.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 02. 1. - apuska
Trapéz bár
pixel cégér A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb véleményünket ITT olvashatjátok!
Helyszín
: 1093 Bp., Imre u. 2.
Látogatás: 2010. január 27. 17:40-22:10

> Nos, minden egyetemnek van egy K épülete. A kocsma.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 210 2541
Web: http://myspace.com/trapezbar/
Facebook oldal: www.facebook.com/trapezkocsma
Nyitva tartás: H, K: 10-24; Sz, Cs: 10-02; P, Szo: 10-03; V: zárva
Extrák: konyha, koncert, könyvek, programok, tévé, csocsó, wifi, ital akció, különterem

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 390 Ft Heineken, 490 Ft
Zlaty Bazant, 430 Ft Edelweiss, 660 Ft
- Soproni Démon, 520 Ft
- Schlossgold (0,33l) 390 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyóborok, 190 Ft Jim Beam, 670 Ft
Minőségi borok, 330 Ft Jagermeister, 620 Ft
- Becherovka, 570 Ft
- Panyolai pálinka, 700 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 60 Ft Popcorn (2l), 350 Ft
Gépi üdítő, 220 Ft Zsíros kenyér, 150 Ft
Rostos gyümölcslé, 260 Ft Cézár saláta, 850 Ft
Ice tea, 260 Ft Palacsinta, 350 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Trapéz. Többjelentésű szó. A névválasztásban bevallottan nincs semmi koncepció, bár ha a tetőtér csúcsát egy hurrikánnal lecsapatnák, több ráautalásra lelnék, mint amit a kishölgy magyarázott a pultból a vendégek asszociációjának bőséges szabadságfokáról: trapéz mint nadrág, hajviselet, geometriai alakzat, tornaszer, tenyérben egy csont stb. Ja, hogy egyik jelentése sincs összefüggésben a kocsma műfajával? Nem gond, minimált megerőszakolva az egyetemi léttel bármelyik képzelettársítás összehozható, s miként ez a hely a szomszédos Közgáz/Corvinus egyetemi lét esszenciája, ezen filozofálni senki nem szokott.

Ilyen emberanyag utánpótlással hibázni nagyot nem lehet. A tendenciát látva talán épp ez a hely neveli ki másodfokon a következő miniszterelnök jelöltet? A Trapézt menő hellyé tenni innen már csak iparos munka: félhomály, izgalmas berendezési tárgyak, régi plakátok, színes rajzok, tévé, könyvek, sarokban a Kender utca, kandalló, nagy asztaltársaságokat és magányos harcosokat is kielégítő ülésrend, csocsó, különterem, programok, koncertek, étel-ital (konyha 12:00-22:00 óra között), free wi-fi, térerő, barátságos kiszolgálás... több se kell. Csak egy jó vízszerelő! Mert a férfi szakaszban több tócsában és eldugult pisszoárban ('ne tépd le a zsákot, mert attól még nem javul meg') gyűlő vizeletből felszálló maró ammónia szaga ottjártunkkor épp mindent áthatott, amíg füstölőkkel nem próbálták legalább a wc-n kívül a tüneteket korrigálni. És miként a mosdókagyló is bedugult, el sem próbálom képzelni, hogy a nedves kilincs mitől volt nedves? Erre mondják, pech. Ha az értékelésünkbe ezen remélhetőleg ritka esemény nem zavart volna be, az összpontszám is reálisabb képet alkotna, és megmutatná, mennyi potencia lakozik benne.

Az egyik asztalnál tortával, énekkel, hangos csacsogással majdnem húszéves lányok születésnapot ünnepeltek. A másik asztalnál fiatalemberek neteztek, a tetőtér végében egy kamion formára dekorált légkondi alatt valaki tollat ragadt, és felírt a falra valami szösszenetet. Ez normális? Normális, mert itt ezt is lehet, vagy akár saját könyvespolcot választani, vagy a zenekaroddal próbálni a pincében. Vasárnaponként ingyenes filmklubbal csábítják be a népet, ráadásul ha jóban vagy a személyzettel, úgy hallottam, 'a kajalift elbír egy embert'!

