.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 03. 23. - apuska
Cook kapitány söröző
pixel cégér Helyszín: 1065 Bp., Bajcsy-Zsilinszky út 19/a.
Látogatás: 2011. március 7. 18:00-22:20

> Annyi a falra, pultra, polcra, oszlopokra aggatott izé, mintha Cook kapitány tényleg maga halmozta volna fel ezeket a világkörüli turnéja során.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 269 2357
Web: http://cookpub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Captain-Cook-Pub/139290422793518
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 10-01:30; V: 14-01:30
Extrák: tévé, konyha, újság, wifi, kivetítő, terasz, bankkártyás fizetés

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,33l)
Dreher, 480 Ft Budweiser, 520 Ft
Pilsner Urquell, 540 Ft Leffe barna, 590 Ft
Heineken, 590 Ft Kronenburg, 720 Ft
Foster's, 590 Ft Erdinger búza, 720 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Olaszrizling, 190 Ft Unicum, 590 Ft
Muskotály, 190 Ft Becherovka, 590 Ft
Kékfrankos, 190 Ft Jim Beam, 620 Ft
Rosé, 190 Ft Rézangyal pálinkák, 790 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 80 Ft Tea, 320 Ft
Szénsavas üdítők, 200 Ft Capuccino, 320 Ft
Rostos gyümölcslevek, 300 Ft 4 évszak pizza, 1200 Ft
Házi limonádé, 260 Ft Tatár beefsteak, 1470 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Talán a turistáknak szóló kétnyelvű felirat, talán ahogy ott ráérősen esznek, talán a Bazilika belátható közelsége okozta, de eddig nem éreztem ingerenciát ahhoz, hogy a kocsmablogos társasággal beüljek a Cook kapitány sörözőbe, vagy nyáron akár csak a teraszra. Mocskos előítéletek! Egy budapesti sörgyár megmondó tárgyalóembereivel kellett ahhoz találkoznom, hogy egy ilyen illusztrisnak tetsző helyre betegyem a lábam. Már bánom, hogy nem előbb!

Cook kapitány, a Brit Tudományos Akadémia megbízásából 1768-ban indult el Endeavour (Törekvés) nevű hajójával első expedíciójára (1768-1771) a Vénusz átvonulásának megfigyelésére. Az úton feltérképezte Új-Zéland kettős szigetét és Ausztrália keleti partszakaszát, majd egy új hajóval (1772-1775), a Resolutionnal (Elhatározás) tért vissza a déli vizekre, hogy Új-Zélandtól a Horn-fokig megrajzolja papírra is a területet. A világjáró Cook kapitány, aki először kerülte meg hajóval úgy az Antarktiszt, akár a Földet, harmadik expedíciójában (1776-1779) az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő legendás északnyugati átjáró keresése közben fedezte fel a Hawaii-szigeteket és annak bennszülött lakóit. Az a durva, hogy ezek az emberek az első kanyarban istenként tisztelték, majd pár hónappal később simán feldarabolták. (Már Nelson admirálisnál gyanús volt, hogy nincs könnyű dolga a hajós kapitánynak. Vezettek volna kocsmát.)

Szóval itt van ez a Captain Cook Pub – így angolosan –, mely már valóban egy kocsma, és 1992 óta csábítja vendégeit a Lázár utca elején álló izzókkal körbetekert platánfa mellett veszteglő bárkájára. A hajóformára faragott pulton innen és túl a kiszolgálás felettébb udvarias, és hát csapolt sör kínálatuk sem utolsó, mert a hollandok legnépszerűbb import söre mellett az ausztráloké (Foster's) is ott szerepel a kínálatban. Persze a tudomány nem áll meg itt. Megboldogult Cook kapitány névbitorlóinak saját séfje van, aki ha kell, pizzát süt, gulyást főz, spagettit, cézár salátát vagy hamburgert készít, majd ha kéred, a személyzet a karamellás tej mellé a bulvár legfrissebb híreit is tálcán újságtartóban hozza. Ha nincs nálad elég készpénz? Itt akkor sem jönnek zavarba, mert elfogadják a bankkártyát.

