.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2008. 03. 13. - apuska
Kelta Pub
pixel cégér Helyszín: 1053 Bp., Károlyi Mihály u. 7.
Látogatás: 2008. március 12. 20:15-22:35

> Belépéskor a társaság létszámától függően máris előzékenyen ajánlanak egyet, elkísérnek, leültetnek, kínálják az aktuális italakciót, és mindezt széles mosollyal, lendülettel, remek üzleti érzékkel.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 267 0261
Web: http://keltapub.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/www.keltapub.hu
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 10-01
Extrák: sörkorcsolya, különterem, ital akciók

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 495 Ft Kozel, 495 Ft
Dreher Bak, 495 Ft Arany Ászok, 450 Ft
Pilsner Urquell, 580 Ft Edelweis, 595 Ft
- Dreher, 495 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Tolnai Zweigelt rosé, 150 Ft Panyolai fürtös meggy, 580 Ft
Tokaji hárslevelű, 150 Ft Becherovka, 500 Ft
Szekszárdi vörös Cuvée, 150 Ft Unicum, 550 Ft
Balatonaligai Zweigelt, 300 Ft Jim Beam, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 250 Ft Presszó kávé, 230 Ft
Rostos gyümölcslevek, 240 Ft Melegszendvics, 330 Ft
Szóda, 80 Ft Törley Charmant Doux (0,75l), 1990 Ft
Ice tea, 220 Ft -

Fotók

Vélemények

apuska:

"Adja magát a helyszín jövet-menet, a Ferenciek téri metrómegálló kijáratától kb. az első, második kocsma (az Ibolya presszó után, a Bonnie & Clyde előtt), ami vár, illetve stabil bástya, kelta, bár ez stílusjegyein a legkevébé látszik, semmi cicó, csak masszív és tömör faasztalok, körülötte szintenként változó, hogy székek vagy padok, és belépéskor a társaság létszámától függően máris előzékenyen ajánlanak egyet, elkísérnek, leültetnek, kínálják az aktuális italakciót, és mindezt széles mosollyal, lendülettel, remek üzleti érzékkel, mert így akkor is meghallgatod, ha döntésed amúgy fixre vetted volna, hogy aztán engedd magad meggyőzni egy plusz valamire, mert hol ha nem egy ilyen helyen érdemes ivásban a társaiddal koccintani.

Drága? Az átlaghoz képest nagyon is, a belvárosi frekventáltsághoz képest alig-alig. Kérdés, mi az ami extrát kapsz érte? Extra semmi, hacsak nem az ami igazából mindenhol elvárható lenne. Figyelmet, korrekt kiszolgálást, szimpatikus hozzáállást...

Itt semmi mást nem lehet, csak inni és beszélgetni normál hangerő mellett, de mert erre igény van, egyöntetűen megfogadtuk, ide még visszatérünk; éjszakai buszra várakozva nem is kell ennél jobb megállóhely."

kalimpa:

"nem tetszésünknek azért hangot adva ballagtunk át a KELTA nevü, 'na igen' kocsmába, ez az végre, ízig-vérig árad belőle a késdobálás, a sör, a mini pogácsa és a pincér szag! jó, ez kell nekünk, nem a trendiségességeskedés, valahol a sivatag közepén!

belépvén észleltük a helyek foglaltságát, a pincér rutinját, üzleti érzékét. és láss csodát, nem kell sok ahhoz, hogy a magunkfajta tökkel ütött sörkedvelő megtámogassa magát még 1 nagy becherrel is, tessék ennyi, akción - akción, harakiri az árakkal és kész az este csúcspontja.

eszünk, iszunk és jól érezzük magunkat, a pingvin rohangál a folyamatos hamu ürítés és az üresek elvitelének folyamatossága érdekében, nekünk meg egyre inkább lazul az arcizmunk, csúszik följebb és följebb a mosoly orcánkon, hiányérzet kewés, egyre kewesebb... ha csak nem a telepatikus kolleginánk hozzászólása - na majd jövő7en :)

kissé fogyatkozván, de törve nem, érezzük nagy elégedettséggel a mai turnénk befejeztét, 1 pohár sörrel legyőzve ballagunk haza."

dancsopanza:

"Először azt hittem Puska Úr csak viccel. De nem, és beléptünk. (kívülállóként kívülről nézve első blikkre egy aluljárói kocsma ugrott be) Minden asztalnál ültek, ahol nem ott természetesen FOGLALT tábla figyelt. Főurunk látva létszámunkat szorított egy komplett delegációnak elegendő helyet.

Na kérem, itt mosolyogva kérdezte a pincér, hogy mit hozhat, enni és természetesen inni, épp csak nem ivott bele a sörünkbe ellenőrizve a hőmérsékletét. Egyből kombinált és matekozott és mondta az aznapi étel, valamint ital akciójukat. Ilyennel szerintem valljuk be, ritkán találkozunk. Jól esett a törődés na.

A vendégeket nézve igen vegyes a felhozatal. Pipázó öregúr asszonykájával (szigorúan blúz zene szólt mikor rágyújtott), turbékoló párocska, fancsali képpel tekilázó lánycsapat (citrom után mégúgy) itt egyébként érdekes volt megfigyelni, hogy a párlat ép hol halad a szervezetben. Meg mi.

A WC hangulata cseppet sem a fahéj bódító illatában merül ki. Itt igazából gépész csemegére talál a lelkes érdeklődő. Zseniális.

Ár érték arányban, meg a felszolgálást tekintve az esténk fénypontja is lehetett. Akár."

papplita:

"hej, de minden vendéglátós álma..."

"Az autóknak járó alagútat a járdától elválasztó betonfalnak dönteni ér a bringát, ha nem lepi el az alkalmi terasz barikád, mit a szomszédos kocsmák bérelnek."

Értékelés

  apu kali dan lita bett
dizájn 3,5 5 4 5 4
kiszolgálás 5 5 5 5 5
közönség 3,5 3 4 4 4
zene 4 4,5 5 5 5
füst 4 4 2 4 3
mosdók 3,5 4 4,5 5 4,5
árszínvonal 2 1 3 3 3
  3,64 3,79 3,93 4,43 4,07

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr47381916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalimpa 2008.03.17. 13:19:04

és itt még a tequila is lányokat iszik:) citromot facsava a tunikába!

Mixer 2009.09.02. 13:47:38

őszintén kíváncsi lennék rá,h ki ez a kalimpa nevű illető,aki annyira nincs képben kocsmákat illetően,h a KELTÁ-ról azt írja,h árad belőle a késdobálás

tipikus sznob 5. kerületi sörözde az ELTÉ-s jogászoknak.

NEM KOCSMA

grasshopper 2009.09.26. 13:48:50

Bár nem vagyunk Eltések, nem járunk KOCSMÁBA és nem vedelünk tekilát (nem mintha csak ez meríteni ki egy átlag magyar szociális ivó fogalmát, értsd: kocsmatöltelék), mégis, hogy ha a Ferenciek terén járunk szembetűnő a különbség a két másik, közrefogó vendéglátó ipari egység(Ibolya Presszó és Bonnie & Clyde) és a kommentünk tárgya, a Kelta között.
Nem tagadjuk, nekünk csak pár lépés a Kelta, ez is közrejátszik, hogy az első számú ivósplaccunk és törzshelyünk lett. De nézzük csak végig, hogy ezen egyértelmű okon felül mi az, ami miatt nem lehet kihagyni ezt a helyet egy-egy pesti éjszakai portyázás alkalmával.
Kellemes időben egy egész emberséges méretű terasz várja a megpihenni vágyókat, kényelmes székekkel és néhol imbolygó kis asztalkákkal. Bár estefelé kezd túlzsúfolttá és néha kaotikussá válni a helyzet, az biztos, hogy a pincérek szinte minden esetben varázsolnak a semmiből még egy asztal és még két ülőalkalmatosságot, hogy ne vándoroljunk tovább.
És ha már a pincéreknél tartunk: minden elismerésünk! Voltunk már 5 csillagos szállodában, a legelitebb éttermekben, de ha választanunk kell, hogy hova üljünk be egy kávéra, vagy a kedvenc italunkra, egyértelmű a válasz: Keltába! A kifogástalan kiszolgáláson felül, (azaz szuperszónikusan gyors szervírozás, az állandóan tiszta hamutál, és a felesleges poharak eltávolítása mellett), még arra is jut idejük, hogy elcsevegjenek az ismerős és a még ismeretlen arcokkal. Kinek nem esne jól egy elhintett humormorzsa egy fárasztó munkanap után?!
Az italkínálatot tekintve pedig minden meg van, ami kell, és a fent említett attribútumok után az árak sem tűnnek az átlagosnál drágábbnak (és tényleg nem azok!)
Nálunk 10-ből 10!

hayamushka (törölt) 2010.03.20. 17:21:22

Az ott dolgozó fiúk előtt tényleg le a kalappal. Szívesebben látnék olyanokat mondjuk a Castroban vagy bárhol máshol.

Drisdönyú 2010.05.20. 18:08:45

Tegnap voltam életemben először a keltában. Minden igaz, amit írtok, nagyon jó hely, életemben nem találkoztam ilyen kiszolgálással, ilyen precíz munkával. Ez alól talán a törzshelyünk a kivétel, de ott is csak az ismertség miatt kapjuk meg ezt. Az más kérdés, hogy állásinterjú miatt voltam bent, és ma meg is volt a próbamunkám, de egyszerűen itt akarok dolgozni. Mikor nekikezdtem a munkakeresésnek, nem érdekelt hol, csak vendéklátó ipar/kocsma legyen. Mostmár kritérium, hogy a kocsma neve Kelta legyen:))

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2010.05.21. 11:30:33

@Drisdönyú: hoppá-hoppá,kicsi a világ,soxerencsét a melóhoz!!! :)

ropak45 2011.01.03. 14:17:11

Szerintem teljesen egyértelmű hogy az ország egyik legkomolyabb helyéről van szó. Hihetetlen precíz kiszolgálás ami talán a mostani új felszolgálóbrigád megjelenésével vissza esett kb. 1%-ot
Lassacskán 3éve hogy törzshelyemmé vált és nem tudom megunni, talán a kicsit bágyasztó halk zene ami néha megöli egy kicsit a hangulatot az asztalunknál, de bőven kárpótol a hihetetlen gyors és precíz kiszolgálás.

TibiOriginal 2011.12.03. 11:22:01

@Drisdönyú: @grasshopper: @hayamushka (törölt): Hát...mint régi ott dolgozó, köszönjük szépen!
süti beállítások módosítása