.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 06. 2. - kalimpa
Favágó pizzéria
pixel cégér Helyszín: 8638 Balatonlelle, Szent István tér 9.
Látogatás: 2010. május 23. 23:00-01:30

> Egyszer csak finoman kikapcsolták a tévét, lehalkították a lámpákat, kikapcsolták a rádiót, leszedték az asztalunkat, végül olyan sötét lett, mint egy orosz tankban.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/favago.pizzeriahivatalos
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 9-02 (május 1-től szeptember 2. hétvégéjéig)
Extrák: kivetítő, zenegép, konyha

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 360 Ft Beck's (0,33l), 300 Ft
Stella Artois (0,4l), 360 Ft Heineken (0,33l), 300 Ft
Beck's (0,4l), 360 Ft -
- -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Olaszrizling, 90 Ft Kommersz, 250 Ft
Muskotály, 90 Ft Unicum, 400 Ft
Kékfrankos, 90 Ft Tequila, 450 Ft
Cuvée, 90 Ft Szilvapálinka, 700 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 120 Ft Tea, 150 Ft
Traubi, 180 Ft Capuccino, 200 Ft
Ice Tea, 140 Ft Piedone Pizza, 800 Ft
Rostos gyümölcslevek, 140 Ft Palacsinta, 250 Ft

Fotók

Vélemények

kalimpa:

"Balaton körül tekerésünk egyik állomása B.lelle volt, ahol is szemügyre és szájügyre vettük a Favágó nevű helyet. nem teljesen értem a névválasztást, ámbár valószínű a belső tér kialakítása után jöttek rá, hogy itt minden fából van vagy azzal van borítva, akkor legyen Favágó, az olyan f(a)rappáns. ami még esetleg utal a favágásra, az az egyetlen falon csüngő fatörzsből szeletelt korongok tömkelege, ami kecsegteti az éppen arra járó éhes embernek a pizza kínálatot, igen kérem, ez nem egy egyszerű kocsma, ez pizzéria-kocsma, és az igényesebbik fajtából ráadásul!!

a szemünk láttára tekerik, dobálják, nyújtják a finom VÉKONY pizzatésztát és kenik meg az éppen kívánt feltéttel kissé ugyan SZEGÉNYESEN, de finoman. a pia kínálatban semmi meglepő nincs, a szokásos sör-bor-rövid választékok, kivéve a becherovkát, amit én személy szerint hiányoltam is! az árak abszolút elfogadhatóak annak ellenére, hogy ez a hely Lelle belvárosa, a központi részén fekszik, így főleg az arra járó turisták kiszolgálására hivatott.

a kiszolgálás okés, semmi felesleges puccoskodás, pulthoz mész-kérsz-fizetsz és fogyasztasz kedvedre, miközben még meccset is nézhetsz a falon függő kivetítőről, ottjártunkkor épp NBA meccs ment, ami nekem nagyon is nyugtató volt az egész napi tekerés után - hála és köszönet.

bejött a hely, ízléses, jó zenével (MR2 Petőfi) és korrekt kiszolgálással... mi kell még?!"

dancsopanza:

"A szezon kezdetén nyitva tartó helyet találni késő este szinte esélytelen, főleg azokban az órákban amikor a jól bevált resti is bezárt már. Pedig sok letekert km után már nagyon jól esett volna egy akármi akárhol.

Azt nem lehetett mondani, hogy nem volt szabad hely, kb. rajtunk kívül voltak vagy még hárman, aztán már csak mi, meg néhány kancsó bor szódával, meg maradék sörök, pizza. A felszolgáló személyzet tette is a dolgát rendben egészen addig, amíg az idő teltével egyszer csak finoman kikapcsolták a tévét, lehalkították a lámpákat, kikapcsolták a rádiót, leszedték az asztalunkat, végül olyan sötét lett, mint egy orosz tankban. Ez így önmagában nem gond, csak mikor gyanússá kezdett válni a dolog megnéztük a nyitva tartást és még lett volna 02.00-ig egy óránk.

Akkor minek van kirakva nyitvatartási idő? Vagy az gáz, ha már - az amúgy tetemes embermennyiséget befogadó helyen – csak páran ücsörögnek? És nem csak ittunk, hanem ettünk is. Végül azt vártam, hogy bennünket mikor raknak ki fröccsöstül.

Egyébként ez a hely már jóformán őskövületnek számít, hosszú ideje nem változott se a berendezése, se a funkciója, gondolok itt arra, hogy nem volt átmenetileg pl. ferráris, meg delfines, lovacskás, meztelen nős törölköző árusító bolt stb.

Az étel és ital rendelést a pultnál kell leadni, ott fizetsz is egyből és a piáddal helyedre ballaghatsz, később a kaját kihozzák. A pizzát helyben sütik, ami ízre jó, csak amolyan szezon eleji a színe.

Végzetül tényleg úgy láttuk jobbnak, hogy zárjuk mi is a garatunkat, kértünk PE sétakorsókat, amibe a maradék fröccsöket igényesen bele oktrojáltuk oszt jó van.

Összegezve, eddig szezonban még eszembe sem jutott, hogy egy este itt sörözzünk, mert akkora tumultus szokott lenni. Most ez nem volt, tehát körül lehetett nézni. Nem olyan rossz, sőt a pontozásunk alapján a „jó” felé közelít, de hátast sem dobtam tőle."

soci:

"Balatonlellére ugyan későn érkezett kis társaságunk, mégis meglepő volt számomra, hogy a sétáló utcai vendéglátó helyeken (amik közül sok ki sem nyitott még) milyen kevesen vannak május végén – pláne, hogy 3 napos weekendhez volt szerencsénk.

Bicajjal felfegyverkezve külön szerencsésnek találtam, hogy házon kívül, mégis a látóköröm hatósugarában tudtam leparkolni. (Bár az egész napos kerekezés után nem futottam volna senki után, hogy ugyan már legyen kedves visszaszolgáltatni sokat próbált kétkerekűm.)

A hely elnevezése és megjelenése közötti összefüggést keresve oda jutottam, hogy a kialakításhoz használt fa pár favágónak munkát adhatott ideig óráig, és hát igen, az étlapon szerepeltek pizzák. Egyet teszteltünk is – végül is pizzának lehet nevezni – hisz’ volt tésztája (vékonka), és feltét rajta (sovánka). Hozzáteszem: nem vagyok nagy pizza rajongó, így ennek megítélését inkább másra bíznám.

A mosdó egész elfogadható – talán mert kevés vendég fordult meg aznap.

A legénységhez nem túl sok közünk volt – ha kellett valami, felsorakoztunk a pultnál, kértünk, kaptunk, fizettünk, fogyasztottunk. Külön díjaznám, hogy viszonylag kevés nyomás hatására bőven éjfél után, jóval 2 óra előtt még egyszer visszakapcsolták a zenét."

jozef:

"Tetszett: Viszonylag nagy az alapterület, és a légtér sem kicsi. Az utcafronton elég nagy a nyitott felület, tehát jól szellőzik, ami a nemdohányzóknak nem utolsó szempont. A klotyó tiszta, rendezett, mindenféle segédanyaggal fel van szerelve.

Nem tetszett: A WC gondolkodásra alkalmas területének, tehát a trónteremnek az ajtaján sem kilincs, sem zár nem volt. A női WC-t nem mértem fel.

Egyéb: A sör jó volt, mert ezt a fajtát szeretem, az ára sem volt riasztó. Zenéről én nem tudok nyilatkozni, mert valamelyik rádióadó szólt. Jól néz ki a födémszerkezet, és tetszett az asztalunkon az a spontán mélyedés, ami alkalmas a söröskorsó ill. a hamutartó stabil elhelyezésére."

"Kerékpárút mellett egy kerékpáros paradicsom: a kerékpárod ott tudhatod magad mellett."

Értékelés

  kali dan ági joz soc mar ódri
dizájn 4 4 4 4 4 4 3
kiszolgálás 4 4 4 4 3 4 4
közönség 3,5 4 4 4 5 5 4
zene 4,5 4 4 4 5 4 5
füst 5 5 5 5 5 5 5
mosdók 4,5 4 4 4 4 4 4
árszínvonal 3,5 4 4 4 4 4,5 4,5
  4,14 4,14 4,14 4,14 4,29 4,36 4,21

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr142050429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása