.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 07. 12. - apuska
Mix Art
pixel cégér Helyszín: 1088 Bp., Mikszáth Kálmán tér 3.
Látogatás: 2010. június 30. 18:10-23:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Ha a tulajdonosok komolyan veszik Art jellegük és az ártó szellemekkel se kokettálnak, akkor lesz itt még hozzáadott érték, és ideiglenes jellegében megélhet még jó néhány évet.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 5918 595
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/MIXART-Garden
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 15-02
Extrák: romkocsma, kerthelyiség, konyha, kivetítő, csocsó, darts

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 350 Ft HB búza, ...
Kozel, 375 Ft Dreher Bak, ...
Dreher, 430 Ft -
Pilsner Urquel, 540 Ft -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Tolnai fehér, 160 Ft Rézangyal pálinkák, 750 Ft
Tolnai rosé, 160 Ft Becherovka, 420 Ft
Tolnai vörös, 160 Ft Unicum, 550 Ft
- Zubrowka, 420 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Naturaqua, 200 Ft Zsíroskenyér, 150 Ft
Szénsavas üdítők, 250 Ft Grill kolbász (pár), 600 Ft
Cappy gyümölcslevek, 250 Ft Toast, 200 Ft
Nestea (0,5l), 350 Ft Görögsaláta, 490 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Újabb romkocsma, hip-hip hurrá, így színesedik a kortárs magyar arculat. Mondjuk a Mikszáth tér eddig sem volt unalmas, de a Mix Art megjelenésével – le a gyilkos szóviccek kiagyalóival! – nyílt egy újabb területnyi sörcsap vonzáskörzet a szabad ég alatt, mely nyomelemeiben a Corvin mozi mögötti kis West Balkánt idézi színes szalagos belső udvarával. 2010. június 10-én nyitottak. Bátor hozzáállásukat jellemzi, hogy hiába hajlik egyre több szélsőségbe az öko-makro klíma, ők fügét mutatnak a rossz időjárásnak, ha esik, ha fúj, ha éget a nap, a sörpadoknál és műanyag terítős ódon asztaloknál ülőket kizárólag az Arany Ászok óriás ernyői védik (és tartják vissza a dohányfüstöt), az épületben lerakott laminált padlón csak drága gépek várnak, illetve a harmonikaajtós budi, melyről már most lekopott a műanyag… ülőke.

Persze ide ne járjon senki szarni! Vigye haza! A kocsma arra való, hogy az emberek igyanak, s mert a régi bejárati ajtókból összetákolt pult mögött az aljas lerészegedésre tábla is bíztat: ’nincs rossz nő, csak kevés bor!’, ráadásul a málló vakolatú falhoz állítottak egy külön pálinkaházat, itt csúnya dolgoknak lehetünk úgy szemlélői, mint résztvevői. De míg a csúnyaság eljön, vegyük észre mi szép, mi hangulatos! A borostyánnal futtatott tűzfalat, a faragott oszlopos, ácsolt vaskerítéses, sokablakos fakeringős, kerekített sarkú házat, a lombos fákat, körülötte virágos kis kertet fényrudakkal határolva, az indiai dekorációt az ott mai napig használatos horogkereszt mintákkal, a fényfestést, a tűzhelyet, a kádat, a kivetítőt, a grillsütőből érkező illatokat.

Az előírásoknak megfelelően 70 dB fölött nem lehet a zajszint. Ezért a hangfalakból csak csöpögnek a csendes kis lounge zenék, de mert úgy tűnik, hogy lenne igény többre, az egyik kiürített lakrészben már készül a tánctér.

A Mix Art jó időben, minden alkalomra, jó választás lehet. Ígéretes ár/értékkel bíró opció egy olyan környéken, ahol szinte már túlzó a kínálat. És ha a tulajdonosok komolyan veszik Art jellegük és az ártó szellemekkel se kokettálnak, akkor lesz itt még hozzáadott érték, és ideiglenes jellegében megélhet még jó néhány évet, hiszen ki az, aki egy ilyen éjszakai forgalmat bonyolító téren inkább lakna, mint élvezné az életet?"

kalimpa:

"a mikszáth tér, mint valami kagyló foglalja magába gyöngyszemként ezt a régen lepukkant bérház belső udvarába rejtett romkocsmát a maga minden bájával és gyerekbetegségeivel együtt.

megszokott lampionokkal, kedves kiszolgálással, finom zenékkel, lomtalanított székekkel-padokkal-asztalokkal operáló vendéglátó egység már első látásra is szimpatikus, főleg másodikra.

kutya, gyerek és grill barát ez a kert is, jó érzés látni a sok gondtalan fiatalt, amint elcsapják felesleges szabadidejüket mosolyogva és szabadon beszélgetve politikáról, csajokról, bulikról. körülöttük rohangáló kutyusok, akik nem tudják hirtelen, hogy éppen melyik étkező asztaltársasághoz forduljanak tarhálni egy-két finom falatot, vagy éppen kikönyörögni egy pár óvatlan simogatást a hecc kedvéért.

az árak felettébb érdekesek, de nem reménytelenek, a kétféle csapolt sör ár-érték arányban kb. olyan messze van egymástól, mint Einstein és Kiszel Tünde fizika tudása.