És akkor a berendezésről még nem is beszéltem, mely olyannyira részletgazdag, hogy csak lassan hagyja nyugodni a tekintetet. Annyi a falra, pultra, polcra, oszlopokra aggatott izé, mintha Cook kapitány tényleg maga halmozta volna fel ezeket a világkörüli turnéja során. Itt egy néprajzi motívumokkal díszített ventilátor, ott egy kis Buddha, amott a viszkisüvegek között egy fából faragott harci elefánt, vagy MAHART-os mentőövek, vagy egy durván súlyosnak tűnő ágyú, vagy valakinek a bekeretezett pólója, vagy hajós lámpák, vagy a evezőlapát, vagy a csendes mediterrán kikötői pillanatot megörökítő panorámafestmény …és minderre kirakati magaslatokba emelt faragott fakeretes bőrfotelekből nézhetünk fölé-alá.

Oké, a helyhez képest a WC tényleg meglepően alulexponált, de legalább van a piszoárban olyan szúnyoghálóra hasonlító anyag, amitől nem ver vissza, aminek nem kell, és hát hiába kommersz szar a zene, legalább büszkén kijelenthető, hogy saját válogatás. Akik ideszoktak – és többen vannak ilyenek, ránézésre tipikus irodisták -, azt is mondják, hogy ha a tévében nagyobb jelentőségű sportesemények vannak, akkor kivetítővel segítik a jó szurkolást! Hát akkor, hajrá Cook kapitány!"

anyicska:

"Elég nagy meglepetés volt számomra, hogy kapitány Cook hajója a Szent István bazilika közelében horgonyoz. De szeretem a meglepetéseket – ha jók, és hát Cook kapitány több mint jónak bizonyult.

Kellemes kis kocsma, ami sokféle típusú találkozásra alkalmas. Bár ez alkalommal üzleti ügyben látogattunk oda, biztos vagyok benne, hogy a hely tökéletes lehet baráti kiruccanásokra, bulikra, sőt ide romantikus randevúkat is el tudnék képzelni, főleg az intimitást ígérő boxokba.

Ennek a sörözőnek számtalan előnye van. Első sorban mindjárt az elhelyezkedése: Budapest központjában, közel mindenhez. Másodszor a dizájn: a régi Anglia hangulata, hagyományos faasztalok, bőrszékek, faburkolat, kis lámpák, hajós képek, mentőövek, mindez biztosítja, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Főleg télen, amikor kint hideg van, jó tudni, hogy közelünkben van ez a kis hajó, amely átmelegítheti a városnézésben összefagyott polgárokat. Harmadik nagy előnye a helynek a kerti helyiség. Amikor a Cookban voltunk, ugyan még elég hideg volt, de most, hogy a tavasz már Budapestre is megérkezett… A hajó kerthelyisége fedélzete igényes, sok szempontból. Központban van, így nézegethetjük a nagyvárosi pezsgést, de mivel egy mellékutca sarkán helyezkedik el, nem kell a kipufogógázt töményen szívnunk. Ha esik, megvéd a kitekerhető tető. Az asztalokat néhány virágláda veszi körül, ennek köszönthetően még a járda közepén is igazi kerti hangulatban lehet részünk. És a kilátás? Egyszerűen gyönyörű! Hiszen ki ne szeretné a Szent István Bazilika pompás kupoláját? Ahhoz képest, hogy Cook hajója ilyen jó környéken horgonyoz és kínál hangulatos kvaterkázást, még az árak sem annyira vészesek.

Azért lenne egy dolog, amiben picit javítani lehet, és pedig a mosdó. A női mosdó egyszemélyes, nagyon kicsi a WC-fülke, ami elég lenne, de ha foglalt, akkor kint kell álldogálni. De végül is hajón vagyunk, a mosdó meg szó szerint mellékes, szedjük fel a horgonyt és szálljunk tengerre Cook kapitánnyal!!!"

"Elszórt tereptárgyak és kisebb fák adnak reményt."

Értékelés

  apu anyi gab ht
dizájn 4,5 4 5 5
kiszolgálás 4,5 4 5 4
közönség 4 4,5 4 4
zene 2 2 2 3
füst 3,5 4 4 5
mosdók 3 3 2,5 3
árszínvonal 2,5 3 4 3
  3,43 3,50 3,79 3,86

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr672747552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása