.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 03. 19. - apuska
Saloon Pub
pixel cégér Helyszín: 1065 Bp., Ó u. 30.
Látogatás: 2011. február 23. 17:30-21:25
 Bezárt, megszűnt! 

> A képen egy lóháton húsklopfolóval hadonászó félmeztelen deltás kelet-német indián lány látható, amint üldöz egy szerencsétlen autószerelőt.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 526 0528
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz: 12-02; Cs, P, Szo: 16-04; V: zárva
Extrák: x-box, tévé (digi sport), ital akciók

Árlap

Csapolt sör (0,4l) Üveges sör (0,5l)
Tuborg, 350 Ft Gösser, 380 Ft
- Gösser Bock, 400 Ft
- Carlsberg (0,33l), 350 Ft
- Coronita (0,33l), 700 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Varsányi Egri Rosé, 100 Ft Unicum, 450 Ft
Varsányi Verp. Olaszrizling, 100 Ft Becherovka, 420 Ft
Varsányi Egri Bikavér, 100 Ft Jim Beam, 495 Ft
Varsányi Verp. Muskotály, 100 Ft Panyolai pálinkák, 595 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 200 Ft Kávé, ...
Szénsavas üdítők, 210 Ft Tea, ...
Ásványvíz, 190 Ft BB pezsgő (0,75l), 1400 Ft
Bomba, 395 Ft Zsíros kenyér, ...

Fotók

Vélemények

apuska:

"Egy olvasónk írt: 'Kedves Kocsmatesztelők! Hadd kezdjem azzal, hogy először írok Nektek. Erre az vitt rá, hogy jártam egy nagyon jó kis helyen az Ó utca és a Nagymező utca sarkán a Saloon Pubban. Ez egy kis western stílusú kocsma jópofa falfestésekkel és otthonos hangulattal. A pultos (mint később kiderült, amúgy a tulaj) úgy kezelt, mintha én lennék az egyetlen vendég és ez nagyon jól esett. Nem utolsó sorban az áraik is elég barátiak. Remélem, Ti is véleményezitek, jól jönne a helynek egy kis promo, mert fasza kis pub. Üdv: Zsolti' Mi meg? Ha egy ígéretes kocsmáról van szó, nagyobb áhítattal viselünk, mint Teréz anya! Zsolt kérése meghallgattatott, következzék a Saloon Pub!

Odafelé azon agyaltam, milyen briliáns húzás is lenne, ha itt az Ó utcában, a felújított Instant komplexum ölelésében Szalon sört csapolnának. Akár a sajátjukként is eladhatnák, hivatkozva egy spéci vadnyugati receptre, úgyis kevesen ismerik Pécsen kívül ezt a márkát. Erre? Pont a környéktől való megkülönböztethetőség végett Tuborgot mérnek, noha az itallapról a Sopronit még le sem húzták.

A bejárati ajtó mellett jobbon egy idétlen faliújság, egy falra szerelt fakockán Digi Tv set top box, azon a helyi bajnokságok furcsán feketéllő Xbox kelléke, és persze ott villog a lógó kábelekkel összekötve minden doboz kimenete, a zsír új lapostévé. Körülötte kalapos, csizmás és patkós a díszlet, no de hagyjuk ezt a falat, a Saloon Pubban közel nem ez a leglényegesebb.

Mindjárt ott van ugye a gyakran székre álló kis hölgy a pultban, aki ugyan nem a tulaj, de ténylegesen kedves. Ő segített nekünk az asztalok rendezésében, így én is segítettem neki, és merészeltem visszaélni egy apró rávezetéssel, ha ez most egy western szerepjáték, akkor figyeljen már olyan részletekre, hogy a szar rádiózenéje helyett valami autentikus cédét pörgessen a lézernyaláb előtt, mert az jobban eladná az érzést. Ja igen, és a füstből elég, abból bőven visszavehet!

Így történt, hogy sokáig szinte kizárólagos vendégekként szorosan kucorogtunk a faerezetes szoba legtávolabbi és mégis közeli végében, aztán addig ittunk, amíg futotta zsebpénzünkből malátalére, és az állandó akciókkal kecsegtető tüzes vízre, hogy aztán sápadt arcunk odébbtoljuk a valóban vad Nyugati pályaudvar környékére."

kalimpa:

"itt a VI. kerületben, és különösen az Ó utcában, elég sok ivásra alkalmas hely van: kocsma, kávézó, krimó, presszó illetve pub, és mi megint felmértünk egyet, talán a legeslegkisebbet, egyúttal a legbarátságosabbat. ez a Saloon Pub.

a kedves kisasszony a pultban leste minden kívánságunkat, miközben névre szóló papírfecnikre gyűjtötte az elfogyasztottjainkat.

