.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 06. 7. - sTr
Bambi eszpresszó

Cím: 1027 Budapest, Frankel Leó utca 2-4.,
Látogatás: 2010. május 26. 18:30-22:00.
Google Maps

A mindennapos használatra legalább annyira nem alkalmas, mint a korszak, amiből itt maradt.

Olvass tovább >>>

 

Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:

https://kocsmablog.hu/

https://alkoholinfo.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr72051261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.06.07. 10:37:33

Kivágtam, elraktam, mit írt róla pár hónapja a Pesti Est:
- Történet: A már világításképtelen neonfelirat is mindent elmond a helyről, de a benti csipke, a bordó műbőr sámlik és kerámia dombormű is büszkén hirdeti: amíg Kádár élt, olcsó volt a zsömle! A Bambi színtiszta múltidézés, mindenki kedvence, legyen szó divatos fiatalról vagy dominózásra hajlamos nyugdíjasról, ráadásul a legkorábban megnyíló kiülős hely a városban.
- Kínálat: A régi presszókínálat itt még él, van krémes és gombás melegszendvics, lusta szombat délelőtt pedig isteni rántotta, de korrekt áron folyik a sör is.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2010.06.07. 13:18:31

@apuska: a neonfelirat pedig működik, Merdzsós Zsatának direkt bekapcsolták pár hónapja - csak hát drága újratöltetni gázzal, ezért spórolnak a fénnyel.

Nem tudom eleget dicsérni a Bambit - ahogy az óbudakocsmás posztunkban is írtam: legyen műemlék, mert ez tényleg A PRESSZÓ.

obudakocsma.blog.hu/2009/02/08/bambi_az_utolso_presszo

A bringán én túltettem magam hamar: valamelyik közlekedési táblához kötöm általában, az azonnal fizetés is már rutinból megy. A pincércsajokkal se volt probléma.

magas_makosbukta 2010.06.07. 18:09:30

A Bambi az elmúlt 20 évben nem sokat változott, egyszer a teraszt újrakövezték és kicsit megnagyobbították, kb. ennyi. A közönség viszont sokat változott. 10 éve legfőképp az MDF székház dolgozói (elköltözött), a Képzőművészeti Egyetem Tölgyfa utcai hallgatói (elköltözött, lebontották) valamint a Csík Ferenc gimnázium felsőbb évesei (elköltözött) látogatták, valamint néhány külügyes és egy szűk dominós-kártyás-lovis kemény mag. Annak idején még magával Boros Péter exminiszterelnökkel és más MDF prominensekkel is találkozhatott itt a vendég! Jól nyomon követhető volt a biciklis populáció fejlődése, régen gond nélkül elfért 1-2 kerékpár a virágtartók mellett.... Annó nem is volt ennyire tele, könnyen le lehetett ülni délutánonként. Mostanra elég trendi lett és a nagy tömeg miatt kellett foganatosítani a terasz drákói rendszabályait. Sajnos a belső rész nagyon füstös, ennek ellenére télen is sokszor fullos a hely. Egyébként családi vállalkozásként működik talán e miatt is sikerült megőrizni eredeti formájában a helyet. A régi fehér papucsos, kötényes felszolgáló nénik viszont az utóbbi években sajnos eltűntek, biztos nem bírták a megnövekedett forgalmat. A cikkben leírtakon kívül érdekessége még a klasszikus, utánozhatatlan ízű presszókávé, melyet régi üvegpohárban adnak. A csapolt Dreher a nagy forgalomnak köszönhetően mindig kifogástalanul friss és hideg. Jók még a klasszikus melegszendvicsek. A borok és az édességek viszont felejtősek. Odabent hangos dominócsaták dúlnak és bambuszkeretben megtalálható a két nagy politikai napilap helyben olvasásra szánt példánya... Kár lenne érte ha felújítanák, gyakorlatilag ez az utolsó megmaradt, eredeti berendezésű, 60-as éveket idéző presszó a belvárosban. Valamilyen formában meg kellene őrizni az biztos. Tudtommal léteznek védett üzletbelsők, melyeken a tulajdonos nem változtathat, ilyesmire lenne szükség itt is.

magas_makosbukta 2010.06.07. 18:19:01

Hogy mindennapi használatra "nem alkalmas" az baromság, szerintem az egyik legszimpatikusabb, legnyugisabb, de mégis életteli hely a városban. Az italkínálat használható, némi étel is van, az árak elfogadhatóak. Délutáni ücsörgésre vagy délelőtti napozásra, neonomádoknak az egyik legklasszabb hely a városban. Egyébként a Bambi soha nem volt kifejezetten olcsó, de ennek van némi jótékony, szűrő hatása a közönségre nézve... Kicsit furcsállom, hogy mindenki a terasz rendszabályain lovagol, nem sok kocsmába lehet Bp-en biciklivel és kutyával bemmenni, a Bambiban legalább a látástávolságban való elhelyezésre van mód.
Egyébként egy társasház aljában van, ezért szerintem a viszonylag korai, este 10-es zárás is elnézhető neki.

szubjektiv 2010.06.07. 18:26:14

Szuper hely a maga nemében.
Régen lehettem ott, talán már egy éve is megvan, de semmiféle tacepaókra nem emléksze, ez új lehet. Hogy társasjátékozni tilos az meg vicc, ott verik az öregek hangosan káromkodva a blattot és megy a dominóparti állandóan.
A habos tejes tejeskávé meg a sonkás melegszendvics fantasztikus, és ahogy odabasszák eléd az asztalra az meg igazi retro. Imádom.
Sajnálattal hallom, hogy eltüntek a kövér, mosolytalan felszolgálók, illettek a hely szelleméhez, ahogy az aluminiumtálca is, amibe ürítették a hamutartókat.
Azon röhögtünk, hogy még a só is retro, fene tudja honnan szerezték azt a gyerekkoromat idéző, nagyszemű sót.

Llychllyn 2010.06.07. 19:26:43

Régebben a Moszkván még működött a "kockás" (megálló presszó, vagy valami ilyesmi volt a neve), ott olcsóbban megkaptad ugyanezt a "retrót". Nem értem, hogy a nagy regula meg a vendég tanítónénis lenézése miért menő; ha az ember bemegy egy sima talponállóba, ott féláron megkapja ugyanezt, nem azért, mert az "imidzs" megköveteli, hanem azért, mert az egyszerűen úgymaradt. Nem retró, csak szar.

Persze lehet, hogy erre sokan buknak, de ez a retrófétis nekem kicsit büdös. A sima talponállóban ugyanazok a Tibik támasztják a falat, mint harminc éve, csak kicsit megöregedtek...

Egyszer-kétszer voltam itt, kocsmának nem vészes, de szerintem túlárazott (oké, budapesti viszonylatban a 400/korsó nem olyan durva), és semmi pluszt nem tud nyújtani. A terasz egy pirospont; a közelben az Österbe szoktam régebben járni, ott ilyesmi nincs, viszont van iható barnasörük - jóval olcsóbban, mint az Ászok a Bambiban.

A tacepaók meg nyilván azért vannak kirakva, hogy az ember izgatottan feszengjen a székén, hogy mikor jön valaki lebaszni őt, amiért képes volt nem vigyázzülésben falni a mignont, kussolni és lelépni.

Rot 2010.06.07. 19:44:11

"A mindennapos használatra legalább annyira nem alkalmas, mint a korszak, amiből ittmaradt."

rossz a konklúzió... jó hely ez.

Dsila 2010.06.07. 20:10:09

tartom továbbra is, h nem szeretném mindennapos programommá tenni a helyet. ízlések és pofonok, meg vicces a retro, persze, de én ebben nőttem fel, nekem inkább rémisztő. nem a puccparádé hiányzik, nem is a fenékkinyalás, de ha egy mód van rá, máshová megyek. aki meg szereti, egészségére váljék a mulatás egészen este 10ig :)

zsurzsenka 2010.06.07. 21:09:23

Én is blattolós-dominós-és bitang módon káromkodó öregekre emlékeszem, igaz karácsonykor jártam ott utoljára. Őket akkor most evakuálták?!!
Pedig ők hozzátartoztak a berendezéshez.
Ja, és a forralt bor is jó volt akkor.

Palmi 2010.06.07. 21:23:20

Bambi...
Gimnazista korom egyik meghatározó élménye. Mivel a suli a volt MDF székházzal egy épületben volt, elég gyakran látogattuk sör, fröccs és dohányárú fogyasztása céljából.
Akkor még nagyban ment a sakk/ulti/dominó a belső térben.
Minap elgurultam előtte bringával, s láttam, hogy nem sokat változott az elmúlt 10évben...
Szerettem, de valahogy nem húz vissza a szívem.

skandarg 2010.06.07. 21:55:13

A bambi a legjobb másnaposkodó, és mulatságkezdő hely, nem kell hogy tovább legyen nyitva 10-nél. Szerintem az egyik legjobb budai kiülős hely, nyáron ha süt a nap, akkor a kinti rész mennyei.

Farkos Csapó Gyurka 2010.06.07. 21:55:34

Hát igen, a Bambi. Feleségem egy távoli rokona B....y Mária néni - aki abban élte le a fél életét, hogy valamikor ha rendszerváltás lesz!!! akkor majd visszakapja a Szekszárd közeli többezer hektáros birtokait, kúriáját, kondáit(disznók), marhacsordáit amit ugye megettek a németek majd utána az oroszok - rendszeres, mondhatni törzsvendég volt ott a '80-as évek elején.

A Bambi akkoriban is ilyen volt megspékelve a hasonszőrű, rendszeridegenekkel. Mária néni szigorúan egy krémest és egy habos presszókávét rendelt illetve neki már hozták is mikor megérkezett.

Itt fogadta az ügyeit intéző(??) ügyvédjét akinek egy-egy festménnyel vagy aranyékszerrel vagy egy fél brill fülbevalóval fizetett, hogy ugye majd egyszer...
Ha kerestük és nem volt otthon akkor tuti a Bambiban megtaláltuk.
Csoda egy nénike volt, francia, angol és német híreket hallgatott és órákig tudott beszélni a bricska vagy homokfutó hajtásáról a birtok intézésről stb. Ja, és csak magázott bennünket.
Mert ilyen is megfért a szocreál presszóban - a színes alumínium-alátétes kávé mellett. Ugye. Ez a sztori feltétlen idetartozik a Bambi mellé(is).

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.06.07. 21:58:15

@zsurzsenka: az öregek még mindig nyomják a dominót, de csak bent. Szerintem mindenféle tilalom kb. csak a teraszra vonatkozik.

A hely meg alap. A múltkor Koós Művész Úr futott be egy Unicumra, kicsit pirospozsgás arccal. Maradjon így.

Reggie 2010.06.07. 22:18:12

Tegyuk hozza, hogy alkalmankent erosen vizezik a sort. Nem tudom, hogy a holdciklusokkal van osszefugges, vagy csak ekkor menstrual a tulaj neje. Ha biztosra szeretnel menni, csak uvegest kerj.

Mr Neanderthal 2010.06.07. 22:20:03

ez egy igazi presszó
tik meg sznobok vagytok de naon!

Wendriner Tódor Emánuel 2010.06.07. 22:27:43

egy a baj a Bambival: hogy olyan kurta rossz a csapolt sör, hogy izibe megfájdul a fejed tőle.

Tóth Lajos 2010.06.07. 22:28:55

A legjobb hely. Tik meg műmájererek vagytok. Figura Gyurkák. Tőlem még sosem kérték, hogy fizessek miután kihozták a cuccot.
tampi.blog.hu/

Zuár 2010.06.07. 23:58:45

Imádom a bambit, és ott lehet kapni a városban a legfinomabb tejeskávét, pont olyan mint gyerekkoromban az Ó utcai tejbárban. Imádom a durcás kövér felszólgálónéniket, a dominózó postásunkat, az elegáns hölgyet a kalitkába zárt macskájával és harapós uszkárjával, a sajtos melegszendvicset, a dohánytól sárga bőrű törzsvendégeket....Éljen sokáig bambi!!!!

virtualista 2010.06.08. 14:40:12

Kutyát lehet a teraszra vinni (pórázon és asztal alatt!), még inni is hoznak neki. Az elegáns hölgy valóban ott dekkol szombaton nyitáskor a macskahordozóval és a kutyával. A kávét én csak cukrozva tudom meginni, a sörhöz nem értek, de hideg szokott lenni, a gyerekeim meg imádják a virslis ránottát és a sajtos meleget. Sütinél meg kell kérdezni, hogy mai-e.
Törzsvendégeknek pedig nagyon ritkán kell felszolgáláskor fizetni.

nál 2010.06.08. 15:32:06

Na akkor leleplezek egy nagy titkot:
Az öregek most is ugyanúgy dominóznak, mint régen, és a terasz figyelmeztetései is régóta kint vannak. Márpedig ezek összefüggnek: ti. a bácsikák pénzben játszanak, ez viszont tiltott szerencsejáték, amelyet a hely nem engedhet meg - hogy szembetűnő legyen.
Szerintem klassz hely, laza délelőttözésre tökéletes.

SLACÓ 2010.06.09. 00:07:00

Minimum érdekes színfolt, mikor erre járok néha én is be szoktam húzni itt egy - egy üveges pilzenit.

azangolpista 2010.09.18. 22:23:08

bambi is a class act - the "fat waitresses" both still work there (one of them told me she has worked there since the late 1970's). I think they should be referred to as molett or something as its more respectful :)

mezítlábasfellebbezés 2011.01.20. 15:09:42

A közelében lakom, meg is fordultam már ott, hát mit mondjak: nem kell tőle nagy dolgokat várni. párbeszéd a következő:
(mivel nem kaptunk itallapot)
-melange van?
-nem tudom
-de tudod, mi az?
-persze
-akkor kérek egyet!
Erre kaptunk egy kávét pöttyös bögrében és mellé egy másik bögrében tőgymeleg tejet. ENNYI. Azóta nem kérünk "bonyolult" dolgokat ott, a max. a sör+melegszenya. :)

gagaringyuri 2011.06.16. 11:32:31

A Bambi teljesen rendben van, pont attól jó, amilyennek megmaradt. Időnként egy-két haveromat elviszem, hadd nosztalgiázzanak ők is. Olyan amilyen, és ettől jó. De naponta nem járok - fizetni is kell azonnal:)

apuska · http://kocsma.blog.hu 2011.06.28. 12:11:15

Már több mint 40 éve működik a Bambi! Rémlik, hogy egy vihar a presszó neonfeliratát az ezredforduló tájékán leszakította, de a helyiek összefogásának eredményeképp a Bambi hamarosan újra világított.
Az mondjuk biztos, kevés helyen látni ilyen klasszikus háromkarú kávéfőző gépet és hűtővitrint süteményekkel. Ráadásul kitűnő tojásrántottát lehet reggelire kapni itt virslivel, kolbásszal, szalonnával, gombával, és hát ott vannak még ugye az egész nap(?) kapható retró melegszendvicsek.
Az L-alakú helyiség hosszabb szárában a fal mentén végigfutó piros műbőr ülőhelyek fölött a Víziváros egykori életéről szóló kerámia ábrázolások láthatóak, a helyiség végében meg tényleg ott dominóznak, kártyáznak, sakkoznak az idősebb urak, miközben néhány fiatal kibicel nekik.
Nagyon fura egy hely. Műemléknek kellene nyilvánítani úgy ahogy van!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.01.14. 14:11:59

Egy friss beszámoló kapcsán forrnak a Bambi körül az indulatok:
"Melegszendvicsezni és játszani ültünk be a Bambiba. Rendeltünk, majd nekiálltunk volna backgammonozni, mint a mellettünk lévő asztalnál ülő 3 fős társaság, majd odajött a pincérnő, és ez a beszélgetés zajlott le közöttünk:
– Ne haragudjatok, de itt nem lehet ilyet játszani!
– De hát a mellettünk lévő asztalnál is ezt játsszák!
– De nekik szabad! A főnöknő azt mondta, hogy a régiek játszhatják, de az új vendégek nem.
– Ezt most jól értettem? Ők játszhatnak, mert régiek, mi meg nem, mert újak vagyunk? Olyan szabály ugye nincs, hogy sört nem ihatunk, vagy hogy az újaknak nem kell fizetni, csak a régieknek?
– Nincs, és most szórakozhat velem, meg beszélhet velem csúnyán, de a főnöknő azt mondta, hogy ez a szabály!"
süti beállítások módosítása