.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 10. 8. - apuska
Crazy Café és Dzsungel étterem
pixel cégér Helyszín: 1065 Bp., Jókai u. 30.
Látogatás: 2010. szeptember 2. 17:10-18:50

> Mintha egy vaddisznót Buksinak neveznének.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 302 4003
Web: http://crazycafe.hu/, http://www.dzsungelcafe.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/crazycafe, www.facebook.com/dzsungelcafe
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-01
Extrák: tánctér, koncert, karaoke, tévé (digi), kivetítő, konyha, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 550 Ft Gösser citrom, 550 Ft
Pilsner Urquell, 620 Ft HB Weisbeer, 690 Ft
Stella Artois (0,4l), 490 Ft Erdinger Dunkel, 690 Ft
Edelweiss, 650 Ft Bombardier, 890 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Veritas Olaszrizling, 180 Ft Unicum, 690 Ft
Veritas Rozé, 180 Ft Becherovka, 650 Ft
Veritas Kékfrankos, 180 Ft Johnnie Walker, 750 Ft
Juhász Muscat Ottonel, 340 Ft Kosher csipkebogyó, 690 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 200 Ft Tea 350 Ft
Sió gyümölcslevek, 250 Ft Capuccino, 350 Ft
Naturaqua (0,33l), 290 Ft Somlói galuska, 690 Ft
Burn, 650 Ft Tatárbeefsteak, 2390 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Crazy Café nem napos csibe. Közel a Nyugati térhez 1993 óta a belvárosi kocsmapaletta üde színe, bár régi dizájnja inkább hasonlított egy diákoknak szóló bohókás rettenethez, mint a mai arcát mutató igényesen karakteres kávézó-kocsma-étteremhez.

Ez a hely az én fejemben mindig úgy élt, hogy itt annyi féle sört csapolnak, mint sehol másutt Budapesten. Most végignéztem azt híres itallapot. Aszerint ez 9 féle. Mondjuk a nyári időszámításra való tekintettel ez leszűkült össz-vissz 4-re, de ha újra jön a pinceszezon, ismét a Dreher Bak, Heineken, Aranyfácán, Löwen Weisse, Staropramen ötössel megtámogatott teljes repertoárból lehet majd válogatni. Na, de hogy lehet 9 féle sörrel a fővárosi lista vezetője? Talán félreértettem valamit? Azt hiszem nem, csak emlékeim még a múltban élnek, mert tényleg volt itt olyan, hogy minden sörgyári elkötelezettség nélkül 35 különböző sört csapoltak itt a mélyben, és ehhez kínáltak még vagy százféle üvegest! Most? Ez utóbbiból sincs eggyel sem több mint 51, mondjuk ezek íze sem ismerős, de ami még nagyobb szégyen, még a neve se! Vagyis javítanám most a saját tévhitemet: itt annyiféle sört árultak, mint sehol másutt Budapesten, és azóta is csak a Silenus Pub csábít 100 fajta sörrel a Szervita téren.

Tehát a folyamatos átalakítás határozottan jót tett a helynek. Faburkolat mögé került az erőltetett szellemességek zöme, kár, hogy ettől az idióta nyelvöltögetős logotól megszabadulni képtelenek. Ráadásul, ennek otromba alakját még különböző helyzetgyakorlatokba is hozzák néhány ablakot betöltő képen, pl.: Crazy Sport, Crazy Safari, Crazy Disco, nyilván utalva itt a kivetítőn is nézhető sportközvetítésekre, az étterem spéci ételválasztékára, és DJ-re, akinek a nyitva tartás okán más dolga sincs, mint hogy az igazi bulit felvezesse. Innen is a szlogen: Crazy Café, ahol a buli kezdődik!

A pult fölötti falon piros tenyérlenyomatokat véltem felfedezni. Beüzemelésre készen állt ott egy a mozik büféjéből ismerős kukorica pattogtató gép is, a hátsó színpadon meg 8 oldszkúl asztali PC, amit a vendég nem, csak a személyzet használhat... de ennyit mire is?

A diszkógömb alatt péntekenként zenél az a bizonyos DJ. Vasárnap és hétfőn a karaoke szerelmesei örülhetnek, már ha hajlandó aktivizálni magát és felállni a súlyos faasztalok mellől a 'csak' beszélgetős sörözésre betévedt közönség, de kis szerencsével koncertekbe is szaladhatnak csütörtökönként.

A Crazy Café egy dolog, a Dzsungel étterem meg egy másik; egyúttal nagyon más világ. Ha enni szeretnél, a lépcső alján a személyzet a menetiránynak megfelelően balra igazít, hol rögtön egy barlangba oltott dzsungel imitáció fogad, de a kirakatüveg mögött már igazi terrárium él hüllőkkel és gusztustalan rovarokkal.

Utálod? Ér. Nem nyugtatlak meg, akváriumaival az óceán terem sem komfortosabb, ha választani kéne, akkor már inkább a pálmafákkal tarkított szavannán, vagy a jobb underground helyekre hasonlító kalózban foglalnék helyet, és rendelnék valami extra bizzart.

Ízelítőül az étlapról pár fogás: a baobabfa kérge, sárga veszedelem, sajt ahogy a busmanok szeretik, a keskenyszájú orrszarvú étke, maki-verem, őserdei tarkapapagáj, cammogó gyógyír, bújkáló ormányos, vadkanok legjava, gorillák a ködben, hosszúnyakú az árbocon, Balu mancsa, egyenlítő remeke, lomha dromedár, éhes tuareg, tasmán ördög, Nautilus átka, szablyás uszonyos... soroljam még??? Régen, állítólag krokodilhúst is lehetett kapni!

Azt hiszem, eszem egy gyrost, legyen mindenkinek egészsége!"

anyicska:

"Először egy hideg téli estén jártam itt, de annyira meleg volt, annyira sokan voltak, és olyan nagy a füst odalenn, hogy nem maradtunk sokáig. Ehhez képest a hely csütörtök délután nagyon más arcát mutatta.

Sötét volt és üres, nyár végére nem opció, ugyanennyi pénzért a West-Balkán teraszán is lehet inni Drehert a Nyugati téren. Viszont most volt alkalmam megfigyelni a helyet!

Nem egészen értem. Bal oldalon miért négy teljesen különböző stílusban készült el az étterem? Jobb oldalon, a kávézó részen, ami olyan mint egy hajó belseje, miért hülye rajzfilmfigurákat látni a vakablakokon tengervíz helyett?

A berendezés stílusa alapján a Crazy Café akár ír kocsma is lehetne. Akkor miért Crazy? És mitől Café? Mintha egy vaddisznót Buksinak neveznének. Ez a kávézó minden porcikájában kocsma, ráadásul jó kocsma figyelmes és kedves kiszolgálással, ahol csak az őrült, aki félrevezeti a Jókai utcán kocsmát kereső embereket."

"Bármennyire is üres odalenn a tér, esélytelen, hogy a biciklit levidd. Ez nem az a fajta hely! Ez jóvalta elegánsabb, de ha az utcán sikerül bármihez lekötni - nehéz ügy -, akkor nem eleve veszett ügy, csak a pincében elmerülve feleslegesen izgalmas. (Ezért mentünk át múlt alkalommal a szemben álló Matinéba.)"

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4,5 4
kiszolgálás 4,5 4
közönség 3,5 3,5
zene 2 2
füst 3 4
mosdók 4,5 4
árszínvonal 2,5 3,5
  3,50 3,57

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr932356181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása