.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kivlov: Nagyon jó sör. (2017.06.27. 10:59) Soproni IPA - az Óvatos Duhaj
  • kocsmablog: Csak sikerült a visszatérés! Még a Fishing on Orfű szexi programfüzetébe is bekerült egy informáci... (2017.06.25. 20:23) ROBOT
  • Stinson_007: Szia! Az oldalad nagyon király, és folyamatosan meg tudsz újulni. Ezért is jelöltelek a One Lovely... (2017.06.25. 18:53) Schweppes Premium Mixer
  • kocsmablog: A szervezők nagyon elégedettek voltak a helyszínnel, így a jövőben is számíthatunk sörünnepekre a ... (2017.06.21. 10:41) Belvárosi Sörfesztivál
  • kocsmablog: Szombaton a Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt rendezvénysorozata, a sör és a gasztronómia ka... (2017.06.16. 15:27) Belvárosi Sörfesztivál
  • fofilozofus: A gyerekeim születését itt ünnepeltük, az egyetem alatt itt ettünk, ittunk sokszor. Jó volt látni.... (2017.06.16. 10:55) Alba Regia vendéglő
  • Utolsó 20
2015. 07. 16. - kocsmablog
Útmutató kocsmateszteléshez

pixel

> Kocsmát tesztelnél? Ám legyen! Mi, a Kocsmablog szerzői minden alkalmi és állandó segítséget szívesen veszünk, hiszen nem titkolt célunk, hogy Magyarország összes városában – néhány külföldi és kistelepülési kitekintéssel -, ha bárki kocsmát keres, oldalunk megkerülhetetlen legyen. A jelen webes kínálatban a leginformatívabb kocsmajellemzéseket mi kínáljuk, miközben a külsős szerkesztők bevonásával napi megjelenésre törekszünk. Ha a kocsmázás témakörében felkészültnek érzed magad: alkoss, hass, igyál - az alábbiak szerint. De mielőtt bármibe belefogsz, a Facebook oldalunkra küldj egy üzenetet!

 Első lépések

1. Töltsd le az értékelő Excel lapot és nyomtasd ki annyi példányban, ahány kocsmát meglátogattok. (Első alkalommal a kocsmateszteléséhez való útmutatót is.)

2. Az egyszerű kereső segítségével ellenőrizd, hogy a kiszemelt kocsma nem szerepel a Kocsmablogon, szervezd le a társaságot, beszéld le a helyszínt és az időpontot, vidd magaddal a kinyomtatott értékelő lapot és egy tollat, plusz vigyél magaddal vakuképes fényképezőgépet, mert sötét helyeken az átlag mobiltelefonoké legtöbbször kevés!

 A kiszemelt kocsma előtt

3. Készíts fotót az épületről, a bejáratról, valamint a kocsma nevéről külön egy jól olvashatót úgy, hogy pontosan szemben állsz vele.

4. Az értékelő lapra írd fel a kocsma nevét, címét, a látogatás időpontjának kezdetét, a kocsma nyitva tartási idejét... a hiányzó sorokat meg majd odabenn.

 Benn a kocsmában

5. Foglaljatok helyet egy asztalnál, rendeljetek, nézzetek körül és fogyasszatok! Mikor rendelsz, mindig csodálkozz rá a helyre, dicsérd, érdeklődj a személyzettől, pl. ki rendezte be, kinek a képei lógnak a falon, milyen emberek járnak ide, vannak-e törzsvendégek, honnan kapta a kocsma a nevét, mióta üzemel, azelőtt mi volt, vannak-e itt bulik, van-e valami akció stb.? Ha érdekes dolgokat mondanak, vagy bármi érdekes dolognak leszel a szemtanúja, azt az értékelő lapon írd jegyzetek közé! Ja, és ne feledd kitölteni a kocsma előtt megkezdett adatlap hiányzó sorait, ha az itallapon találsz telefonszámot, weblapcímet, jegyezd föl (fotózd le), és az extrák felsorolása (pl. tévé, csocsó, kivetítő, darts, vízipipa, karaoke, koncert, konyha, kerthelyiség, nemdohányzó helyiség, bringatároló, újság, bankkártya stb.) se maradjon ki!

6. Mikor először kimész a mosdóba, vidd magaddal a fényképezőgépet, és fotózz le odafelé mindent! Több szögből, a kocsma teljes egészét. A bejárati ajtót, a pultot, az asztalokat, a falon a dekorációt, a mosdót, a kocsmaközönséget. Bátran. Ha kell, használj vakut! Legtöbb esetben senki nem fog szólni vagy kérdezni, hiszen nyilvános helyen vagy. Ha mégis, azt javaslom, mondd azt, hogy tetszik a hely, és hogy a barátaidnak is megmutatnád, akik egy kocsmai eseményt szerveznek a közeljövőben.

7. Ha lehetőséged van, fotózd le az étel- és itallapot, akkor nem kell az értékelő lapra jegyzetelned. Néhány esetben, főleg sötét helyeken, ahol csak a pultnál van kiírva az italok ára, ott muszáj jegyzetelni. Ilyenkor minden sort töltsél ki, figyelj a mértékegységekre, hogy a mintavétel sokatmondó legyen.

8. A helyszíni adatgyűjtésnek ezzel vége. Mielőtt távoztok, add körbe az értékelő lapot, hogy mindenki pontozzon: minimum 1, maximum 5 pont adható, és fél pontokat is lehet adni.
(A blog.hu oldalain az olvasók által adható pontszámokhoz igazítva.)

9. Végül írd oda a látogatás idejéhez, hogy mikor távoztatok.

 A számítógép előtt

10. Addig gyűjtsd be kocsmatársaságod minden tagjának véleményét, amíg még frissek az emlékek. Külön jó, ha ezeket e-mail formában küldik el, de a társaság kevésbé szószátyár tagjait a kocsmában is megkérdezheted, vagy az is jó, ha egy-egy erős mondatukat megcsíped. Fontos, hogy legyen köztetek legalább egy vezéralak, aki „kicsit újságíró”, aki azt is megfogalmazza, amit a többiek nem.

11. Vedd magad elé a kocsmában kitöltött értékelőlapot, szkenneld be/ fotózd le, vagy töltsd ki ezúttal digitálisan!

12. Töltsd le a fényképezőgépről a kocsmában készített fotókat, és ha nem okoz problémát, csökkentsd le a méretüket 800x600 pixel felbontásúra. Fájlnévnek add meg ékezetek nélkül a kocsma nevét, pl. rokalyuk.

13. Küldj egy levelet a felmeres@kocsmablog.hu címre, amely tartalmazza mindenki véleményét, az értékelő lapot, a fotókat.

14. Figyeld a Kocsmablogot és várd a megjelenést!

Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

http://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr493410129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.