Szerda este voltunk ott, a vizsgaidőszak zárónapján, mikor is többeknek lehetett oka szomorkodásra vagy örömre. Díszes társaság, többször irigykedve figyeltük őket, hogy most mennyire gondtalanok, simán leszarják a közelgő másnapot, és ha már eleget ittak, a közeli kollégiumban beneveznek egy gátlástalan és mocskos csoportos szexre - egy természet-tudományos filmben láttam, hogy a mai fiatalok így lazulnak -, majd elalszanak fiúk és lányok egymás meztelen ölében. Ha kicsit hasonulnál, Fészbúkon a Trapézt kedvenc oldalpozítúráddá teheted!"

kalimpa:

"közgáz mögötti kis ficakban lévő emeletes kocsma. alúl a kissé visszafogottabb és meghittebb környezetre vágyók foglalnak helyet és diskurálnak egy pohár ital mellett. itt kedves kiszolgálás mellett gyors és figyelmes hölgyike várja a fent még éppen nem nyitvalévő pult helyett ide tévedőket. mindenütt valami kis meglepő kütyü és képek-matricák-feliratok a falon, a hűtőn, a pulton...

emeletre felbaktatva a nem éppen biztonságosnak mondható facsigalépcsőn már tágul is az ember tudata illetve a perspektívája bármiféle kapcsolatépítésre, akár csicsergő kis hölgyekkel is a nem éppen világosnak, sem mint inkább romantikus félhomállyal be-nem-világított egyterü helységbe. telis-tele asztalokkal, székekkel a lecsüccsenni vágyok részére illetve az egy főre több mint 2,3 laptoppal rendelkezőknek.

a WC az épphogycsak van, mert hogy funkcióját már lassacskán ellátni nem képes dugulással és mélyenszántó hugy és szarszaggal megspékelt helyiség azért kissé nyomasztó, főleg ha a szerencsétlen ember fia pont a szomszédságában veri fel a sátrát iszogatás címen...

árak tekintetében átlagosnak mondható, semmi meghökkent, pesti árak... kiszolgálás már az este beálltával hálaistennek az emeleten is beindul, elkerülvén az imbolygó lépcsőbaleseteket... zene szól, halkan, beszélgetéshez mérten pont jó hangerővel... mindent egybesütve, kellemes hely a Trapéz, jó kis elsőrandis hely ez kérem szépen!!"

dancsopanza:

"A két szintes miskulanciában lent is és fönt is magadhoz veheted az aktuális innivalót, nem romkocsmás(!) áron. Lent a meghittebb szeparált részekben költheted el, vagy fent a nyüzsgő padláson. Nyáron ki is ülhetsz akár a ház udvarából leválasztott részre. Ezt jó lenne, ha kicsit bővítenék, mert az a néhány asztal nem tudja fedni az igényt. Nyáron meg csak kiülni van.

A kiszolgálás rendben volt és kaja is van, de azt csak lent kérd. Ott létünkkor szinte tapsra telt meg a hely - kiváló hangulatot teremtve - és ugyanezzel a lendülettel füsttel is. Szerencsénkre volt egy bukó ablak a fejünk fölött és az enyhített.

Minden jó háztartásban előfordul néha napján, hogy a WC beszarik, vagy csőrepedés van és ömlik a szar, nem tudod, hogy ki mit akar. A Moby Dick úgy folytatja, hogy …”zűrzavar van anarchia, drága az élet, drága a pia…” Ennek orvoslását akkor helyben gyakorlatilag a szellőztetésre és a szantál füstölő jótékony hatása bízták, ami teljesen érthető, mert a fenti pultban a srácnak elég intenzíven kellett a korsókat tölteni a megnőtt igény miatt. A zene rendben van és a lényeg hogy lehetett mellette beszélgetni."

rafilm:

"Egyetemi kuckó, kevés fény, de színes és roppant hangulatos! Pompás! A retyó pedig ocsmányabb, mint amit a képzelet bír. A sör friss, a capuccino isteni. Legyen ön is ismét húszéves! (A fiatalokat mindenki szereti.)"

fana:

"Nos, minden egyetemnek van egy „K”-épülete. A kocsma.

A Trapéz a Corvinus két fő épülete közt található. Nem csak egyetemi legenda, hogy némely jó diák, ha egyik campusból a másikba kell órára átmenni, néha elveszik félúton Marx bácsi szigorú szeme elől.

Megfelelő sötét, kicsit füstös, színes, romos, barátságos zug. Realitás talajáról ugródeszka. Ez kell, meg a makroökonómia.

Nem állítom, hogy az alkoholistákat az egyetem neveli ki, de..."

cyclechic

"A falra szerelt vasrúdhoz jól oda tudod kötni a vázat és kereket együtt, csak kár, hogy a járdából vész el a hely."

Értékelés

  apu kali dan flet str tapi rafi fan
dizájn 4,5 4,5 4 4 3 4 4,5 5
kiszolgálás 3,5 3,5 4 3 3 3 4 4
közönség 4,5 4 4 3,5 4,5 4 4,5 4,5
zene 4,5 4 4 3 3 2 4 4
füst 2,5 4 3,5 3 3 2,5 3 4,5
mosdók 1 1 1 2 1 1 1 -
árszínvonal 3 3 3 3 2,5 3,5 3 4
  3,36 3,43 3,36 3,07 2,86 2,86 3,43 4,33

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr831720317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crouch 2010.02.03. 20:40:08

"Nos, minden egyetemnek van egy „K”-épülete. A kocsma."

Ez igaz, csak a Közgáznak rohadtul nem a Trapéz a K épülete, van pár ennél sokkal királyabb hely a környező utcákban, jobb hangulattal és barátságosabb árakkal.

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2010.02.04. 12:42:52

@Crouch: kérlek segítsd annyiban a munkánkat,hogy elárulod,h melyikek ezek a sokkal jobb hangulatú helyek ,talán így azokat is fel tudjuk majdan mérni...?!

antho 2010.02.08. 21:09:05

Azt tegyük hozzá, hogy a Trapéz tulaja, kiszolgálói ritka primkó népség. Nemcsak velünk fordult elő (egyik barátom is ugyanezt tapasztalta), hogy nem kevés pénzen kibéreltük a padlás részt és szemrebbenés nélkül beengedtek oda másokat, mi több asztalt is foglaltak másoknak. Amikor megkérdeztük, hogy ezt miért? Akkor a tulaj közölte, hogy ahhoz, hogy csak mi legyünk itt dupla ennyit kellett volna fizetni. Suttyó, kelet-európai mentalitás. Hányni lehet tőle. Trapéz? No, no, never!

fannis 2011.06.07. 08:27:43

Nem egy újabb, már-már egyen sémára épülő romkocsma, amiből éppen elég van a városban, hanem egy hangulatos, helyenként a nagyi nappaliját idéző, részletek sokaságában bővelkedő kávézó-pénztárca barát ebédeltető, és mostanra megjavított mellékhelyiséggel rendelkező meeting point near by corvinus, ahogyan magát hívja. És ez igaz is, egy jópofa, egyetemisták által (szerintem) közkedvelt hely, én például sokkal jobban szeretek itt a könyvek felett görnyedni sok más társammal, mint a könyvtárban.
A kaja isteni, 750 forintért nem egy féltenyérnyi nagyságú rántott hússal és cérnametélt levessel szúrják ki az ember szemét, hanem kifejezetten izgalmasan hangzó, és ízre is jó menükkel.
Amit viszont nem értek, ez viszont alig hiszem, hogy a személyzet hibája (sőt..), hogy ha a vendégek viszonylag szabad kezet kapnak az egész hely kialakításában (Trapéz mese, rajzok a falon, flyerek, egyéb otthagyott szuvenírek mindenhol), akkor miért kell ezt az összképet elrontani a számomra totál értelmetlen tépkedéssel, elgányolással...
Nekem egyik kedvencem!
süti beállítások módosítása