érdekesség, hogy a csapolt sörük Tuborg, és hogy a szokásos italok tömkelegéből a Cyder kilóg, én még nem próbáltam, pont itt volt az ideje. nagyon bejött, eredeti, üdítő ...és drága. viszont kurva finom.

a Saloon design-ra próbál egy western kocsmára hasonlítani, kissé erőltetettek a falra festett ábrák, cowboyok, indiánok, bivaly csontvázak, kaktuszok és a szokásos kiegészítőik. bénák és csúnyák a rajzok, szerintem a kevesebb néha több alapon ki kellett volna hagyni a fal pingálását e módon. és minek ennyi flancos kalap meg bivalykoponya? amúgy sincs semmi hely, kábé a három asztal és 10 szék elveszi az összes szabad mozgásteret, miért kell ezt még efféle elbaszott tárgyakkal tetézni?!

amúgy egy-két sörre teljesen alkalmas a kocsma, bár nagyobb társasággal nem ajánlott, mert tuti, hogy nem lesz annyi szabad hely."

dancsopanza:

"Kicsi helyhez gyors és kedves a kiszolgálás tartozik. Tuborgot lehet kérni csapolva, ami 4 dl, tehát becsapós, de főleg a borospohárra hajazó tartója az, amit kriglinek a legnagyobb jóindulattal sem lehet nevezni. A hűtőben még lakoznak mindenféle, szintén 0,4-es import sörök, hazaiak nem erősítették a pályát.

Az egész egy western hangulatú létesítmény, ha leülsz a 4 asztal valamelyikéhez (már megint 4) akkor órajárásával megegyezően, vagy fordítva, elkezdődhet a szemrevételezés. Van itt minden, Lee tábornok kalapjától a tulokszarvon át a faragott cowboyig.

Ezek így teljesen helyén vannak, viszont a bejárattól bal kéz felé eső szinte teljes falfelületet elfoglaló 'indiános témájú festmény' beleégett a retinámba:
A képen egy lóháton húsklopfolóval hadonászó félmeztelen deltás kelet-német indián lány látható (akinek egy kicsit Conan a barbáros formája van, gondolom a szteroidok miatt), amint üldöz egy szerencsétlen autószerelőt. Gondolom, autószerelő az istenadta, mert világoskék kezeslábasban van. Az autószerelő persze a ló kesztyűtartójából előkapott pisztollyal megpróbálja szépségesen, ügyesen lelőni a saját lovát. Külön érdekesség, hogy a ló fújtatása, a paták felvert pora, valamint a füstölgő pisztoly csöve ugyan azon színnel lett megalkotva.

Hozzá kell még fűzni, hogy ha szerencséd van, akkor pont Ennio Morricone filmzenéire kortyolgathatod a sörödet, mint mi is tettük. Ez ad egyfajta bukét és keretet az egésznek. Tuborg, Morricone és a mély hangú sziú…

A wc tiszta, és szappannal, meleg vízzel, kéztörlővel felszerelt.

Összességében oké a hely. Az ominózus freskóval átellenben van egy bazi nagy TV is."

"Ó utcai halál, így is nevezhetném, ami itt a bringásokra vár..."

Értékelés

  apu kali dan flet str tap anyi
dizájn 4 3,5 4 3,5 4 4 4 4
kiszolgálás 4 4,5 5 4,5 5 5 5 5
közönség 3 4 5 - - 4 4 5
zene 3 4,5 5 4 4 5 5 4
füst 2 3 2 3 3 1 3 2
mosdók 4 5 4 3,5 4,5 4 4 -
árszínvonal 4 3,5 4 4 4 4 4 4
  3,43 4,00 4,14 3,75 4,08 3,86 4,14 4,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr472747350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.02.05. 19:02:26

Miként az sejthető volt, az Instant, ez esetben a nagy multi, birtokba vette a háznak ezt a területét is. Saloon Pub így már nincs.
süti beállítások módosítása