ennek egy pozitív oldala is: közelebb vagyunk egymáshoz.

Akit érdekel a hely, ráhangolódásképp nézze meg a facebook oldalon is a képeket, ami azért is érdekes, mert nem csak a mostani állapotot mutatják, hanem a titokzatos és izgalmas múltba is betekintést enged."

dé kapitány:

"Imádom! A mosdó a legjobb. Majdnem bepasiztam."

kéki:

"Végre egy hely, ahol nem a tizenéves nők dominálnak. Jó itt nekünk."

"Sajnos csak a többi hely megtelt térelemeibe lehet befészkelődni."

Értékelés

  apu kali anyi kék pet ric
dizájn 5 5 5 4,5 5 4 5
kiszolgálás 4 4 5 5 5 5 5
közönség 5 4 4 5 5 5 5
zene 4,5 5 4 5 5 5 5
füst 3 3 3,5 4 4 4 3,5
mosdók 4,5 4 5 4,5 5 5 5
árszínvonal 2,5 2 3,5 3,5 4 4 4
  4,07 3,86 4,29 4,50 4,71 4,57 4,64

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr742798088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéne egy nick 2011.04.30. 17:44:40

rázárú gyáros = gyáros, aki rézbe kerül (bár nem derül ki, hogy mennyi réz az ára)
Gondolom, itt inkább rézárugyárosról van szó.

De kicsit lassan reagáltok, a hely már legalább fél éve megvan.

kéne egy nick 2011.04.30. 17:45:12

rézárú (de a többi ua.)
süti beállítások módosítása