van a WC felé vezető kis ösvény elején egy kivetítő vászon is, ott létünkkor éppen aludt, de gondolom, meccsek idején azért üzemel, és nem az öreg Youtube dj-zik rajta..."

strasszi:

"Ez egy jópofa név. Szerintem nem annyira erőltetett, bár a művészet vonalat egyenlőre nem találtam meg itt. Ha csak nem a romos épület, aminek a kapualján keresztül kell jönni, nem az. Hiába lepukkant, nagyon izgalmasan néz ki. Erről azonban a kocsma vajmi keveset tehet. A hely maga tipikus romkocsma. Egy lakatlan épület udvarán szedett-vedett tákolmányok mindenütt, de azért találtak egy két jó széket is. Kopott ajtókon kell lépkedni a pult előtt, és a székek meg az asztalok annyira sűrűn vannak, hogy a wc-ig vagy a pultig eljutni kész művészet. Pláne egy két kör után. Ott maradt régi sparhelt az udvaron, és egy két asztalt is felhasználtak szerintem, amit az előző lakók hagyhattak itt. Egy kicsit azért dekoráltak is: van hangulatvilágítás meg térinstallációk a fejünk felett. A mongol vagy indiai motívumok eredetét nem is akartam igazán megfejteni. Ideális a kocsma nagy asztaltársaságoknak is, de persze csak jó időben, hisz fedett hely nem nagyon van. A foci VB idejére gondoskodtak kivetítőről is, de a játékos kedvű kocsmaközönségnek van csocsó meg asztali jégkorong is.

A pultnál a helyzet kedves, és az árak sem voltak a Palota-negyedhez képes elszállva. Egy grillsütővel gondoskodnak az éhezőkről, és az elkészült ételekről szóló hírt egy vuvuzela megfújásával hozzák a közönség tudtára. Szerintem csak azért nem volt lincselés, mert épp pihenőnap van a foci VB-n. Kifejezetten bringa-, család- és kutyabarát, és ez barátságossá teszi a helyet. A férfi WC viszont nagyon ocsmány!"

"A kapuval szemben P biciklitárolók, de a tér olyan kellemes, hogy ez hamar betelhet.Így maradnak a fák körüli rácsok, de a házba, az asztalod mellé is beviheted a bringát."

Értékelés

  apu kali dan flet str tapi cilu
dizájn 3,5 3,5 4 4 3 3,5 4
kiszolgálás 3,5 4 4 4 4 4 4
közönség 4,5 4 4 4 4 4 4
zene 4 4 3 4 3,5 3,5 4
füst - - - - - - -
mosdók 2,5 3 3 2 2 3 3
árszínvonal 3 2,5 4 3 3 4 4
  3,50 3,50 3,67 3,50 3,25 3,67 3,83

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr12140675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gkissg 2010.08.05. 22:50:08

apuska:"hiszen ki az, aki egy ilyen éjszakai forgalmat bonyolító téren inkább lakna, mint élvezné az életet?"
kalimpa:"kutya, gyerek és grill barát ez a kert is, jó érzés látni a sok gondtalan fiatalt, amint elcsapják felesleges szabadidejüket mosolyogva és szabadon beszélgetve politikáról, csajokról, bulikról. körülöttük rohangáló kutyusok, akik nem tudják hirtelen, hogy éppen melyik étkező asztaltársasághoz forduljanak tarhálni egy-két finom falatot, vagy éppen kikönyörögni egy pár óvatlan simogatást a hecc kedvéért."

pl. én a férjemmel és három kiskorú gyermekemmel, már kb. 8,5 éve. Tök nyugis hely volt eddig, most pedig 2 hónapja nem tudunk aludni, csak úgy kb. éjszaka 2-től. De örülök, hogy ti jól szórakoztok! Néha majd nézzetek fel a szomszéd ház negyedik emeletére és gondoljatok a gyerkőceimre!!!!

demonotto 2010.09.22. 17:26:33

A Mix-Art megnyílt fedett helyen is, mégpedig a kerthelyiséghez tartozó ház első emeletén. A benti helyiség is rendkívül hangulatos, az egybenyitott régi polgári lakások szobái a kerthelyiséghez hasonlóan eklektikus dizájnt kaptak, izgalmas falfestményekkel, 70-80as éveket idéző házibuli hangulattal. Az árak is megmaradtak a belvárosi viszonylatok között barátságosnak mondható szinten. Amikor ott jártam éppen Arany Ászok akció volt, 200 Ft/korsó. :)

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.08.14. 09:33:58

Most ugye az van, hogy a Mix Art a régi Csak Art Bar helyére fészkelte be magát: www.facebook.com/csakmixartbar, míg a régi Mix Art helyére a Lumen kávézó költözött: www.facebook.com/lumen.kavezo

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.12.23. 13:37:08

Na de mi van most a Mikszáth tér 3. alatt? Pontosan az.
MIkszáth tér 3. Röviden: MI - www.facebook.com/mikszathter3 Leánykori nevén Garzonkert.
Ki tudja ezt már követni?
süti beállítások módosítása